Sök
Falafel & Friends

Resultat

Falafel och Friends

Vegetariska nyheter - det kan väl inte falla fel? Nu har cirka tolvhundra testpiloter provsmakat Falafel & Friends från Hälsans kök i tre nya spännande varianter; rödbeta, spenat eller klassisk. Se här hur smakerna togs emot.

 • Falafel & Friends Klassisk 93 % av 499 testpiloter rekommenderar Falafel & Friends Klassisk
  Klassisk
 • Falafel & Friends Rödbeta 92 % av 288 testpiloter rekommenderar Falafel & Friends Rödbeta
  Rödbeta
 • Falafel & Friends Spenat 88 % av 395 testpiloter rekommenderar Falafel & Friends Spenat
  Spenat
 • Produkt Falafel & Friends
 • Tillverkare Hälsans Kök
 • Antal testpiloter 395
 • Antal som ansökt 11 625
 • Testperiod Nov - dec 2016

Klassisk

 • Rekommenderat pris 35 SEK
 • Antal testpiloter 499

Rödbeta

 • Rekommenderat pris 35 SEK
 • Antal testpiloter 288

Spenat

 • Rekommenderat pris 35 SEK
 • Antal testpiloter 395

Testet har genomförts av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget har varit att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam blogg och i sociala kanaler samt att utvärdera produkten.

Så tycker testpiloterna om Klassisk

Den klassiska falafeln var den smaken som fick allra bäst rekommendation. Detta vegetariska alternativ beskriver de som saftig och smakrik, med bra konsistens med knaprig utsida och mjuk insida. Falafeln har ätits i olika kombinationer med såser, bröd och sallad och uppskattas för variationsmöjligheterna. De som inte riktigt var övertygade tyckte den var torr och att kryddningen var för svag. Trots det landar resultatet på topp.

Falafel och Friends image 1 Falafel och Friends image 2 Falafel och Friends image 3

93 % rekommenderar (465 testpiloter)

avatar

Jättegoda falafel! Bjöd hem vänner på lunch och gjorde hemmabakat bröd med sås och det var verkligen en favorit. Mina vänner och jag kommer defintivt köpa Falafel & Friends igen.


Amira Harb
avatar

Mycket bra smak. Skulle inte kunna skilja den från restaurangfalafel! Bra konsistens också. Rekommenderas starkt.


Tomas Laufer
avatar

Är egentligen ingen "veggare", snarare tvärtom dvs jag väljer hellre en köttbit än ett vegetariskt alternativ. Men efter att ha testat Falafel klassisk så kanske jag måste tänka om! Jättegott och smakrikt.


Mats Gustafsson

7 % rekommenderar inte (34 testpiloter)

avatar

Jag tycker att Falafel klassisk inte smakade så mycket och fick en lätt bränd smak efter stekning. Jag vill ha mer kryddad falafel och inte de här med för mycket salt.


Veronica Stenlund
avatar

Både jag och min man tyckte att kryddningen var väldigt märklig, smakar inte alls som klassisk falafel... Var inte heller förtjusta i konsistensen och de blev lätt torra.


Anna Lagerqvist
avatar

Gillade inte smaken, konsistensen var bra, men smaken var sämre än i det tidigare receptet.


Cecilia Nygren

Så tycker testpiloterna om Rödbeta

Smaken med rödbeta är väldigt uppskattad av våra testpiloter. Bra balans av falafelsmaken och rödbetan beskriver testpiloterna. Den är saftig och mättande samt smidig att tillaga och passar till många olika tillbehör. Plus får den för naturliga råvaror och den vackra färgen den får tack vare rödbetan. Något smaklös, lite torra och inte tillräckligt krispig är åsikter på förbättringar, utöver det är rödbetan en riktig fullträff.

