Sök
Lifebike elcykel

Resultat

Lifebike elcykel

Dags att sadla om till en modern cykel? 360 laddade testpiloter har provat elcyklar från Lifebike i 6 olika modeller, här kan du ta del av deras cykeläventyr och upplevelser. Här kan du läsa om modellerna C-Mute, Classic och Chick. För att läsa om Urban, C-Pact och City klicka här.

 • Lifebike Chick 89 % av 81 testpiloter rekommenderar Lifebike Chick
  Chick
 • Lifebike Classic 92 % av 64 testpiloter rekommenderar Lifebike Classic
  Classic
 • Lifebike C-Mute 100 % av 17 testpiloter rekommenderar Lifebike C-Mute
  C-Mute
 • Produkt Lifebike
 • Tillverkare Elcykelvaruhuset
 • Antal testpiloter 17
 • Antal som ansökt 3 025
 • Testperiod Apr

Chick

 • Antal testpiloter 81

Classic

 • Antal testpiloter 64

C-Mute

 • Antal testpiloter 17

I det här testet får 200 personer möjligheten att köpa en elcykel från elcykelvaruhuset.se till halva marknadspriset. Betalning sker via faktura (30 dagars betaltid) och leverans sker endast till folkbokföringsadress. Frakt tillkommer med 495 kronor. Uppdraget är att fånga och dela upplevelsen med videoklipp samt skriva recensioner på Trustpilot och elcykelvaruhuset.se. Testperioden pågår under 4 veckor. De modeller som ingår i testet är: Lifebike C-Pact, Lifebike C-Mute, Lifebike City, Lifebike Chick, Lifebike Urban och Lifebike Classic. Kika gärna in hos elcykelvaruhuset för att lära dig mer om elcyklar.  

Så tycker testpiloterna om Chick

Lifebike Chick delar testarna i två läger. De som gillar den gillar den skarpt och berömmer kraften i uppförsbackar samt utseendet. De som väljer att inte rekommendera cykeln har haft problem med bromsar och tycker att komforten är begränsad.

Lifebike Chick - 2 Lifebike Chick - 1 Lifebike Chick - 3

89 % rekommenderar (72 testpiloter)

avatar
Cykeln har helt klart förenklat mina resor till och från jobbet. Cykeln går som smort och det har aldrig varit enklare att cykla 2 mil -:)
Maria Ingvarsson
avatar
Den har 7 växlar vilket gör att uppförsbacke oftast blir en lätt match, blir det ändå jobbigt så har man hjälp av elen.
Lena Haapanen
avatar
Lättcyklad både med o utan el. Bra med låg ram så man lätt kan hoppa på o av cykeln. Sen är den ju assnygg också!
Eva Nordström

11 % rekommenderar inte (9 testpiloter)

avatar
Dålig komfort och batteriet tar slut snabbt. Sedan när batteriet är låg så orkar inte cykeln hjälpa till. Bromsarna var man tvungen att ställa in de tar inte så bra. Ringklockan är dålig placerad. Bra växel och bra med lampor men synd att det inte har lås inbyggt.
Hassan Hussein
avatar
Dåliga bromsar, klara inte av uppförsbacke då batteriet visar låg trots att den va full innan man kommer upp till backen och den är inte skön att sitta på, sadeln och handtaget är väldigt hårda.
Peggy Fisher
avatar
Känns billig i kvaliteten jämfört med vad den kostar. Har varit många småfel på cykeln.
Therese Kallin

Så tycker testpiloterna om Classic

En överhängande majoritet av testpiloterna som valde modellen Lifebike Classic är mycket nöjda och 92% skulle väljer att rekommendera den till en kompis. Bra komfort och enkel att skruva ihop. Bland de negativa kommentarerna märks att den känns stötig och låter mycket.

Lifebike Classic 2017 - 1 Lifebike Classic 2017 - 3 Lifebike Classic 2017 - 2

92 % rekommenderar (59 testpiloter)

avatar
Jag skulle rekommendera lifebike för att den va lätt att skruva ihop och den är super skön att sitta på och man kommer framåt på ett behagligt sätt . Jag kan faktiskt inte se varför jag inte skulle kunna rekommendera någon att inte köpa denna cykel . Jag har haft fantastiska turer och är supernöjd och mina föräldrar funderar på att köpa en.
Carl Andersson
avatar
Den är enkel att köra, håller en jämn hastighet i "el-läge". Man är inte trött när man kommer fram och inte heller svettig efter en tuff backe.
Karolina af Kleen
avatar
Den är väldigt skön att cykla på! 7 växlar gör att det för det mesta är väldigt lätt att köra. Sen är den snygg oxå!
Jenniann Dahlberg

8 % rekommenderar inte (5 testpiloter)

avatar
Jag tycker inte att den var prisvärd. Ska man köpa en elcykel kan man hellre lägga lite mer pengar för att få en som t.ex. laddar batteriet när man cyklar, som har stötdämpare och andra bekvämligheter.
Louise Pedersen
avatar
Jag skulle rekommendera elcykel, men är inte nöjd med modellen. Jag saknar fler växlar, den låter som en moped och den är väldigt skumpig - saknar stötdämpning.
Kristina Sundqvist
avatar
Den fungerar mycket bra i motor och det är stor hjälp när man cyklar. Dock så har jag haft mycket fel med den och jag känner att en cykel som kostar 15000 ny ska vara felfri!
Jonas Lundin

Så tycker testpiloterna om C-Mute

Samtliga testpiloter rekommenderar C-Mute. Den får beröm för att vara välbyggd, vara utrustad med en bra motor samt även att den går bra att cykla på som en vanlig cykel, om man önskar extra träning. 

Lifebike C-Mute 3 Lifebike C-Mute 2 Lifebike C-Mute 1

100 % rekommenderar (17 testpiloter)

avatar
Den är mycket lättare än andra elcyklar jag testat, går väldigt lätt uppför backar t.ex. Den är dessutom inte långt ifrån en vanlig cykel när man stänger av elen. Jag brukar ofta köra utan assistans så fort det är raksträckor. Blir det hård motvind eller uppförsbacke slår man enkelt på elen och får en boost.
Fredrik Storm
avatar
Min C-mute känns stabil och trygg. Den har funkat jättebra för mig och jag tycker alltid att det är lätt och kul att kasta mig upp på cykeln och trampa iväg.
Lena Lundgren
avatar
Jag är väldigt nöjd med modellen! Den fungerar bra även till träning - på väg till jobbet kör jag med motor och på väg hem kör jag utan motor så jag får motionen.
Niklas Lund

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Elcykelvaruhuset

Vad kul att du är nyfiken på en elcykel som är praktisk, snäll mot miljön och ger både motion och frisk luft. Många väljer en elcykel för att slippa bli varma och svettiga eller för att cykla längre sträckor på kortare tid. Lifebike är vårt egna varumärke med kvalitetskomponenter från kända leverantörer. Alla våra modeller uppfyller EU:s tuffaste standard vilket är ett kvitto på att Lifebike möter kraven på en säker elcykel. Vi kommer följa era upplevelser med stort intresse. Här är några av de fördelar vi ser med en elcykel:  

 • Enkelt: Du blir inte svettig och du bestämmer själv mängden elassistans
 • Förenklar pendling: Slipp köer och cykla med lätthet även långa distanser
 • Passar alla: Oavsett motionsvana och fysik 
Mikael Klingberg & Peter Klangsell, Grundare, Elcykelvaruhuset
Mikael Klingberg & Peter Klangsell

Grundare, Elcykelvaruhuset