Sök
Braun Series 9

Resultat

Braun Series 9

Är du på jakt efter en ny rakapparat? Här kan du rikta blicken mot premiummodellen Braun Series 9 som får genomgående fina recensioner av testpiloterna som provat denna rakapparat under två månader. Totalt ingick 6 modeller i testet, här väljer vi att presentera den bästa i CC- respektive S-serien. Det som skiljer dem åt är att rengöringsstaton ingår i CC-modellerna. Testpiloterna fick köpa Braun Series 9 till cirka halva marknadspriset där motprestationen var att utvärdera produkten genom att dela recensioner på bravardag.se, prisjakt.nu och elgiganten.se. 

 • Braun Series 9 9260s 87 % av 23 testpiloter rekommenderar Braun Series 9 9260s
  9260s
 • Braun Series 9 9290cc 86 % av 22 testpiloter rekommenderar Braun Series 9 9290cc
  9290cc
 • Produkt Braun Series 9
 • Tillverkare Braun
 • Antal testpiloter 22
 • Antal som ansökt 1 497
 • Testperiod Nov 2016 - jan 2017

9260s

 • Rekommenderat pris 3 200 SEK
 • Antal testpiloter 23

9290cc

 • Rekommenderat pris 4 500 SEK
 • Antal testpiloter 22

Testet har genomförts av Smartson där testpiloterna köpt produkter från Braun Series 9 för cirka halva marknadspriset. Uppdraget har varit att testa produkten och dela sina upplevelser via recensioner på Bravardag, Prisjakt och Elgiganten. Efter testet har produkterna utvärderats via ett formulär och fått en rekommendationsfaktor.

Så tycker testpiloterna om 9260s

Recensionerna för denna modell visar att testpiloterna är överlag positiva och att rakapparaten erbjuder en rejäl och gedigen känsla. Rakningen är riktigt bra och görs nära huden utan att skapa irritation. Flera nämner att den är i likhet med hyvelrakning. Snygg design, samt en bra batteritid är andra uppskattade faktorer. Det testpiloterna främst anmärker på är ett högt pris och att höljet är plastigt. En av testarna tycker inte att byggkvaliteten motsvarar den höga prislappen. En annan är besviken att det ej ingår rengöringsstation.

Braun Series 9 image 1 Braun Series 9 image 2 Braun Series 9 image 3

87 % rekommenderar (20 testpiloter)

avatar

Jag har rakat mig med hyvel hela mitt liv då en rakapparat aldrig gett mig nog nära rakning. Denna är den enda som ens är i närheten. Rakningen är så smidig och nära den bara kan bli. Enkel rengöring, enkel laddning, bra batteritid för mig som reser mycket i jobbet. Finns ingenting att klaga på förutom priset. Jag kör numer med denna dagligen.

Klas Dalberg
avatar

Rakar nästan som en rakhyvel, 2-3 dagars stubb utan problem, går tyst, lätt att rengöra. Snabb laddning och laddningen varar länge, bara laddat den en gång på dessa veckor. Och jag gillar att man kan välja mellan att ha huvudet rörligt eller låst. Jag har haft många rakapparater men denna är den bästa som jag har haft. Enda nackdelen - priset.

Stefan Didio
avatar

Jag skulle absolut rekommendera! Superbra rakningen i allmänhet och rakar otroligt skonsamt mot huden. En nära rakning som endast behöver några få drag över huden gör denna till den bästa jag haft. Det som finns att klaga på är hur den är byggd. Den saknar en lyxkänsla då höljet till den är i blank plast, som man hade velat på en sådan dyr sak.

Anton Olsson

13 % rekommenderar inte (3 testpiloter)

avatar

Den är för dyr för vad den är. Den känns inte premium (plastig) och ett medföljande resefodral som är stadig runt skalet men sladdrig runt dragkedjan. Svår att rengöra och jag skulle rekommendera att titta på modellen med rengöringsstation i så fall. För vad den är så skulle jag rekommendera den i en ~1200 prisklass.

