Sök
Lifebike elcykel

Resultat

Lifebike elcykel

I 2017 års stora test av elcyklar kan du här läsa vad testpiloterna tycker om modellerna Urban, C-Pact och City. Alla får bra omdömen men Urban står ut med 100 procentig rekommendation. För att läsa om C-Mute, Classic och Chick klicka här.

 • Lifebike Urban 100 % av 25 testpiloter rekommenderar Lifebike Urban
  Urban
 • Lifebike City 82 % av 73 testpiloter rekommenderar Lifebike City
  City
 • Lifebike C-Pact 94 % av 17 testpiloter rekommenderar Lifebike C-Pact
  C-Pact
 • Produkt Lifebike
 • Tillverkare Elcykelvaruhuset
 • Antal testpiloter 17
 • Antal som ansökt 3 025
 • Testperiod Apr

Urban

 • Antal testpiloter 25

City

 • Antal testpiloter 73

C-Pact

 • Antal testpiloter 17

I det här testet får 200 personer möjligheten att köpa en elcykel från elcykelvaruhuset.se till halva marknadspriset. Betalning sker via faktura (30 dagars betaltid) och leverans sker endast till folkbokföringsadress. Frakt tillkommer med 495 kronor. Uppdraget är att fånga och dela upplevelsen med videoklipp samt skriva recensioner på Trustpilot och elcykelvaruhuset.se. Testperioden pågår under 4 veckor. De modeller som ingår i testet är: Lifebike C-Pact, Lifebike C-Mute, Lifebike City, Lifebike Chick, Lifebike Urban och Lifebike Classic. Kika gärna in hos elcykelvaruhuset för att lära dig mer om elcyklar.  

Så tycker testpiloterna om Urban

Det som framförallt utmärker Lifebike Urban är dess stora lastutrymme men cykeln får också beröm för sitt utseende och komfort. 

Lifebike Urban 2 Lifebike Urban 1 Lifebike Urban 3

100 % rekommenderar (100 testpiloter)

avatar
Det är ett smidigt sätt att ta sig dit man ska. Man behöver inte bekymra sig om motvind, backar eller om man lastat för mycket. Det finns många sätt att lasta saker på cykeln.
Daniel Börjesson
avatar
Cykeln är för det första grymt snygg. Trots tyngden i cykeln levererar elen bra effekt och hastighet. Det är en fröjd att glida uppför backarna såpass elegant som man gör på en Urban.
Nils Norrhamn
avatar
Mycket snygg och stabil cykel, väldigt skön att cykla på. Bra med lastutrymme med gaffeln där fram. Hittills är jag mycket nöjd med cykeln.
Johannes Ståhlnacke

Så tycker testpiloterna om City

Testpiloterna uppskattar att cykeln är lättrampad och stadig. Sittställningen beskrivs som skön och man har bra sikt när man sitter på cykeln. De testpiloter som inte rekommenderar City gör nerslag på byggkvalitet och att den var krånglig att montera samt i dyraste laget.

Lifebike City 1 Lifebike City 2 Lifebike City 3

82 % rekommenderar (59 testpiloter)

avatar
Även utan motorhjälp är cykeln den mest lättrampade cykel jag någonsin ägt och den ger en mycket stadig känsla. Den är helt suverän och med hjälpmotorn är det ett rent nöje att cykla där det även är backigt. Att sätta på hjälpmotorn på plan mark är kittlande, det går med racerfart och med ett leende på läpparna.
Marit Dravnieks
avatar
Den känns säker och stabil, att man sitter i en upprätt ställning gör att man har bra sikt och kan se omgivningen i trafiken utan att belasta nacken. Den kommer upp i bra fart utan ansträngning och bromsarna tar bra.
Ellie Andersson
avatar
Jag skulle rekommendera den för att den håller en bra kvalitet, den är snygg och den är enkelmanövrerad med elen. Bra antal växlar både vanliga och elväxlar.
Karin Tidelius

18 % rekommenderar inte (13 testpiloter)

avatar
Jag tyckte den var svår att montera, den är dyr och stegen i hjälpmotorn är för stora.
Rickard Blomdahl
avatar
Den har på tok för många designfel, krånglar för mycket och känns inte alls prisvärd.
Carolina Durell
avatar
Kvaliten känns sådär! Billiga komponenter och dåligt men den intesägande displayen
Martin Larsson

Så tycker testpiloterna om C-Pact

Lifebike C-Pact är en vikbar cykel som tar liten plats. Testpiloterna anser att den är lätthanterlig och har lagom lång räckvidd på batteriet. En testpilot som hade stora problem med sitt exemplar och behövde service innan den gick att använda väljer att inte rekommendera modellen. 

Lifebike c-pact 1
Lifebike c-pact 2

94 % rekommenderar (16 testpiloter)

avatar
Skulle rekommendera modellen till vänner som har korta ben eller som behöver en vikbar modell. Till andra vänner hade jag rekommenderat en Lifebike med fullstora hjul.
Charlotte Malmborg
avatar
Otroligt smidig cykel att både använda och förvara. Mycket enkel att fälla ihop och fälla ut och lång räckvidd på batteriet. Bra kraft på motorn, hälper till mycket även i de brantare av backar.
Alexander Forsell
avatar
Bästa köpet jag någonsin gjort. Det känns som att man har solen i ryggen, nerförsbacke och någon som skjuter på samtidigt. Underbart!
Mats Wahlberg

6 % rekommenderar inte (1 testpiloter)

avatar
Mycket dålig monteringskvalite: skeva fälgar, lösa ekrar, sneda fälgar. Var tvungen att serva den innan den blev användbar.
Per Olsson

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Elcykelvaruhuset

Vad kul att du är nyfiken på en elcykel som är praktisk, snäll mot miljön och ger både motion och frisk luft. Många väljer en elcykel för att slippa bli varma och svettiga eller för att cykla längre sträckor på kortare tid. Lifebike är vårt egna varumärke med kvalitetskomponenter från kända leverantörer. Alla våra modeller uppfyller EU:s tuffaste standard vilket är ett kvitto på att Lifebike möter kraven på en säker elcykel. Vi kommer följa era upplevelser med stort intresse. Här är några av de fördelar vi ser med en elcykel:  

 • Enkelt: Du blir inte svettig och du bestämmer själv mängden elassistans
 • Förenklar pendling: Slipp köer och cykla med lätthet även långa distanser
 • Passar alla: Oavsett motionsvana och fysik 
Mikael Klingberg & Peter Klangsell, Grundare, Elcykelvaruhuset
Mikael Klingberg & Peter Klangsell

Grundare, Elcykelvaruhuset