Sök
Lifebike Elcykel

Resultat

Lifebike Elcykel 2018

Nu har 200 testpiloter testat och tyckt till om elcyklar i 9 olika modeller och färger från Lifebike. Sedan tidigare test har Elcykelvaruhuset bland annat uppdaterat skivbromsarna, byggt bredare däck och pyntat sina cyklar i nya färgskalor. Ta del av testpiloternas fina omdömen nedan!
 • Lifebike Classic 3VXL G5 100 % av 11 testpiloter rekommenderar Lifebike Classic 3VXL G5
  Classic 3VXL G5
 • Lifebike Chick 7VXL G5 92 % av 62 testpiloter rekommenderar Lifebike Chick 7VXL G5
  Chick 7VXL G5
 • Lifebike Comfort 7VXL G5 92 % av 24 testpiloter rekommenderar Lifebike Comfort 7VXL G5
  Comfort 7VXL G5
 • Produkt Lifebike
 • Tillverkare Elcykelvaruhuset
 • Antal testpiloter 24
 • Antal som ansökt 2 552
 • Testperiod Mar - maj 2018

Classic 3VXL G5

 • Rekommenderat pris 12 995 SEK
 • Antal testpiloter 11

Chick 7VXL G5

 • Rekommenderat pris 12 995 SEK
 • Antal testpiloter 62

Comfort 7VXL G5

 • Rekommenderat pris 10 995 SEK
 • Antal testpiloter 24

Ordinarie priser:
Chick 7VXL G5 Brun, Mattblå, Röd - 12 995 kr  
Chick 7VXL G5 Rosa Ltd - 13 995 kr 
Chick+ G5 Vit - 14 995 kr 
Classic+ G5 Blå - 14 995 kr 
Classic 3VXL G5 Röd, Svart - 12 995 kr 
C-pact 7VXL G5 Hopfällbar - 12 995 kr 
C-Mute 9VXL G5 Blå - 15 995 kr 
C-Mute UNI 9VXL G5 Brun -16 995 kr 
C-Mute SPEED 9vxl G5 Borst. Alumn. - 19 995 kr 
Comfort 7VXL G5 Blå - 10 995 kr 

Testet har genomförts av Smartson på uppdrag av Elcykelvaruhuset. Uppdraget var att köpa och testa produkten för att sedan dela sina upplevelser via en gemensam testpilotsblogg samt i sina egna sociala kanaler. Efter testet utvärderades produkten via ett formulär och fick en rekommendationsfaktor.

Så tycker testpiloterna om Classic 3VXL G5

Enligt recensionerna är detta en cykel som fungerar alldeles utmärkt i stadstrafik, i uppförsbackarna och för kortare utflykter. Det är en enkel elcykel att förstå sig på, som är rejäl, med lång batteritid och dessutom snygg. Testpiloterna tycker alltså att Lifebike Classic 3 vxl är ett bekvämt alterativ för att ta sig fram snabbt och miljövänligt.

Lifebike Elcykel 2018 image 1 - Classic 3VXL G5 Lifebike Elcykel 2018 image 2 - Classic 3VXL G5 Lifebike Elcykel 2018 image 3 - Classic 3VXL G5

100 % rekommenderar (11 testpiloter)

avatar

Den gör att vi kommer iväg aktivt, och inte drar oss energimässigt för utflykter med vårt barn.

Emilie Nilsved
avatar

Jättebra transportmedel som tar mig fram snabbt i jobbet och till mina fritidsaktiviteter. Bilen får stå mycket mer nu. Härligt.

Ulrika Olsson
avatar

Skönt, slappt och lättsamt att cykla på den.

Jörgen Karlsson

Så tycker testpiloterna om Chick 7VXL G5

Flera testpiloter upplever att livet har förenklats tack vare sin nya elcykel. De kan lättare ta sig fram utan behov av bil och blir inte trötta av en längre cykeltur. De som rekommenderar modellen tycker att den rolig att cykla på, är snygg, ger tacksam elhjälp i motvind och uppförsbackar, och upplever att de fått en bekvämare tillvaro. Några testpiloter tyckte däremot inte att kvaliteten motsvarade deras förväntningar, och har upplevt problem med montering eller tekniken.

