Sök
Motorola Moto G6 & G6 Plus

Resultat

Moto G6

Sveriges största smartphone-test! Det är nylanserade Moto G6/Moto G6 Plus som denna gång hårdtestats av 500 testpiloter och som utmanar dyrare smartphones på marknaden. Kan det här vara det smartaste köpet om du är ute efter en androidtelefon? Ta del av testpiloternas tankar kring prestanda, batteritid, skärmupplösning, kamerakvalité och andra funktioner.
 • Motorola Moto G6 Plus 95 % av 193 testpiloter rekommenderar Motorola Moto G6 Plus
  G6 Plus
 • Motorola Moto G6 91 % av 193 testpiloter rekommenderar Motorola Moto G6
  G6
 • Produkt Motorola Moto
 • Tillverkare Motorola
 • Antal testpiloter 193
 • Antal som ansökt 5 841
 • Testperiod Maj - jul 2018

G6 Plus

 • Rekommenderat pris 2 990 SEK
 • Pris för testpiloter 1 800 SEK
 • Antal testpiloter 193

G6

 • Rekommenderat pris 2 490 SEK
 • Pris för testpiloter 1 500 SEK
 • Antal testpiloter 193

Testet genomförs av Smartson. Uppdraget var att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam testpilotsblogg och i sociala kanaler. Till sist utvärderades produkten via ett formulär och fick där en rekommendationsfaktor. Efter testet fick testpiloten valet att köpa ut telefonen via ett testpilotspris (se ovan) eller returnera produkten kostnadsfritt. 

Så tycker testpiloterna om G6 Plus

Det större syskonet Moto G6 Plus med 5,9 tums skärm får också stora applåder från testpiloterna. Hela 95% väljer att rekommendera mobiltelefonen efter testperioden. Testpiloterna lyfter fram den fina kvaliteten och egenskaper som fingeravtrycksläsare, hög prestanda och ett rent gränssnitt. Ett extra plus är att mobiltelefonen har snabbladdning och en lång batteritid. Moto G6 Plus blir en favorit hos testpiloterna som upplever att mobiltelefonen är i nivå med dyrare konkurrenter.

Moto G6 image 1 - Motorola Moto G6 Plus Moto G6 image 2 Moto G6 image 3

95 % rekommenderar (184 testpiloter)

avatar

En mycket bra mobil till ett lågt pris! Man får en mobil med mycket prestanda, bra kameror, lättanvänd och med bra skärm. Dessutom är den i det närmaste ren Android utan en massa tillagt tjafs.

Roger Karlsson
avatar

Mycket prisvärd telefon, bra kamera för priset, bra batteritid upp till två dagar. En skärm som är skarp, lagom stor och fullt läsbar i solsken. Designen känns mer premium än vad prislappen skvallrar om.

Rickard Lundberg
avatar

På grund av Motorolas otroligt konkurrenskraftiga pris och med en toppenmobil ser jag ingen anledning till att köpa trippeldyra mobiler längre. Moto G6 Plus har levererat i alla lägen och jag kan verkligen rekommendera den till andra.

Anna Wildensjö

5 % rekommenderar inte (9 testpiloter)

avatar

Kameran sticker ut för mycket. Detta skapar en konstig balans enligt mig på telefonen och blir inte bra när man måste vara försiktig varje gång man lägger ner telefonen för att inte kameran skall ta stryk. Annars är det en telefon som jag hade kunnat använda.

Henrik Mireander
avatar

Den kunde inte konkurrera med övriga aktörer på marknaden. Designen är ful. Kameran sticker ut även när skalet är på.

Therese Irmalm
avatar

Kameran sitter för långt ut vilket är negativt om du skulle råka tappa telefonen.

Ann-Jeanette Anderberg

Så tycker testpiloterna om G6

Sammantaget är det 91% av testpiloterna som rekommenderar Moto G6. Man uppskattar framförallt att det är en rapp och prisvärd android telefon med fina egenskaper som fingeravtrycksläsare, bra batteritid och ett rent gränssnitt. Man tycker dessutom att den känns exklusiv i handen. Kameran är en vattendelare där många tycker den är fantastisk medan andra anser att det finns vassare konkurrenter.

Moto G6 image 1 Moto G6 image 2 Moto G6 image 3

91 % rekommenderar (176 testpiloter)

avatar

Jag rekommenderar absolut Moto G6, då den levererar bra prestanda till ett rimligt pris. Den har ett tilltalande utseende och ett bra format. Batteriet räcker minst en hel dag och skulle det ta slut laddas det upp väldigt fort. Kameran tar helt ok bilder om det omgivande ljuset är tillräckligt.

Johan Åström
avatar

Priset på mobilen jämfört med andra, när man jämför specifikationerna är jättebra. Bra processor, bild & upplösning, batteri och mycket annat. Fingeravtrycksläsaren läser av direkt. Allt är behagligt med den. Stor plus med att den har den nya Android versionen också!

Ahmad Audi
avatar

Jag rekommenderar produkten för priset, och mängden telefon du får för pengarna. Många telefoner går sönder idag och kostar nästan lika mycket att laga som hela denna telefonen kostar. En riktigt värdig utmanare för jättarna.

Mårten Leanders

9 % rekommenderar inte (16 testpiloter)

avatar

Den är grym i batteritid och laddning men det drar ner rejält att man lyckas komma ut mute knappen med kinden hela tiden när man pratar i telefonen. Jag hittade inte någonstans att man kunde slå på att telefonen skulle blinka när man mottagit någon aviseringar. Annars en bra prisvärd Android.

Jennie Nilsson
avatar

Tycker det är lite för budget kamera speciellt i solljus. Sedan gillar jag inte ljudet när telefonen ringer, känns lite burkigt.

Ken Klasson
avatar

Kameran och bildskärmen höll inte mina förväntningar och därför skulle jag inte rekommendera Moto G6 till en vän.

Patrik Danielsson

Från sociala medier

Hälsning från Motorola

Hej, och vad kul att du är intresserad av att testa Motorolas nya smartphone! Med Moto G6 Plus/ Moto G6 har vi verkligen försökt skapa en mobil som inte kompromissar med funktioner, prestanda eller känsla, men som samtidigt inte kostar så mycket som mobiler brukar göra. Båda dessa smartphones har ansiktsigenkänning, är vattentåliga och utrustade med reptåligt glas. Dessutom ville vi göra Sveriges största smartphone-test innan den släpps, för att se om vi lyckats. Hoppas du vill vara en av testpiloterna och att vi kan få ta del av din recension!


Moto G6 Plus
 • 5,9 tum Full HD+ Max Vision-skärm (18:9) 
 • Batteri på 3200 mAh som varar hela dagen 
 • Snabb processor på 2,2 GHz 


Moto G6
 • 5,7 tum Full HD+ Max Vision-skärm (18:9) 
 • Batteri på 3000 mAh som varar hela dagen
 • Snabb processor på 1,8 GHz  
JOAKIM LILJEDAHL, Head of Marketing Nordic, Motorola
JOAKIM LILJEDAHL

Head of Marketing Nordic, Motorola