Sök
Arbesko

Resultat

Arbesko Umeå™ skyddssko

Har du ett arbete som kräver slitstarka skor? Nu har 99 testpiloter utmanat skyddsskor från Arbesko. Dessa modeller produceras i Sverige och är anpassade för dig som är hantverkare eller industriarbetare. Ta del av videos och recensioner från testpiloterna när skorna testats in action.

 • Arbesko Umeå™ skyddssko Umeå™ 939 100 % av 32 testpiloter rekommenderar Arbesko Umeå™ skyddssko Umeå™ 939
  Umeå™ 939
 • Arbesko Umeå™ skyddssko Umeå™ 949 92 % av 38 testpiloter rekommenderar Arbesko Umeå™ skyddssko Umeå™ 949
  Umeå™ 949
 • Arbesko Umeå™ skyddssko Umeå™ 929 90 % av 29 testpiloter rekommenderar Arbesko Umeå™ skyddssko Umeå™ 929
  Umeå™ 929
 • Produkt Arbesko Umeå™ skyddssko
 • Tillverkare Arbesko
 • Antal testpiloter 29
 • Antal som ansökt 1 212
 • Testperiod Maj - jul 2019

Umeå™ 939

 • Rekommenderat pris 1 850 SEK
 • Pris för testpiloter 555 SEK
 • Antal testpiloter 32

Umeå™ 949

 • Rekommenderat pris 1 990 SEK
 • Pris för testpiloter 597 SEK
 • Antal testpiloter 38

Umeå™ 929

 • Rekommenderat pris 1 690 SEK
 • Pris för testpiloter 507 SEK
 • Antal testpiloter 29

Testet har genomförts av Smartson. Uppdraget var att köpa produkten till unikt testpilotspris, dela sina upplevelser genom att skriva recensioner, dela videoklipp och upplevelser via en gemensam testpilotsblogg samt i sociala kanaler. Efter testet utvärderades produkten via ett formulär och fick en rekommendationsfaktor. 

Så tycker testpiloterna om Umeå™ 939

En 100 procent positiv upplevelse enligt testpiloterna som hårdtestat Arbesko Umeå 939! De hyllar kvaliteten och att de är sköna att gå i en hel dag. Passformen är även den något som alla är nöjda med, och att de känns stabila trots sin lätta vikt. Snabbspännet och dämpningen får också tummen upp av våra testpiloter.

Arbesko Umeå™ skyddssko image 1 - Umeå 939 Arbesko Umeå™ skyddssko image 2 Arbesko Umeå™ skyddssko image 3

100 % rekommenderar (32 testpiloter)

Dom absolut skönaste arbetsskor jag haft under mina 20 år i arbetslivet. Används ca 16-17 timmar per dag utan minsta bekymmer.

Peter Emanuelsson

En kvalitets sko som är stabil och tål hård behandling som vassa varma spånor, smutsig miljö med kylvatten och olja. Jag står upp hela dagarna och skorna är verkligen sköna för fötterna.

Peter Gustavsson

Jag rekommenderar Umeå 939 för de var väldigt sköna att gå på hårda golv en hel dag. Jag var inte trött i fötterna. Bra dämpning bra stöd åt hälen så min rygg har mått bra. Kände ej heller *stålhättan* på andra skor har den skavt.

Christina Alm

Så tycker testpiloterna om Umeå™ 949

Nu har våra utvalda testpiloter fått hårdtesta Arbesko Umeå 949 och majoriteten är nöjda med sitt köp. De tycker att skon är skön och luftig trots att den är utformad mer som en känga. De är nöjda med passformen och att den är enkel att ta på och av. Det som nämns som negativt är att snörningen kunde vara bättre, och några testpiloter tycker att skon inte kan snöras åt ordentligt runt foten utan bara runt vristen. Fler färgval är även det något som hamnar på önskelistan.

