Sök
Dafgårds Gröna Portionsrätter

Resultat

Dafgårds Gröna Portionsrätter

Är du ute efter en grönare lunch? Nu har 3000 testpiloter provsmakat Dafgråds Gröna rätter som har fokus på hälsa och smakupplevelse. De fick välja mellan tre varianter, Gröna dumplings, Örtig bolognese och Biffig broccoli. Resultat blev något blandat smakerna emellan, ta dela av resultat och gröna luncher nedan.

 

 • Dafgårds Gröna Portionsrätter Gröna Dumplings 68 % av 861 testpiloter rekommenderar Dafgårds Gröna Portionsrätter Gröna Dumplings
  Gröna Dumplings
 • Dafgårds Gröna Portionsrätter Biffig Broccoli 86 % av 705 testpiloter rekommenderar Dafgårds Gröna Portionsrätter Biffig Broccoli
  Biffig Broccoli
 • Dafgårds Gröna Portionsrätter Örtig Bolognese 60 % av 641 testpiloter rekommenderar Dafgårds Gröna Portionsrätter Örtig Bolognese
  Örtig Bolognese
 • Produkt Dafgårds Gröna Portionsrätter
 • Tillverkare Dafgårds
 • Antal testpiloter 641
 • Antal som ansökt 11 129
 • Testperiod Nov

Gröna Dumplings

 • Rekommenderat pris 35 SEK
 • Antal testpiloter 861

Biffig Broccoli

 • Rekommenderat pris 35 SEK
 • Antal testpiloter 705

Örtig Bolognese

 • Rekommenderat pris 35 SEK
 • Antal testpiloter 641

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget är att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam testpilotsblogg och i sociala kanaler. Efter testet utvärderas produkten via ett formulär och får en rekommendationsfaktor.

Så tycker testpiloterna om Gröna Dumplings

Den asiat-inspirerade rätten med dumplings beskrivs som smakrik och kryddstark, testpiloterna gillar de olika texturerna med krispiga grönsaker och bra spänst i dumplingsen. De tycker också att portionsstorlek är perfekt för en lunch. De som väljer att inte rekommendera hade svårt för såsen som de tyckte var för stark och hade uppskattat om den var vid sidan av. Själva dumplingsen upplevde de som degiga och smaklösa. Totalt sett får rätten ändå ett godkänt betyg.

Dafgårds Gröna Portionsrätter image 1 - Gröna Dumplings Dafgårds Gröna Portionsrätter image 2 - Gröna Dumplings Dafgårds Gröna Portionsrätter image 3 - Gröna Dumplings

68 % rekommenderar (583 testpiloter)

avatar

Lagom stor portion. Mycket smakrik sås och goda krispiga grönsaker. Dumplingen passade utmärkt med tomat- och chilisåsen och ärtcrème med kvarg och citrongräs. Perfekt lunchmat.

Helen Nilsson
avatar

Härlig smak, konsistens och såsen var god och kryddstark. Mycket välkomponerad rätt. Efter att ha stått i kylskåpet på jobbet tog den bara 4 min att värma. Plus där med!

Anna Sandström
avatar

Supergoda vegetariska dumplings. God smak, bra spänst i dumplingarna och jag fick verkligen mersmak! Lagom stor portion för en lunch.

Jennie Metz

32 % rekommenderar inte (278 testpiloter)

avatar

Jag tycker såsen som dumplings låg i var väldigt stark vilket fråntog allt annat sin smak. Den gröna röran smakade konstigt och var svår att särskilja från det starka. Konsistens på grönsaker var okej

Malin Skala
avatar

Degiga dumplings med intetsägande smak vägdes upp av ganska goda grönsaker. Skulle dock velat att man fick såsen i en separat burk. Kommer inte köpas igen.

Saija Kryptonell
avatar

Tyckte att den var smaklös och att degen blev för blöt efter att man har värmt den i micron. Annars var maten bra, kommer i alla fall inte köpa den igen.

Cecilia Smedberg Eriksson

Så tycker testpiloterna om Biffig Broccoli

Biffig Broccoli var favoriten bland de gröna rätterna enligt testpiloterna som uppskattar de krispiga grönsakerna, smakrik och lite hetta. Det tycker också att det är lagom portionsstorlek och plus för fräscha färger och upplägg. De som inte är helt övertygade tycker rätten är lite för stark och att biffarna antingen var hårda eller för mjuka. Totalt är det över 80% som rekommenderar denna gröna rätt.

