Sök
Doro 8080

Resultat

Doro 8080

Låter smartphone krångligt? Nu finns Doro 8080, en enklare smartphone med helt ny design. Telefonen har egenskaper som högre och tydligare ljud samt lättläst skärm för att underlätta användandet. 30 seniora testpiloter har fått köpa Doro 8080 till ett unikt testpilotspris med uppdrag att dela sina upplevelser och skriva recensioner. Ta del av resultatet nedan. 

 • 93 % av 27 testpiloter rekommenderar Doro 8080
 • Produkt Doro 8080
 • Tillverkare Doro
 • Rekommenderat pris 3 995 SEK
 • Pris för testpiloter 1 995 SEK
 • Antal testpiloter 27
 • Antal som ansökt 905
 • Testperiod Nov 2019

Testet har genomförts av Smartson på uppdrag av Doro. Utvalda testpiloter fick köpa och testa produkten för ett reducerat pris i utbyte mot att dela sina upplevelser i sociala kanaler samt via videorecensioner. Efter testet utvärderades produkten via ett formulär och fick en rekommendationsfaktor.

Så tycker testpiloterna om Doro 8080

Att testpiloterna är nöjda med sin nya telefon, Doro 8080 råder ingen tvekan om. Den är lätt att komma igång och att installera appar med den inbyggda guiden. Stor och tydlig display, bra ljud och även färginställningar uppskattas mycket för att kunna anpassa efter behov. Bra hjälpmenyer för den som inte är van vid smartphone. De två som inte rekommenderade hade synpunkter på kamerans kvalitet samt ljudet i hörlurarna. Sammanfattningsvis landar rekommendation på starka 93%.

Doro 8080 image 1 Doro 8080 image 2 Doro 8080 image 3

93 % rekommenderar (25 testpiloter)

avatar

Apparaten är i rätt storlek för att kunna ställa in tillräckligt stora bokstäver lättare att se av äldre personer. Att konfigurera telefonen och installera nya appar var inga problem tack vare den inbyggda guiden som leder oss genom alla inställningar steg för steg. Ringsignaler och samtalsljudet är tillräckligt starka.   


Jan Kupiec
avatar

Jag rekommenderar produkten till alla som är teknikintresserade och förväntar sig alla funktioner en smartphone har men som också har extra behov av anpassning när det gäller ljud, text eller rörelse.


Sanna-Kaisa Saari
avatar

Jag rekommenderar produkten på grund av de anpassningar som har gjorts för att fungera optimalt till äldre personer. 


Catahrina Åkerblad

7 % rekommenderar inte (2 testpiloter)

avatar

Bilderna som kameran tog blev inte särskilt bra vilket är en viktig del för mig. 4:3 kameran ligger på 16 meagpixel men bilderna blir lite "långt borta" med den inställningen. 16:9 ger enbart 8 megapixel men bilderna blir bättre. Även ljudet på de medföljande hörlurarna var inte särskilt bra.

Nina Arlebrand
avatar

Medelmåttig telefon. Bristfällig manual. Svårt att förstå var vissa inställningar görs. Text ibland på engelska. Dålig kamera, inga inställningar kan göras. Saknar info om vidarekoppling. Bra fodral men fungerar ej i laddstället. Svårt att få loss telefonen ur fodralet för laddning i stället. Bra support. Föregångaren DORO 8040 är en bättre telefon.

Lars Gunnarson

Från sociala medier

Hälsning från Doro

Smartare, elegantare och enklare än någonsin! Nya Doro 8080 har en stilren skandinavisk design med unika detaljer i koppar, högre och tydligare ljud, lättläst skärm samt fingeravtrycksläsare. Tack vare det unika gränssnittet så är Doro 8080 dessutom väldigt enkel att använda och allt har utformats för att ge dig en fantastisk användarupplevelse.

 • En enklare smartphone med elegant skandinavisk design
 • Stor och lättläst skärm med kontrast
 • Högt och tydligt ljud
Malin von Platen, Regional Marketing Manager, Doro
Malin von Platen

Regional Marketing Manager, Doro