Mikael Jansson
avatar

Lite väl dyr för en sådan produkt. Men vill man ha både våt- och torr rakning så är detta ett bra steg åt rätt håll.

Simon Young
avatar

Pga att man luras och påskiner via klipp på Youtube och vissa siter som Prisjakt och Media Markt att det medföljer rengöringsstation

Mikael Andersson

Så tycker testpiloterna om 9290cc

De testpiloter som ger sin rekommendation imponeras av kvalitetskänslan och effektiviteten i rakningen. En av deltagarna beskriver det som att känslan är samma som om du varit hos en barberare. Huden blir mjuk och utan irritation skriver flera. Den är enkel och smidig att använda och ser riktigt bra ut. Det råder ingen tvekan om att detta är en maskin i det absoluta premiumsegmentet. Den största nackdelen är det höga priset där rakapparaten inte lever upp till allas förväntningar. Även ljudnivån beskrivs av några som i högsta laget.

Braun Series 9 image 1 Braun Series 9 image 2 Braun Series 9 image 3

86 % rekommenderar (19 testpiloter)

avatar

En oerhört bra rakapparat, förutsatt att man är beredd att satsa lite extra pengar, har inte känt på någon annan apparat som kan raka närmare och mer säkrare huden än denna, bara med hyvel, smidigt med vattentät vid avsköljning, samt att den rakar både vått och tort skägg, snyggt jobbat av den! men som sagt, det som drar ner betyget är priset.

Mikael Svanberg
avatar

Det är en grymt bra rakapparat. Oerhört mjuk rakning och skonsam mot huden. Enda nackdelen är en något hög prislapp, men annars grymt bra och kan absolut rekommendera maskinen.

Magnus Blomgren
avatar

För första gången rakar jag mig nu med samma resultat som med hyvel! Mycket imponerad av hur skonsam, lättanvänd och effektiv den är. Den är dyr jämfört med många andra rakapparater, men väl värd pengarna om man vill ersätta rakhyvlar med rakapparat och uppnå samma släta, nyrakade känsla!

Conny Edorsson

14 % rekommenderar inte (3 testpiloter)

avatar

Rakar i och för sig bra, men jag tycker inte att den totalt sett var så mycket bättre än min gamla för ca 700kr, att jag skulle rekommendera någon att betala närmare 3500kr. Jag tycker heller inte att design och kvalitetskänslan låg på den nivån. Tyvärr såg den lite ut som den var tillverkad i något lågprisland, vilket gjorde mig besviken.

Martin Litnäs
avatar

Lite för dyr. Storleken på laddningsstationen samt priset kan förbättras.

Truls Olterman
avatar

För dyr och för hög ljudnivå, tyvärr, för den rakar bra....

Patrik Käll

Från sociala medier

Hälsning från Braun

Vad kul att ni är intresserade av Braun Series 9 rakapparater, världens mest effektiva och bekväma rakapparater*. Avancerad teknologi gör att den plockar mer hår i varje drag, vilket ger en nära och bekväm rakning utan kompromisser. Nu ser vi fram emot att få ta del av era genuina omdömen och recensioner påbravardag.se,prisjakt.nuoch elgiganten.se. Vi på Braun har också en 60 dagars köp och prova-garanti, läs mer om den här.

 • Världens mest effektiva och bekväma rakapparat, bevisat på 3-dagars skägg jämfört med andra ledande premiumprodukter*
 • Fem specialiserade rakningselement fångar mer hår vilket ger färre drag och mindre hudirritation
 • Vår SyncroSonic™-teknik läser och anpassar sig till ditt skägg 160 ggr/sekund och ger extra kraft vid behov

* Testad på 3-dagars skägg mot andra ledande premiumprodukter. Detaljer på braun.com.

Braun, Designed to make a difference, Braun
Braun

Designed to make a difference, Braun