Sök
Lifebike höst 2021

Resultat

Lifebike höst 2021

Utvalda testpiloter fick till ett rabatterat pris köpa en elcykel från Lifebike under hösten med uppdraget att dela sin upplevelse via sociala medier och Smartson. Kanske deras omdömen hjälper dig att bestämma om elcykel är något för dig?

 • 96 % av 28 testpiloter rekommenderar Lifebike Lifebike Chick
  Lifebike Chick
 • 93 % av 29 testpiloter rekommenderar Lifebike Lifebike C-mute Uni
  Lifebike C-mute Uni
 • 83 % av 18 testpiloter rekommenderar Lifebike Lifebike C-mute Speed
  Lifebike C-mute Speed
 • Produkt Lifebike
 • Tillverkare Elcykelvaruhuset
 • Antal testpiloter 18
 • Antal som ansökt 845
 • Testperiod Sep 2021

Lifebike Chick

 • Rekommenderat pris 17 995 SEK
 • Pris för testpiloter 12 595 SEK
 • Antal testpiloter 28

Lifebike C-mute Uni

 • Rekommenderat pris 19 995 SEK
 • Pris för testpiloter 13 995 SEK
 • Antal testpiloter 29

Lifebike C-mute Speed

 • Rekommenderat pris 21 995 SEK
 • Pris för testpiloter 15 395 SEK
 • Antal testpiloter 18

Frakt på 299 kronor tillkommer. 

Testet genomförs av Smartson på uppdrag av Elcykelvaruhuset där testpiloterna får köpa produkten till reducerat pris. Uppdraget är att utvärdera, skriva recensioner och dela upplevelser via Smartson.

Så tycker testpiloterna om Lifebike Chick

Det är en nästan enad skara med testpiloter som skulle rekommendera Lifebike Chick. Elcykeln upplevs som enkel att manövrera och bekväm att använda. Testpiloterna är nöjda med den hjälp cykeln erbjuder i t.ex. en uppförsbacke. Den snygga designen nämns av flera testpiloter som ger Lifebike Chick tummen upp.

Lifebike Chick Lifebike Chick Lifebike Chick

96 % rekommenderar (27 testpiloter)

avatar
Fantastiskt sätt att cykla på, behöver inte komma fram svettig till jobbet men kan cykla på hemåt! När orken tryter får man den hjälpen som ofta kanske gör att man istället tar bilen! Så mycket som jag cyklat sista månaden var det länge sedan jag gjorde!
Susanne Karlsson
avatar
Jag tycker att den har varit väldigt smidig och funkar väldigt bra för mina behov!
Antonia Wopenka
avatar
Förutom monteringen som gav upphov till Ikea-känslan har jag endast positiva saker att säga! Fantastisk cykel på alla sätt som verkligen bör användas av flera! Den känns säker, effektiv och lyxig. Belysning, display, motor, sadel, växlingen, ja allt känns riktigt bra. PS, fotbroms är något de borde skriva mer om, det är ju magiskt.
Johan Sällquist

4 % rekommenderar inte (1 testpiloter)

avatar
Rullar tungt tycker jag när man inte använder elen som hjälp.
Cecilia Sander

Så tycker testpiloterna om Lifebike C-mute Uni

Testpiloterna är eniga om att C-mute Uni är en smidig, robust och funktionell elcykel som fungerar bra i pendlingen till jobb och skola. Sadeln nämns av flera testpiloter att den känns bekväm och designen med batteriet i mitten uppskattas av testpiloterna.

Lifebike C-mute Uni Lifebike C-mute Uni Lifebike C-mute Uni

93 % rekommenderar (27 testpiloter)

avatar
En stabil cykel, och verkar otroligt pålitlig. Lätt att sätta ihop och batteriet räcker bra mycket längre än den cykeln jag hade innan. En bra köp helt enkelt.
Robert Eriksson
avatar
Rekommenderar! Jag bor ute i skogen och valde cykel utifrån de förutsättningar jag har. 5km grusväg innan asfalterad väg, därefter 10km in till stan, allt i kuperad terräng. Imponerad över fästet jag fick på grusvägen och hur stark motorn var i backarna! Batteriet räckte hela 60km på nästintill full effekt hela tiden innan det behövde laddas.
Anna Lindqvist
avatar
Komplett cykel med lås ,lyse och cykelkorg som dessutom levereras i princip färdigmonterad ,bara rätta upp styret och skruva ditt pedaler och cykelkorg , otroligt enkel att använda och håller vad som utlovas bra batteritid. Snygg är den också.
Sari Mäkelä

