Sök
Betalkoll från Collector Bank

Resultat

Collector betalkoll

Har du många räkningar och fakturor att hålla koll på? Mobilappen Betalkoll förenklar ditt vanligaste bankärende genom att samla alla räkningar till en enda månadsfaktura – med ett enda förfallodatum. Via Smartson har 78 testpiloter utvärderat appen under sommaren och hösten 2015 - efter testet svarar 63 procent att de skulle rekommendera Betalkoll till en vän.

  • 63 % av 78 testpiloter rekommenderar Betalkoll från Collector Bank
  • Produkt Betalkoll från Collector Bank
  • Tillverkare Collector Bank
  • Rekommenderat pris 35 SEK
  • Antal testpiloter 78
  • Antal som ansökt 670
  • Testperiod Jun - okt 2015

Testet genomförs av Smartson. Uppgiften är att testa appen Betalkoll och dela sina upplevelser via en gemensam blogg och i sociala kanaler. Tjänsten är kostnadsfri året ut. 

Bonus: Som testpilot får du 2 st biobiljetter när du laddat upp din första räkning. 

Så tycker testpiloterna om Betalkoll från Collector Bank

Många av testpiloterna är överlag nöjda och tycker att Betalkoll gör det lätt och smidigt att hålla koll på räkningar och förfallodatum samtidigt som den är enkel att använda. Att få alla fakturor på en enda samlingsfaktura är ett effektivt sätt att inte missa några betalningar. De testpiloter som inte rekommenderar Betalkoll upplever inte att tjänsten och appen tillför ett mervärde utöver en traditionell bankapp. Appen har utvecklingspotential och upplevs inte som användarvänlig i alla lägen.

63 % rekommenderar (49 testpiloter)

avatar

Jag tycker det är så mycket lättare att betala räkningarna nu när jag får allt på en samlingsfaktura. Går mycket snabbare för mig att betala. Från cirka 30 minuter till cirka 5 minuter är underbart.

Mona Helen Arnkleve
avatar

Verkligen jättebra för alla små räkningar som har olika förfallodatum. Lätt och behändig app!

avatar

Väldigt bra om man glömmer och betala dem där ströfakturorna och bara lägger undan dem och glömmer av dem tills man får en påminnelseavgift i brevlådan.


Charoula Strachini

37 % rekommenderar inte (29 testpiloter)

avatar

Känns som en överflödig tjänst eftersom man får en bra överblick i sin egen bank.  


Annette Södrup
avatar

Det tar för lång tid att få en faktura betald. Utseendet av appen för iOS är inte användarvänlig. Man bör tydligare se hur mycket ens skuld är. Bör även finnas någon statistik över ens fakturor.


Montathar Faraon
avatar

Känns som samma jobb som att lägga in räkningarna på sin egen internetbank


Michael Rossäng

Hälsning från Collector Bank

Hej! Vi är glada över att du vill vara med som testpilot så att vi kan fortsätta göra Betalkoll bättre. Dina åsikter är viktiga för vår utvecklingsprocess. Med vår app Betalkoll är det enkelt att hålla koll på räkningarna, oavsett när i månaden de kommer. Vi samlar dina räkningar på en månadsfaktura. Allt du behöver göra är att fota din räkning, oavsett om du har fått den digitalt eller i pappersformat. Om du fått en faktura mailad till dig kan du enkelt importera den till appen. Vi ser till att de blir betalda i tid, du slipper betalningspåminnelser och får minst en månads förlängd betaltid. Tjänsten är kostnadsfri året ut. Som tack för att du är testpilot får du 2 st biobiljetter när du laddat upp din första räkning. 

En kreditpröving görs innan vi beviljar dig att använda Betalkoll som betalmedel för dina räkningar. Förfrågan påverkar inte din framtida kreditvärdighet. I samband med att du skickar en räkning till Collector öppnar du ett kreditkonto hos Collector och du signerar din ansökan med Mobilt BankID*. 

* Om du betalar din samlingsfaktura enligt förfallodatum och beloppet till fullo utgår ingen ränta eller andra avgifter. Tjänsten är då kostnadsfri. Om du väljer att betala en del av din samlingsfaktura gäller följande kostnader: Krediträntan är 9,95% per år och aviavgift 35kr. Vid ett kreditbelopp om 10 000 kr med årlig kreditränta om 9,95 % utnyttjat på 12 betalningsperioder uppgår den effektiva räntan till 14,62%. Andra sätt att utnyttja krediten kan leda till annan effektiv ränta.  

  • Betalkoll betalar dina räkningar i tid och samlar dem på en månadsfaktura. Du behöver bara betala en gång.
  • Du får minst 30 dagars förlängd betalningstid på samlingsfakturan så att du enkelt kan planera din ekonomi månadsvis.
  • Du har möjlighet att delbetala samlingsfakturan om du har en månad med stora utgifter. 

Daniel Almqvist, Digital Manager, Collector Bank
Daniel Almqvist

Digital Manager, Collector Bank