Falafel och Friends image 1 Falafel och Friends image 2 Falafel och Friends image 3

92 % rekommenderar (266 testpiloter)

avatar

Rödbetan gifter sig perfekt i smaken samt ger falafeln en väldigt vacker färg. Praktiskt att bara ta ur frysen när behovet eller lusten faller in. Endast naturliga råvaror stort plus!


Thomas Isaksson
avatar

Jag tyckte att dessa var både saftigare och mer mättande än annan Falafel jag köpt tidigare. Sedan är det ett stort plus för att det var rödbeta i, supergott! Passade perfekt i en wrap.


Tove Kjellander
avatar

Falafel med rödbeta var nog något av den godaste falafeln jag ätit! Den var inte för torr och både smaken och sötman från rödbetan kom fram perfekt utan att falafeln förlorade sin falafelsmak.


Isabel Salo

8 % rekommenderar inte (22 testpiloter)

avatar

Påminner mer om rödbetsbiffar än falafel. Rödbetssmaken är god, men frityrsmaken är för dominerande. De blir lite tråkiga, inte alls krispiga, när man värmer dem i ugn.


Karin Borell
avatar

Smakade för lite, grillade i ugnen och blev väldigt torra. Ingen wow upplevelse tyvärr!


Amanda Englund
avatar

Testade rödbetsvarianten men blev tyvärr besviken. Dessa var näst intill smaklösa. Bor man i falafelns mecka (Malmö) då har man testat många "fallar" genom åren. Dessa var långt ifrån godkända.


Rasmus Lindgren

Så tycker testpiloterna om Spenat

Den allra mest gröna falafeln med spenat känns nyttig och fräsch, och precis som de andra smakerna är den saftig och krispig utanpå. En del tyckte att det fanns en bismak samt att smaken av mynta var för stark och några nämnde även att den föll isär lätt. Summerat är denna variant med spenat mycket uppskattad och ger ny inspiration till traditionella maträtter.

Falafel och Friends image 1 Falafel och Friends image 2 Falafel och Friends image 3

88 % rekommenderar (346 testpiloter)

avatar

Jag försöker verkligen äta mer vegetariskt och nu kommer jag göra det ännu oftare Falafel & Friends Spenat var jättegod. Åt den i ett pitabröd tillsammans med gräddfil.

Karina Jessina
avatar

Supergod och fräsch vegetarisk produkt med härlig grön färg! Man känner sig otroligt nyttig när man äter denna och den passar fantastiskt till lite hummus och jasminris.


Camilla Frånberg
avatar

Jag blev positivt överraskad av falafeln! Den var perfekt i smak och konsistens, krispig utanpå och saftig inuti. Bra med riktigt goda och vegetariska alternativ i vardagen.


Karin Otendal

12 % rekommenderar inte (49 testpiloter)

avatar

Som jag skrev i min bildrecension, så var det på tok för mycket mynta, det funkade inte alls.


Nathalie Hacksell
avatar

De hade en skum smak som varken jag eller sambon uppskattade. Vanlig klassisk falafel vinner med hästlängder före spenat tyvärr.


Sabina Andersson
avatar

Tyckte falafeln var aningen torr. När jag stekte den höll den ihop men väl på tallriken när jag satte gaffeln i den föll den totalt sönder.


Anita Markström

Från sociala medier

Hälsning från Hälsans Kök

Falafel och Friends

Vad roligt att du är nyfiken på Falafel & Friends! I detta test får du smaka på nyheterna Falafel & Friends Rödbeta och Falafel & Friends Spenat som är gjorda på 100% naturliga ingredienser. Du kan även prova vår klassiska falafel som har fått ett nytt förbättrat recept och ändrat design för att ingå i familjen Falafel & Friends. Falafel & Friends är enkla att tillaga och passar utmärkt både som ett snack och som en måltid. Hoppas att det smakar!

 • Tre spännande smaker
 • Enkla att tillaga
 • Fulla av fibrer och smak
Cathrine Bose, Junior Brand Manager, Hälsans Kök
Cathrine Bose

Junior Brand Manager, Hälsans Kök