Sök
lifebike

Resultat

Lifebike el- och trampcyklar

Prova en elcykel och trampcykel från Lifebike. Testpiloterna fick välja mellan den klassiska trampcyklen Lifebike MOVS Retro, alternativt någon av elcyklarna Lifebike C-MUTE eller Classic LUX med mittmotor som är skapad för att ge en mer aktiv körställning. Testiloterna fick i uppdrag att recensera cyklarna hos Elcykelvaruhuset.

 • Lifebike el- och trampcyklar Lifebike Elcykel Classic LUX G9 92 % av 13 testpiloter rekommenderar Lifebike el- och trampcyklar Lifebike Elcykel Classic LUX G9
  Lifebike Elcykel Classic LUX G9
 • Lifebike el- och trampcyklar Lifebike Elcykel C-MUTE UNI LUX G9 90 % av 10 testpiloter rekommenderar Lifebike el- och trampcyklar Lifebike Elcykel C-MUTE UNI LUX G9
  Lifebike Elcykel C-MUTE UNI LUX G9
 • Lifebike el- och trampcyklar Lifebike MOVS Trampcykel Retro 85 % av 60 testpiloter rekommenderar Lifebike el- och trampcyklar Lifebike MOVS Trampcykel Retro
  Lifebike MOVS Trampcykel Retro
 • Produkt Lifebike el- och trampcyklar
 • Tillverkare Elcykelvaruhuset
 • Antal testpiloter 60
 • Antal som ansökt 722
 • Testperiod juli 2023

Lifebike Elcykel Classic LUX G9

 • Rekommenderat pris 26 995 SEK
 • Pris för testpiloter 18 995 SEK
 • Antal testpiloter 13

Lifebike Elcykel C-MUTE UNI LUX G9

 • Rekommenderat pris 26 995 SEK
 • Pris för testpiloter 18 995 SEK
 • Antal testpiloter 10

Lifebike MOVS Trampcykel Retro

 • Rekommenderat pris 6 995 SEK
 • Pris för testpiloter 3 498 SEK
 • Antal testpiloter 60

Priser inklusive frakt.
 
Det är möjligt att delbetala din beställning:

 • Elcyklar från 600 kronor per månad
 • Trampcyklar från 195 kronor per månad
   

Testet genomfördes av Smartson på uppdrag av Elcykelvaruhuset där testpiloterna fick köpa produkterna till reducerat pris. Uppdraget var att utvärdera och dela upplevelser via Smartson.

Så tycker testpiloterna om Lifebike Elcykel Classic LUX G9

Många testpiloter anser att cykeln är stabil, robust, smidig och ger batteriet beröm för sin prestanda. Motorn ger bra hjälp i uppförsbackar och förenklar cykelturerna. Vissa testpiloter upplever att montering var knepig och krävde tålamod samt att cykeln anses vara tung jämfört med andra elcyklar.

92 % rekommenderar (12 testpiloter)

avatar
Rejäl och stabil elcykel. Bra extrahjälp i uppförsbackar av motorn. Smidigt att det är enkelt att höja, sänka sadeln. Cykeln är rätt tung så det är bra att det går att låsa styret när man parkerar för att minska risken för att cykeln välter.
Helena Hägglund
avatar
Denna cykel känns väldigt stabil och var mycket lätt att montera ihop när den kom hem. Mycket nöjd.
Anders Karlsson
avatar
Det här är en bra cykel som står sig väl i konkurrensen med liknande modeller. Det jag gillar mest är att sadel och de lite bredare däcken ger en god komfort, särskilt på ojämna underlag. Praktiskt också med en ”väska” i cykelkorgen, det är lätt att förvara småsaker utan att de faller ur. Lite svår att montera om man inte är van.
Jennifer Tydén

8 % rekommenderar inte (1 testpiloter)

avatar
Cykeln började krångla efter två veckor. Cykeln är väldigt tung. Mycket tyngre än andra elcyklar. Det gör det omöjligt att använda cykeln utan elmotorn. Motorn är rätt svag och driver inte cykeln framåt i den mån man kan förvänta sig i högsta läget. Obekväm sadel. Dålig sittställning för den som inte är lång, trots att det är en damcykelmodell.
Sara Norberg

Så tycker testpiloterna om Lifebike Elcykel C-MUTE UNI LUX G9

Majoriteten av testpiloterna upplevde Lifebike C-MUTE som en snygg och bekväm elcykel av hög kvalitet. Den upplevs som lättcyklad och smidig, med enkel hantering och växling. Batteriet är även enkelt att ta bort. Den som inte rekommenderar cykeln hade problem med kedjan och önskade mer hjälp att åtgärda problemet.

