Sök
1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser

Resultat

1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser

Använder du linser men upplever sämre komfort mot slutet av dagen? Under våren 2015 genomförde vi ett stort test av endagslinsen 1-DAY ACUVUE® MOIST där 81 procent av 277 testpiloter rekommenderade produkten till en vän, mycket tack vare dess förmåga att bevara fukt och hålla ögonen fräscha under hela dagen.

  • 81 % av 277 testpiloter rekommenderar 1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser
  • Produkt 1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser
  • Tillverkare LensOn
  • Antal testpiloter 277
  • Antal som ansökt 4 967
  • Testperiod Jan - feb. 2016

Testpiloternas uppdrag är att prova och utvärdera endagslinsen 1-DAY ACUVUE® MOIST, 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM eller 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL. Linstillpassning till ett värde av 395 kronor samt 2x10 st linser till ett värde ca 170-240 kr* ingår i testet. Uppdraget är att recensera hur det är att boka en linskontroll via LensOn’s hemsida, som sedan genomförs hos en av LensOn’s partneroptiker. 

*Ett 30-pack endagslinser av 1-DAY ACUVUE® MOIST kostar cirka 264 kr, 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM cirka 364 kr och 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL cirka 349 kr.

Så tycker testpiloterna om 1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser

Testpiloternas uppgift var att boka en linskontroll via LensOn:s hemsida, genomföra en linskontroll och testa endagslinserna 1-DAY ACUVUE® MOIST i 10 dagar. När vi nu summerar testet kan vi konstatera att den stora majoriteten av testpiloterna är nöjda med både produkt och bemötande hos optikerna. Totalt är det 81 % av 277 testpiloter som skulle rekommendera 1-DAY ACUVUE® MOIST till en vän. Att endagslinserna är mjuka och bekväma är ett genomgående tema i utvärderingarna. De fungerar bra för användare med torra ögon och håller sig fräscha länge. Bland de testpiloter som inte rekommenderar linserna är det tvärtom vissa som tycker att de är för torra. Att de är tunna och flexibla ser en del av testpiloterna som en fördel medan andra tycker att de lättare kan ramla ur eller vara svårare att få på plats. Sammantaget är det dock tumme upp från testpiloterna. Här nedan hittar du några röster från testet.

1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser image 1 1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser image 2 1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser image 3

81 % rekommenderar (225 testpiloter)

avatar

Jag skulle absolut vilja rekommendera linsen! Den är bekväm, tunn och lätt att sätta i ögat. Den håller sig fräsch en hel dag (även för mig som sitter framför en dator hela dagarna) utan att kännas torr i ögat. Den är även lätt att plocka ur då den är större än andra linser jag testat.

Kim Kern Gustavsson
avatar

Vilken fantastisk produkt! Linserna satt perfekt från första stund. Passade mig verkligen som handen i handsken. Det kändes som att ögonen kunde andas hela dagen och det kändes fräscht och skönt. Inte ens på kvällen när jag i normala fall kan börja kännas torr blev det jobbigt. Kan definitivt rekommendera dessa linser.

Camilla Nilsson
avatar

Jag har länge haft problem med torra ögon på kvällen. Tidigare har jag haft månadslinser men efter att ha provat dessa 1-dagarslinser kommer jag byta. Inga torra ögon mer!

Natalie Klintenheim

19 % rekommenderar inte (52 testpiloter)

avatar

Linserna sitter bra och är lätthanterliga. Jag märker dock ingen skillnad jämfört med de linser som jag vanligen använder. Priset för 1-Day Acuvue Moist är bra mycket högre och därför har jag svårt att rekommendera dessa framför de jag använder idag.

Martin Malmqvist
avatar

Upplever inte att de känns bättre för ögonen än mina vanliga linser, är dock svårare att få på plats pga att de är mycket mjukare, lättare att råka gnugga ur ögonen.

Sandra Eriksson
avatar

Jag upplevde inte alls den utlovade funktionen om bättre fuktighet i ögonen under kvällarna. I och med att linserna var tunnare än jag var van vid så tyckte jag dem var krångligare att hantera för isättning. Jag trivs mycket bättre med mina dygnet-runt linser som jag använder idag.

Andreas Sehr

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från LensOn

1-DAY ACUVUE® MOIST endagslinser

Vad roligt att du vill prova en av våra 1-DAY ACUVUE® MOIST linser! De är ett utmärkt val för dig som upplever att du ibland får sämre komfort eller torra ögon mot slutet av dagen med dina nuvarande linser. Linserna innehåller en fuktbevarande ingrediens som hjälper till att hålla ögonen fuktiga och fräscha under hela dagen 1-2.  

För dig som har brytningsfel erbjuder dessutom 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM en klar och stabil synskärpa, oavsett hur aktiv du är, och för dig som har åldersrelaterat synfel erbjuder 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL en klar syn på såväl nära som på långt avstånd 3. 

Läs gärna mer om linserna på acuvue.se

  • Extra vårdande även för ögon som känns torra eller känsliga 1
  • Inbäddad fuktbevarare för komfort som varar hela dagen 1,2
  • Hjälper till att skydda mot överföring av skadlig UV-strålning*


*Alla ACUVUE® kontaktlinser har UV-blockering klass 1 eller klass 2 som hjälper till att skydda mot att skadlig UV-strålning tränger in i hornhinnan och in i ögat. UV-absorberande kontaktlinser ersätter INTE UV-absorberande ögonskydd som till exempel UV-absorberande skyddsglasögon eller solglasögon eftersom de inte täcker hela ögat och området omkring ögat. Du bör fortsätta använda UV-absorberande glasögon enligt de rekommendationer du fått av din optiker. JJVC Data on file 2014.

1. JJVC Data on file 2009, 2013.
2. Sheardown H et al. Chemical characterization of 1-DAY ACUVUE® MOIST and 1-DAY ACUVUE® contact lenses. Invest Ophthalmol Vis Sci, 2006; 47, E-Abstract 2388.
3. JJVC Data on file 2007, 2010, 2011, 2015. 

ACUVUE®, 1-DAY ACUVUE® MOIST och LACREON® är varumärken som tillhör Johnson & Johnson Services Inc. ©Johnson & Johnson AB 2016.