Arbesko Umeå™ skyddssko image 1 Arbesko Umeå™ skyddssko image 2 Arbesko Umeå™ skyddssko image 3

92 % rekommenderar (35 testpiloter)

Kvalitetsskor med den smidiga klippsnörningen som arbesko utmärker sig med. Sköna och förvånansvärt luftiga. Bör inte förväxlas med vinterkängor även om utformningen gör att arbetsområdet blir lite snarlikt.

Mats Bäck

Den sko jag testat är en riktigt grym arbetssko, är nog den bästa kängan jag har haft, än så länge, sitter skönt på foten, är inte särskilt tung att ha på sig. Greppet är bra, lätt att ta på/av.

Johan Andedrsson

En gedigen lättanvänd produkt med härlig passform. Troligen varar den i många år, kvalitén känns när man hanterar den.

Ulf Rosengren

8 % rekommenderar inte (3 testpiloter)

Jag tycker inte att passformen är såpass bra att foten är tillräckligt fixerad. Även om jag drar åt ordentligt så glappar hälen rätt mycket när jag går. Känns på nåt sätt som att "plösen" är för tjock o begränsar snöret. I övrigt är det en skön sko, men just detta jag nämnt gör att jag inte skulle köpa likadana igen.

Alfred Olofsson

Tyvärr så klämmer skorna något fruktansvärt över tårna.

Erik Enell

Dålig dämpning i sulan. Svårt att få spänning över foten. Endast runt fotleden.

Joakim Antoniusson

Så tycker testpiloterna om Umeå™ 929

Det är en mestadels positiv skara som testat arbetsskon Arbesko Umeå 929. De flesta är eniga om att det är en lätt, luftig och bekväm sko som sitter fint på foten, har bra passform och är enkel att ta av och på. Det som testpiloterna vill förbättra är vidden på skorna då de känns smala, samt att knäppet skulle var lite säkrare. Några nämner även att fler färger vore önskvärt.

Arbesko Umeå™ skyddssko image 1 - Umeå 929 Arbesko Umeå™ skyddssko image 2 Arbesko Umeå™ skyddssko image 3

90 % rekommenderar (26 testpiloter)

Helt suverän arbetssko. Knäppningen får högsta betyg och även geledämpningen passar mina onda fötter som en smäck. Färgkombinationen, stålhättan, sulan allt på denna sko är BRA. 10 av 10 möjliga :)

Linda Fahlqvist

Jag är supernöjd med denna sko, den fyller så gott som alla krav jag ställer på en arbetssko. Den sitter bra, är stabil, rymlig och luftig. BOA-systemet gör den enkel att ta på, samtidigt som den är anpassningsbar till olika typer av strumpor mm. Jag har provat många arbetsskor och detta är den bästa sko jag haft.

Jan-Åge Lundman

De är mjuka, sköna och lättknäppta. Även när man ska ta av skorna är det lätt pga snörningssystemet.

Christian Nielsen

10 % rekommenderar inte (3 testpiloter)

Mycket sköna men alldeles för trånga över tårna.

Christer Larsson

Sitter dåligt på foten, går ej att dra åt tillräckligt. Dålig/ingen uppbyggnad för hålfot.

Mikael Engström

Från sociala medier

Hälsning från Arbesko

Klart kvalitet väger tyngst. Nu vill vi att du hårdtestar arbetsskorna från serien Umeå. Umeå är en serie skyddsskor från Arbesko, för den moderna hantverkaren och industriarbetaren. Välj mellan tre luftiga, tåliga och sköna modeller. Alla med sulor som klarar 300 grader, BOA-system för bra grepp, slitstarkt tåskydd – och mycket mer!

 • Umeå 929 är en extra luftig skyddssko med bra hälgrepp. Står emot gödsel och kemikalier. Perfekt för utejobb på sommaren!
 • Umeå 939 är en luftig, mjuk och stabil sko med den senaste tekniken. Andas, men klarar lättare regn.
 • Umeå 949 är en vattenavvisande skyddskänga för utomhusbruk.
Johannes Unsgaard, Sales Director, Arbesko
Johannes Unsgaard

Sales Director, Arbesko