7 % rekommenderar inte (2 testpiloter)

avatar
Svår fråga, skulle nog säga att jag rekommenderar cykeln. Men bor man inte i Stockholm eller dess närhet så ser jag problemen som blivit vid distansköp. Har man tur att allt funkar så är det ju lugnt. Jag har istället fått själv söka verkstad i mitt närområde. Flera vägrade hjälpa till.
Helena Larsson
avatar
Växlarna hackar lite, hade önskat fotbroms och att man kunde sitta lite mer upprätt på cykeln.
Elin Andersson

Så tycker testpiloterna om Lifebike C-mute Speed

Flera av testpiloterna upplever att C-mute Speed är stabil och sportig i sin design, sadeln kan dock upplevas som lite hård efter att man suttit på den ett tag. De breda däcken uppskattas och att den kommer med en snygg display. Bromsarna nämns som något som känns lite osäkert bland de testpiloter som väljer att inte rekommendera elcykeln.

Lifebike C-mute Speed Lifebike C-mute Speed Lifebike C-mute Speed

83 % rekommenderar (15 testpiloter)

avatar
Därför att det är ett bra sätt att komma igång och röra sig. När man får igång flåset kan man sedan minska motorhjälpen. Sedan slipper man trängselavgift, parkeringsavgift o bensin. Win-win, hälsa, miljö och ekonomi. Den är dessutom fantastiskt enkel att förstå och att använda. Stabil och tålig.
Bo Jonsson
avatar
Lifebike C-mute SPEED är snygg och bra cykel med kraftig motor som driver på bakhjulet. Cykeln var i princip färdigmonterad endast pedaler och styre skulle monteras.
Benkt Cederlöw
avatar
Otroligt bra cykel. Går så otroligt bra. Grymt imponerad. Tog ett tag innan jag fick igång lyset och förstod hur cykeln fungerade. Känner mig så motiverad att cykla i höst och vinter framförallt när det är motvind. Jag hade aldrig tänkt mig att jag skulle ha en el cykeln men är jätteglad att jag ändå valde en elcykel.
Monica Sigg Carling

17 % rekommenderar inte (3 testpiloter)

avatar
Cykeln håller ej den kvalitet som förväntas av en cykel i denna prisklass. I mitt test har jag haft mycket dåliga bromsar att jag inte känner mig riktigt säker i trafiken.
Christian Bolinder
avatar
Det är för att den blir tung att cykla på raksträcka när den uppgår över 25km/h. Det är inte bra att det blir en markant tröghet bara för att den inte får rulla fortare. Önskar att jag kunde göra något åt det.
Kristina Fogelberg
avatar
Cykeln har riktigt snygg design, och en fin display! Dock var den inte alls bra ihopsatt, bromsar tog inte bra, växlar inte justerade, ekrar tog emot bromsoket. Dessutom ett par mindre skador på ramen. Funktionsmässigt driver den hela tiden när pedalerna används, vilket gör det svårt att växla ner vid rödljus. Bromsen borde stoppa drivningen!
Max Huss

Från sociala medier

Hälsning från Elcykelvaruhuset

Vill du på ett snabbt, prisvärt och samtidigt klimatsmart sätt ta dig fram i trafiken? Då vill vi slå ett slag för elcykel. Med ett enkelt handgrepp tas batteriet ut och kan laddas under arbetsdagen eller hemma under natten.

 • Utvecklad för nordiskt klimat
 • Svensk design och kvalitetskomponenter
 • Prisvärda med hög kvalitet
Carolina Tyrbjörn, Innehållsansvarig, Elcykelvaruhuset
Carolina Tyrbjörn

Innehållsansvarig, Elcykelvaruhuset