Sök
Fisherman's Friend Spearmint och Tropical

Resultat

Fisherman's Friend Spearmint och Tropical

Smartsons testpiloter utvärderar nyheterna Spearmint och Tropical från Fisherman's Friend. Efter avslutat test är det 86 % av 6 024 testpiloter som skulle rekommendera Spearmint till en vän och 75 % av 6 056 tespiloter som skulle rekommendera smaken Tropical.

 • Fisherman's Friend Spearmint 86 % av 6024 testpiloter rekommenderar Fisherman's Friend Spearmint
  Spearmint
 • Fisherman's Friend Tropical 75 % av 6056 testpiloter rekommenderar Fisherman's Friend Tropical
  Tropical
 • Produkt Fisherman's Friend
 • Tillverkare Fisherman's
 • Antal testpiloter 6 056
 • Antal som ansökt 10 539
 • Testperiod Nov - december 2013

Spearmint

 • Antal testpiloter 6 024

Tropical

 • Antal testpiloter 6 056

Testpiloterna har fått testa båda smakerna som har skickats hem i brevlådan med uppdraget att testa och utvärdera halspastillerna. Därefter har de lämnat sina synpunkter och gett sitt betyg via ett webbaserat utvärderingsformulär. De har också delat sina åsikter via sociala medier och på vår blogg. 

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Via Smartson får du testa nya produkter och dela dina genuina upplevelser med andra. Besök oss gärna på smartson.se. Smartson grundades i Stockholm år 2000.

Så tycker testpiloterna om Spearmint

Spearmint beskrivs som en uppfriskande smak som de flesta tyckte var både god och lagom stark. Den bedöms som effektfull och sägs både fräscha upp munnen och lindra halsen. De som inte uppskattade halspastillen tyckte inte om smaken och tyckte att den påminde för mycket om tandkräm. Vad det gäller styrkan på halspastillen så varierar åsikterna, några tyckte att den var för stark medan andra upplevde den som för svag i smaken och föredrar originalet.

Fisherman's Friend Spearmint och Tropical image 3 Fisherman's Friend Spearmint och Tropical image 1

86 % rekommenderar (5210 testpiloter)

avatar
Har nu testat Tropical & Spearmint. Tropical hade en bra smak i början men hade en konstig eftersmak. Däremot var Spearmint jamiii. Lagom stark i smaken och ger en fräsch andedräkt.
Jasminka Becovic
avatar
Jag tycker smaken Spearmint är god, bättre mintsmak än flera andra halstabletter. Inte så stark men ändå fräsch. Smaken Tropical passar inte mig nåt vidare, hade förväntat mig att den skulle vara godare men tycker nu bara att den var lite fadd och artificiell.
Maria
avatar
Spearminten tyckte jag var lite tråkig då det känns som det finns många andra tabletter som smakar så redan. Tropical däremot kändes som en nytt tillskott och den var god också! Den kan jag tänka mig att köpa igen.
Hanna

14 % rekommenderar inte (814 testpiloter)

avatar
Smakar som torkad tandkräm, ingenting för mig
Marina Lönneryd
avatar
Tycker den blir för stark(särskilt i jämförelse med tropicalvarianten) och att den smakar tandkräm. Men den lenar en ond hals effektivt, åtminstonde för stunden!
Mari Bergkvist
avatar
Den var alldeles för stark för mig.
Ewa Bylund

Så tycker testpiloterna om Tropical

Antingen så gillade testpiloterna Tropical mycket eller så tyckte man inte alls om smaken. Det beskrivs som en fruktig, söt och annorlunda smak på en halspastill. De som uppskattade Tropical tyckte att den var jättegod, med mild och fräsch smak, vilket gör att man gärna tar sig en pastill lite då och då. Testpiloterna som inte gillade pastillen tyckte att den var för söt och smakade mer som godis. Några anmärker också på den milda smaken och hade önskat mer styrka för att vara en halspastill.

Fisherman's Friend Spearmint och Tropical image 2

75 % rekommenderar (4525 testpiloter)

avatar
Jag fastnade inte riktigt för smaken Spearmint, både jag och de jag bjöd på de olika smakerna tyckte att den var lite tråkig och ganska stark. Vi kände absolut att den smakade friskt och man kände direkt hur den gav effekt i näsa och mun, men vi kände alla att Tropical föll oss bättre i smaken.
Mikaela Hellström
avatar
Tropical är en ny favorit för mig bland FF olika sorter. Bra balans mellan det fruktiga och det starka. Klar testvinnare. Spearmint smakar tandkräm. Förvisso fräsch smak men det känns så fel. Så illa att den åker i soporna.
Charlotte Sundell
avatar
Nu är båda påsarna slut och många nära och kära har njutit av tabletterna. Båda smakerna uppskattades för sin friskhet och för egen del måste jag säga att just Tropical verkligen föll mig på läppen! Gillar kombinationen av det starka friska med det söta - helt enkelt en riktigt trevlig smakupplevelse!
Therese Alvegard

25 % rekommenderar inte (1533 testpiloter)

avatar
Jag gillade inte alls smaken. Besk men samtidigt sur.
Johanna Lemland
avatar
Den söta smaken krockar med mentolen. Först var det söta gott men så kom mentolen in och då var den nästan äcklig. Totalt obalans.
Jenny Frimert
avatar
Smaken skär sig. Frukten och det starka funkar inte ihop. Mannen i familjen tyckte dock att det var gott.
Kristin Hägglund

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Fisherman's

Mintsmaker är väldigt populära på just halspastiller och vi tror att Spearmint kan bli en stor favorit hos många. Med ett högt mentolinnehåll, men inte fullt lika stark som till exempel Fisherman's Friend Original tilltalar den de som vill ha en något mildare men ändå effektiv halspastill. Spearmint har en frisk och fräsch smak och användningstillfällena är många. Passar extra bra när du vill fräscha upp din andedräkt eller få en godare smak i munnen. 
Fisherman's Friend är en omtyckt halspastill och nu är det dags för ännu en ny och spännande smak, Tropical med smak av tropisk frukt och mentol. Den är uppfriskande men precis som Spearmint något mildare i smaken jämfört med till exempel den extra starka Fisherman's Friend Original. Tropical är en smakvariant för alla som vill ha en fruktig, fräsch, effektiv och uppfriskande men inte allt för stark halspastill. 
Historien bakom Fisherman's Friend
Fisherman's Friend är en omtyckt klassiker som utvecklades redan 1865 av en ung apotekare vid namn James Lofthouse. År 1865 var staden Fleetwood i Storbritannien känd för sin stora fiskeflotta och sina fiskare som arbetade i extremt tuffa förhållanden i norra Atlanten. Den kalla och fuktiga miljön orsakade ofta hosta, halsont och förkylningar. James Lofthouse, en ung apotekare i staden, blandade till en stark vätska innehållande mentol och eukalyptus som lindrade de hårt arbetande fiskarnas besvär. Glasflaskor var dock opraktiska till havs så Lofthouse tog fram ett alternativ i form av pressade pastiller. Halspastillerna blev snabbt så populära bland fiskarna att de inte ville lämna hamnen utan sina ”vänner” som de kallade pastillerna – namnet Fisherman's Friend var fött.
Hej! Tack för att du varit med och testat våra senaste friska nyheter från Fisherman´s Friend. Det har varit mycket spännande att följa testet och ta del av era synpunkter och vad ni tyckte om de nya smakerna. Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra våra produkter och då är dina synpunkter värdefulla för oss.
Patrik Nilsson, Brand Manager, Fisherman's
Patrik Nilsson

Brand Manager, Fisherman's