Sök
Panasonic LUMIX DMC-GX7

Resultat

Panasonic LUMIX DMC-GX7

Panasonic lät totalt 13 testpiloter i Sverige, Norge, Danmark och Finland testa den nya spegellösa systemkameran Panasonic LUMIX DMC-GX7. Efter testet väljer 100 procent att rekommendera systemkameran till en vän.

  • 100 % av 13 testpiloter rekommenderar Panasonic LUMIX DMC-GX7
  • Produkt Panasonic LUMIX DMC-GX7
  • Tillverkare Panasonic
  • Rekommenderat pris 11 990 SEK
  • Antal testpiloter 13
  • Antal som ansökt 6 614
  • Testperiod Okt - nov 2013

Nya Panasonic LUMIX DMC-GX7 är den första kameran med inbyggd vippbar live-sökare på kamerahuset. Till testuppdraget söktes personer med stort intresse för fotografering som vill ta fram sin kreativa sida och testa kamerans bildkvalitet och olika inställningar. Testpiloterna testade kameran med antingen ett zoomobjektiv på 14-42mm eller fast optik på 20mm.

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Via Smartson får du testa nya produkter och dela dina genuina upplevelser med andra. Besök oss gärna på smartson.se. Smartson grundades i Stockholm år 2000.

Så tycker testpiloterna om Panasonic LUMIX DMC-GX7

Bland testpiloterna finner vi både hobbyfotografer och experter. Deltagarna har fotograferat olika motiv och objekt i sin vardag med kamerans olika inställningar och finesser. Retrodesignen gillas men det är framförallt den praktiska storleken som uppskattas mest i jämförelse med andra systemkameror. Den är lätt att ta med säger testpiloterna. Panasonic LUMIX DMC-GX7 får beröm för hög kvalitet rakt igenom och kameran upplevs robust.

Användarvänligheten är hög och menysystemet fungerar mycket bra. Kamerans pekskärm gör det lätt att navigera i menyerna och användarmanualen är bra. Möjligheten att fotografera i RAW utökar användningsområdet avsevärt tycker testpiloterna. Bildkvaliteten får högt betyg och kameran hanterar det befintliga ljuset bra, inte minst hanteringen av det direkta motljuset får beröm av testpiloterna. Blixten gör sitt jobb väl men motljusskyddet bör avlägsnas då den ger skuggor när blixten används. Plus för bra batteritid. Förinställda scenarion samt automatikläget fungerar bra för de flesta situationer men kameran lämnar många möjligheter till egna inställningar.

Den vinklingsbara skärmen gör det enkelt att fotografera objekt på till exempel marken. Att sedan bara klicka på skärmen för att ställa in punkten för autofokus underlättar en hel del. Plus för snabba slutartider, inbyggda effekter och filter samt filmningsfunktion. Finesser som uppkoppling mot nätverk med bland annat Facebookuppladdning gillas av testpiloterna men vissa upplever problem med uppkopplingen. Inbyggd GPS som taggar bilderna automatiskt hade varit önskvärt. Tack vare att Panasonic LUMIX DMC-GX7 är en kamera för alla, inte bara för professionella, så är priset motiverat.

Besök bloggen

Panasonic LUMIX DMC-GX7 image 1 Panasonic LUMIX DMC-GX7 image 2 Panasonic LUMIX DMC-GX7 image 3
avatar

Kameran presterar överlag väldigt bra bilder med bred kompetens. I skillnad från tidigare kameror jag testat så fastnade jag för att använda kamerans inbyggda effekter och filter när jag fotograferade.

Marcus Eklöf, Sverige
avatar

Kameran tar otroligt bra bilder i de flesta ljusförhållanden, även där jag trodde att kameran skulle ha större problem. Kameran är liten, lätt och enkel att använda. Den har alla funktioner en entusiast kan tänka sig. Kameran är helt enkelt perfekt att ha med sig överallt.

Terje Bergesen, Norge
avatar

Det är lätt att ta bilder och tack vare de manuella inställningarna som kameran har kan jag få fram precis sådana bilder som jag vill ta. Med olika funktioner kan man skapa mera djup i bilderna och de möjliggör även att kameran används till nöjesanvändning.

Linda Warpenius, Finland
avatar

Jag älskar kameran. Snabb slutartid och knivskarp bildkvalitet ger både nybörjaren och den mer erfarne fotografen lust att använda kameran konstant. Kamerans snygga utseende och alla funktioner gör den riktigt också. Kan rekommendera den till alla.

Fredrik Lavesen, Danmark

Hälsning från Panasonic

Panasonic LUMIX DMC-GX7
Panasonic LUMIX DMC-GX7
Panasonic LUMIX DMC-GX7
Panasonic LUMIX DMC-GX7 är en high-end-produkt både vad gäller stil och kvalitet. Förutom retrodesignen erbjuder kameran optimal bildkvalitet med en perfekt balans mellan den nyutvecklade 16 megapixel Digital Live MOS-sensorn och bildprocessorn Venus Engine.
Kameran skapar förbluffande resultat även vid sämre ljusförhållanden. LUMIX DMC-GX7s Contrast Auto Focus (AF)-system, inkluderar Light Speed AF och ger dig den hastighet och precision som du behöver, vid varje enskilt fototillfälle. En vippbar sökare tillsammans med 1040K-punkts högupplöst pekskärm ger dig flexibiliteten att komponera dina bilder väl för att nå bästa resultat. Med LUMIX DMC-GX7 finns det inga gränser för din kreativitet.
  • 16 MP
  • Video: Full-HD med biokvalitet och stereoljud
  • 3" pekskärm med 1040k bildpunkter
Hej! Roligt att du har varit med att testa vår senaste nyhet LUMIX DMC-GX7. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra produkter så dina åsikter är värdefulla för oss. Vi är väldigt glada över det engagemang ni testpiloter har visat på bloggen genom era blogginlägg och foton.
MAC BERGGREN, Nordisk produktchef, Panasonic
MAC BERGGREN

Nordisk produktchef, Panasonic