Sök
CAFÉGO Volcanic Blend

Resultat

CAFÉGO Volcanic Blend

Kan nyheten CAFÉGO Volcanic Blend bli en smakexplosion? Vi har låtit kaffeentusiaster utvärdera detta mörkrostade höjdarkaffe från Sofiero Kafferosteri där minst 50% av bönorna kommer från plantager 1500 m.ö.h eller högre. Det har smakats och recenserats ordentligt, ta del av alla härliga bilder och videos nedan.

 • 87 % av 312 testpiloter rekommenderar CAFÉGO Volcanic Blend
 • Produkt CAFÉGO Volcanic Blend
 • Tillverkare Sofiero Kafferosteri
 • Rekommenderat pris 40 SEK
 • Antal testpiloter 312
 • Antal som ansökt 8 676
 • Testperiod Jun - sep 2016

Testet genomfördes av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Alla som deltar får testa en förpackning CAFÉGO Volcanic Blend 450 gram bryggkaffe. Uppgiften var att prova kaffet (gärna med kaffesugna vänner) och dela smakupplevelser på en gemensam blogg och i sociala kanaler samt svara på ett utvärderingsformulär. Denna gång är vi extra nyfikna på recensioner i videoformat. 

Så tycker testpiloterna om CAFÉGO Volcanic Blend

Djup arom och en riktig smakupplevelse säger kafferdrickarna. Själva smaken beskriver de som en "genuin kaffesmak" - fylligt, rustikt och utan en bitter eftersmak. Fler nämner även att det känns exklusivt och passar både som uppiggande morgonkaffe men även till eftermiddagsfikat. Vissa tycker dock inte att kaffet var någon sensation och nämner en besk och bränd eftersmak. Trots det uppskattas kaffet att bjuda på och får ett fint resultat.

CAFÉGO Volcanic Blend image 1 CAFÉGO Volcanic Blend image 2 CAFÉGO Volcanic Blend image 3

87 % rekommenderar (272 testpiloter)

avatar

Riktigt god och fyllig smak. detta var det godaste kaffe jag smakat. kommer inte att bli nåt annat i fortsättningen, jobbigt att dricka kaffe på jobbet nu innan dom bytt :-)

Patric Kalnins
avatar

Supergott mörkt kaffe utan stark, besk eller bitter eftersmak. Lent och gott men styrkan man vill ha. Rekommenderar verkligen denna sort. En av de bästa sorterna jag druckit.

Madeleine Mellgren
avatar

Med en djup arom och en stor smakupplevelse så finns det inget negativt att säga om kaffet. Det blev många kannor kaffe ute i solen under semestern och jag har nu bytt kaffesort och kommer inte köpa någon annan.

Mikael Malmsten

13 % rekommenderar inte (40 testpiloter)

avatar

Kaffet var okej men bitter eftersmak. Dricker idag mörkrostat kaffe av andra märken och tyckte inte att Cafégo smakade lika bra som dessa.

Jeanette Andersson
avatar

Kaffet har en besk eftersmak som jag inte uppskattar. Har testat med och utan mjölk och eftersmaken finns där ändå.

Monika Lindberg
avatar

Den var mer bränd än smakrik. Saknades många nyanser och toner som jag gärna vill ha i ett kaffe.

Johan Wistbacka

Från sociala medier

Hälsning från Sofiero Kafferosteri

CAFÉGO Volcanic Blend
Hej, härligt att du vill vara med och prova vårt kaffe. Vi har tagit fram fyra unika löften till dig som vi tycker är fyra goda anledningar till varför du ska prova CAFÉGO. 
 • Vårt höghöjdslöfte - Kaffet odlas på hög höjd; minst 50 % i allt vårt kaffe är från plantager som ligger på över 1200 meters höjd. Där får kaffet mogna långsamt och får på så sätt längre tid på sig att utveckla sin unika smak och karaktär.
 • Vårt mörkrostlöfte - Vi mörkrostar vårt kaffe för att få fram den kraftiga, fylliga och långa rena eftersmaken. Därför använder vi bara bönor av högsta kvalitet som tål att mörkrostas. 
 • Vårt urvalslöfte - Genom vår mer än 50-åriga erfarenhet har vi kunskapen om var vi skall köpa in kaffebönor från olika ursprung av högsta kvalitet för att uppnå bästa möjliga smakupplevelse. 
 • Vårt certifieringslöfte - Ett kaffe med både god smak och gott samvete! Allt vårt kaffe är 100 % UTZ-certifierat vilket ger ett långsiktigt hållbart jordbruk med minskad miljöpåverkan och högre levnadsstandard för odlarna.
Marcus Andreasson, Marknadsansvarig, Sofiero Kafferosteri
Marcus Andreasson

Marknadsansvarig, Sofiero Kafferosteri