Lifebike Elcykel 2018 image 1 - Chick 7VXL G5 Lifebike Elcykel 2018 image 2 - Chick 7VXL G5 Lifebike Elcykel 2018 image 3 - Chick 7VXL G5

92 % rekommenderar (57 testpiloter)

avatar

Lätt att använda och ett helt nytt sätt att förflytta mig utan större ansträngning. Jag kom fram till målet utan att ens bli varm.

Thomas Holm
avatar

Det är ett av mina bästa köp. Livet blev så mkt enklare. Man slipper bilkö, svett å tanka. Maken och jag delar cykel, kanske han köper en egen snart!

Linda Ritzén
avatar

Det är super skönt att kunna ta sig fram utan överdriven ansträngning. Jag som har 1,3 mil till jobbet har god nytta av detta så jag inte kommer fram helt slut. Uppförsbackar är det bästa då det kan var riktigt tungt med en vanlig cykel. Det blir en sorts frihet.

Jennifer Sousa

8 % rekommenderar inte (5 testpiloter)

avatar

Material, teknik samt utförandet känns som en bilig produkt. Känner mig tveksam om den är hållbar i längden på grund av att själva cykeln har redan pipande bromsar och skramlar efter 1 månads användning. Själva cykeln blev levererat med punka i framdäcket som gav inget kvalitetsintryck.

Linda Meurs
avatar

Den gnisslar vid inbromsningen och fått veta att detta beror på felmontering. Ska kosta väldigt mycket att rätta till. Är i övrigt ganska nöjda men skulle nog rekomendera dem att köpa en elcykel av annat märke.

Cecilia Ribbing
avatar

Instabil bakdel spec. vid cykelstarten. Ger viss fallrisk.

Leif Edholm

Så tycker testpiloterna om Comfort 7VXL G5

Enligt testpiloterna är den här cykeln smidig att använda, enkel att ladda samt rejäl och prisvärd. De som inte rekommenderar Lifebike Comfort 7 vxl anser att modellen har en för enkel konstruktion. Många upplever dock att elcykeln gör det roligt att cykla, ger frihet och är ett bra alternativ till bilen.

Lifebike Elcykel 2018 image 1 - Comfort 7VXL G5 Lifebike Elcykel 2018 image 2 - Comfort 7VXL G5 Lifebike Elcykel 2018 image 3 - Comfort 7VXL G5

92 % rekommenderar (22 testpiloter)

avatar

Jättebra cykel och bra hjälp vid uppförsbackar!! Nu är det roligt att cykla utan att bli svettig!

Tanja Toivonen
avatar

Ett fantastiskt alternativ till bil med en stor grad av frihet och lätt att hantera. Underlättar transport av både mig själv och hushållsinköp.

Ann-Sophie Bennet
avatar

Cykeln levererades smidigt och snabbare än förväntat. Monteringen var enkel. Fästet till stödet glappade och gick inte att skruva åt men det löste Elcykel varuhuset utan krångel och skickade ett nytt stöd. Bra effekt på motorn och den svarar bra när man trampar.

Daniel Johansson

8 % rekommenderar inte (2 testpiloter)

avatar

För lätta växlar, billig konstruktion.

Mikael Stenlund
avatar

Härligt med elcykel. Men tror att jag skulle rekommendera att testa något annat märke.

Åsa Landin

Hälsning från Elcykelvaruhuset

Lifebike är designade i och för Sverige med det speciella och ofta påfrestande klimat som råder här. Tack vare en robust grundkonstruktion och väl valda komponenter har cyklarna rullat år efter år. Men ingenting är så bra att det inte kan bli bättre, och till i år har vi uppdaterat samtliga modeller i programmet enligt önskemål från kunder. I stora drag består uppdateringarna främst av nykonstruerade ramar, ny drivlina, bättre bromsar i form av skivbromsar på samtliga modeller och bredare däck. Dessutom har det tillkommit ytterligare ett par modeller för att vi ska kunna tillgodose alla kunders önskemål, C-Mute Speed och C-Mute Unisex och en limited edition av Chick i rosa.

 • Nya omkonstruerade ramar, som är styvare
 • Bredare, tjockare däck för bättre komfort
 • Skivbromsar både fram och bak, för bättre bromsverkan, på samtliga modeller
 • Ny betydligt starkare motor
 • Nya läckra färger som tex. rosa metallic
 • Sinuskontroller för en mjukare och följsammare cykling
MIKAEL KLINGBERG & PETER KLANGSELL, Grundare, Elcykelvaruhuset
MIKAEL KLINGBERG & PETER KLANGSELL

Grundare, Elcykelvaruhuset