World of Goo Front shadow

World of Goo

Geggigt pussel hyllas

090309 | World of Goo är ett mycket underhållande och nyskapande spel där det gäller att bygga med gegga samtidigt som du ska ta hänsyn till gravitationen.

Testkälla Betyg Testkommentar
Level
9/10
"Genomtänkt och helt briljant design"
Gamespot
9/10
"World of Goo is a superb puzzle game"
Trusted reviews
9/10
"An intelligent, innovative, ingenious and beautifully designed action/puzzle game"
Vad tycker testarna?
Testarna är rörande överens om att World of Goo är mycket mer än bara ett vanligt pusselspel. De kallar det för nyskapande, beroendeframkallande och underbart skruvat. Testarna gillar framförallt att gravitationen har fått en framträdande roll tack vare den realistiska fysikmotorn. Dessutom tycker de att spelet erbjuder varierande banor och stimulerande utmaningar. Testarna plussar också för samarbetsläget som finns på Wii-versionen. Några direkta minus hittar de inte utan menar att detta helt enkelt är ett spel som du inte får missa.
Level:
"Genomtänkt och helt briljant design"
World of Goo 1Svenska speltidningen Level menar att World of Goo är ett fängslande och halvnördigt pusselspel som är både genomtänkt och väldesignat. Testaren anser att spelet är enkelt men genialiskt när små kladdfigurer ska byggas ihop till något större. Testaren tycker att det till en början är ganska lätt men menar att när fysiken börjar få en framträdande roll så blir det verkligen utmanande. Vidare hävdar Level att gravitationen är en av de saker som skiljer World of Goo från till exempel Tetris och som gör det ännu roligare. Ett plus delas ut till att du kan spela i ett samarbetsläge på Wiiware-versionen. Levels slutsats är att detta är ett fantasifullt spel som man inte bör missa. Källa: Level (SE) februari 2009
Gamespot:
"World of Goo is a superb puzzle game"
World of Goo 2Amerikanska Gamespot är av uppfattningen att World of Goo är ett superbt pusselspel som är innovativt, beroendeframkallande och underbart skruvat. Gamespot hävdar att spelet har mycket mer att erbjuda än det konstiga namnet och den underhållande ytan. Spelet har en briljant design och det är fyllt med en fin och djup spelkänsla. Vidare anses att det är ett plus att spelet har varierade banor och skiftande utmaningar. Dessutom tycker testaren att spelet erbjuder massor av humor och ett underbart och stämningsfullt soundtrack. Några minus hittar testaren och de största är att Wii-kontrollen ibland har lite svårt att hänga med i all action och att grafiken inte är så livlig som önskas. Källa: www.gamespot.com (US)
Trusted reviews:
"An intelligent, innovative, ingenious and beautifully designed action/puzzle game"
World of Goo 3Brittiska Trusted reviews anser att om man har missat World of Goo tidigare så ska man nu se till att skaffa det, vare sig det är till Wii eller PC. Testaren har spelat versionen som är till Wii och menar att grunden i spelet varken är ny eller originell men att det finns saker under ytan som gör detta till ett mycket underhållande spel. Framförallt menar testaren att den realistiska fysikmotorn bidrar till att göra spelet mycket utmanande och att spelet kräver en hel del fantasi och snabbtänkthet av spelaren. Vidare är testaren av uppfattningen att World of Goo är smått makabert spel som är mycket svårt att stå emot. Ett extra plus delas ut till samarbetsläget som finns på Wii-versionen. Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris

200 kronor

child

Produktfakta

Titel: World of Goo
Finns till: PC, Mac och Nintendo Wii
Utvecklare: 2D Boy
Utgivare: Brighter Minds Media
Rekommenderat från: 3 år
Systemkrav: PC - Windows XP eller Vista, DirectX 9.0c, 512MB RAM och ett 3D-grafikkort. Mac - Mac OS X 10.1.
Handling: Ett pusselspel där det gäller att skapa genom att använda bollar av gegga.

child