Dafgårds Gröna Portionsrätter image 1 - Biffig Broccoli Dafgårds Gröna Portionsrätter image 2 - Biffig Broccoli Dafgårds Gröna Portionsrätter image 3 - Biffig Broccoli

86 % rekommenderar (609 testpiloter)

avatar

Den godaste veggo-färdigrätt jag någonsin smakat! Fantastiska biffar med en underbar, lagom spicy linsgryta och perfekta tillbehör!

Malin Andersdotter
avatar

God lunchlåda av hög kvalité. Smakrikt och väl tilltaget! Denna äter jag gärna igen! 5 av 5 på denna!

Isabelle Ryman
avatar

Väldigt positivt överraskad för att vara frysmat. Kryddig, bra tuggmotstånd och godare än den ser ut. Känns väldig fräsch och nyttig, bra proteininnehåll!. Väldigt prisvärd, därmed perfekt för lunch!

Sara Nawas

14 % rekommenderar inte (96 testpiloter)

avatar

Broccolibiffarna var inte alls goda, gillade varken smaken eller konsistensen, tyckte dem blev lite hårda i kanten. Grönsakerna, de röda linserna o såsen var goda! Såsen var bäst!

My Aderup
avatar

Den röda röran var alldeles för stark, spädde ut den två gånger med yoghurt men kunde ändå inte äta upp den. Biffarna var mer som en puré än en biff i konsistensen och smaken va inte så god.

Stina Berntsson
avatar

Konstig bi- och eftersmak, kan inte sätta fingret på vad det är. Annars gillade vi konsistensen och utseendet! Små portioner, snarare ett mellanmål.

Dennis Jakobsson

Så tycker testpiloterna om Örtig Bolognese

Flera blev överraskade att den örtiga bolognesen var så pass god och smakrik som den var, även bönpastan och dess konsistens får tummen upp. Det flera av testpiloterna dock upplevde var att den blev vattning efter tillagning och är därför inte helt övertygade. De som väljer att inte rekommendera har synpunkter på att portionen är för liten, att den är smaklös eller att bönpastan tar över smaken. Denna variant gick inte ända hem men det är ändå fler än häften som rekommenderar.

Dafgårds Gröna Portionsrätter image 1 - Örtig Bolognese Dafgårds Gröna Portionsrätter image 2 - Örtig Bolognese Dafgårds Gröna Portionsrätter image 3 - Örtig Bolognese

60 % rekommenderar (382 testpiloter)

avatar

Supergod färdigrätt. Eftersom jag är vegetarian så är det svårt att hitta goda vegetariska alternativ när man glömmer matlådan. Kommer absolut att köpa igen.

Sofie Alpås
avatar

Smakrik och mättande! Har köpt Dafgårds flera gånger innan testet och den här är min favorit av frysta veganska/vegetariska rätter. Dessutom finns receptet på baksidan av förpackningen :D

Elenor Gejman Hagman
avatar

Härlig smak och konsistens, bra pris och lätt att ta med som matlåda, tippade min med riven parmesan och ruccola, det gav den ännu ett lyft, kommer att köpa den fler gånger och även pröva annan "smak"


Lena Franzen

40 % rekommenderar inte (261 testpiloter)

avatar

Bolongesen i sig är ganska god och välkryddad, men proportionerna mellan bolongese och bönpasta är sådan att bolongesens smak försvinner i bönpastan. Dessutom är såsen vattnig.

Hillevi Johansson Lignell
avatar

Som köttätare var jag väldigt skeptisk och jag blev inte överaskad. Portionen är jätteliten, det blir massor med vätska som maten simmar runt i, det smakar Ingenting och pastan har en skum konsistens.

Madelen S
avatar

Jag tyckte att smakerna var väldigt klena, fanns ingen riktig kryddning eller sälta i rätten.

Leila Bjersander

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Dafgårds

Dafgårds Gröna Portionsrätter
Intresset är stort för vegetarisk och hälsosam mat men utbudet i frysdisken, är begränsad. Därför har vi utvecklat nya gröna rätter inom denna kategorin, samtidigt som stort fokus legat på hög smakupplevelse. De fyra nya rätterna är utvecklade och tillagade i Dafgårds kök i Källby. Alla rätter är lakto-vegetariska utom den Örtiga bolognesen som är vegansk och den Biffiga broccolin som är lakto-ovo-vegetarisk. Rätterna tillagas enkelt i mikrovågsugn
 • Gröna rätter med balanserat näringsinnehåll
 • Snabbt och enkelt 6-7 minuter i microugn
 • Goda och spännande smaker som tilltalar de flesta

Marcus Henriksson, Produktchef, Dafgårds
Marcus Henriksson

Produktchef, Dafgårds