90 % rekommenderar (9 testpiloter)

avatar
Framför allt snygg och bekväm, prisvärd jämfört med andra elcyklar på marknaden. När man cyklar känns det som att cykeln är av kvalitet.
Emelie Maazon
avatar
Den är smidig att cykla på, enkel att växla och driver cykeln fram på ett positivt sätt. Batteriet är enkelt att ta bort.
Camilla Ovesdotter
avatar
Stabil och stark och elcykel. Något trög utan eldrift dock.
Viktor Wetterö

10 % rekommenderar inte (1 testpiloter)

avatar
Jag har haft jättemycket problem med min cykel (ett trasigt kedjeskydd och en kejda som hoppar av) som jag inte känner att jag har fått hjälp med att åtgärda och nu är jag fast med en jättedyr cykel som jag måste betala för i ett år men som bara ger mig problem.
Frida Jansson

Så tycker testpiloterna om Lifebike MOVS Trampcykel Retro

Cykeln anses vara snygg och stilfull med sin retrodesign. Lifebike Retro upplevs som välbyggd, robust och av hög kvalitet, med en stabil men lätt ram. Många använder den som en praktisk vardagscykel och uppskattar dess komfort och lätta trampning. Även sadeln får beröm för hög komfort. Vid montering är det några testpiloter som saknar instruktioner samt upplever att cykeln låter eller skramlar under cykelturen.

85 % rekommenderar (51 testpiloter)

avatar
Hög kvalite, stabil. Full utrustad med lampor, korgen. Det gick bra att sätta barnsits bakom sadeln.
Anna Vlasiuk
avatar
Superfin cykel, lättrampad med bra cykelkorg så man får med sina saker då man handlat eller ska på utflykt.
Eva Nilsson
avatar
Detta är en cykel med snygg design, som är stabil samt skön att cykla med. Den levererades snabbt, i princip färdigmonterad i två kollin. Det enda jag saknade var en instruktion för hur korgen skulle monteras på smidigast sätt. Uppskattar att den är 7-växlad med både hand- och fotbroms, att korgen är stabil och att sadelhöjden är lätt att justera.
Linda Viktorin

15 % rekommenderar inte (9 testpiloter)

avatar
Svårt att montera de olika delarna och svårtrampad cykel. Går väldigt sakta att cykla och man blir andfådd.
Mira Christensen
avatar
Känns som tramporna sitter lågt ner. Känns inte som att man får något bra driv. Växlarna har dessutom redan strulat några gånger. Vi har inte kommit underfund med hur lyset fungerar än, en medskickad beskrivning hade inte varit fel. Positivt är att cykeln känns stabil. Sammantaget, ok till reducerat pris men till fullpris hade jag varit besviken.
Charlotte Brage
avatar
Man fick inte med verktyg som behövs för att montera cykeln. Det skramlar och låter när man cyklar och växlarna ligger väldigt lågt, även de höga växlarna är lätta att cykla på.
Lotta Nordlöf

Från sociala medier

Hälsning från Elcykelvaruhuset

Kul att du är intresserad av våra välbyggda cyklar från Lifebike. Väljer du cykeln istället för bilen eller som ett snabbare alternativ till promenaden? Med gott om plats i cykelkorgen får du mer utrymme för både datorväskan och matkassen. 

 • Lifebike Elcykel C-MUTE UNI LUX G9 Blå - Kraftfull mittmotor gör cykeln stark och följsam, även i branta backar. Batteriet är integrerat i det nedre ramröret och lämnar mer plats på pakethållaren. En sportigare elcykel som är lämplig att koppla en vagn efter.
 • Lifebike Elcykel Classic LUX G9 - Kraftfull mittmotor gör cykeln stark och följsam, även i branta backar. Böjt styre för avslappnad upprätt position. Batteriet monteras lätt på pakethållaren. Det låga insteget gör det lätt att kliva på och av cykeln. Finns i blå och svart.
 • Lifebike MOVS Trampcykel Retro Svart - Klassiskt utseende med välbyggda och genomtänkta detaljer. Ramen är av aluminium för en lätt och smidig cykeltur. 
Elcykelvaruhuset, , Elcykelvaruhuset
Elcykelvaruhuset

Elcykelvaruhuset