shadow

Neverwinter Nights 2

Prisvärd uppföljare

070105 | Spelet är fullt av rollspelsklichéer men lyckas ändå bidra med en del egna infallsvinklar som gör det underhållande att spela.

Testkälla Betyg Testkommentar
Super play
8/10
"Smidigt gränssnitt"
Pc gamer
91/100
"En underbar saga"
Level
6/10
"Något av en axelryckning"
Gamespot
8,6/10
"Compelling story"
Eurogamer
8/10
"The engine is far from perfect"
Vad tycker testarna?
Testarna är eniga om att spelet är späckat med rollspelsklichéer men att det samtidigt har en riktigt bra historia. Framförallt är det en del oväntade vändningar som gör spelet underhållande. Karaktärerna är genomtänkta och har intressanta karaktärsdrag. Dessutom är röstskådespeleriet och ljudeffekterna imponerande. Testarna är däremot inte alltför imponerade av spelets artificiella intelligens. Allt för ofta springer medhjälparna iväg eller råkar fastna. Dessutom flyter spelet inte alltid så bra som man skulle kunna förvänta sig med tanke på systemkraven. Spelet är dock riktigt underhållande och räcker i ett stort antal timmar eftersom historien är så pass skickligt berättad.
Super play:
"Smidigt gränssnitt"
Super play menar att spelet är fullt av klyschor och att storyn knappast är unik. Dock är dialogen vass och rollfigurernas inbördes relationer gör att man trots allt inte kan sluta spela. Karaktärerna utgör spelets kärna och de har alla en specifik dröm eller ett mål. De behöver alla spelarens hjälp för att kunna uppnå dessa. Grafiken imponerar inte något särskilt och testaren menar att omgivningarna mest av allt påminner om en legovärld. Kul är att utvecklarna skickat med de verktyg man använt för att skapa spelet. Detta gör att man enkelt kan modda spelet och med det community som finns idag har spelet alla förutsättningar att kunna få många storslagna sidoäventyr. Källa: Super play (SE) november 2006
Pc gamer:
"En underbar saga"
Pc gamer ger spelet utmärkelsen "månadens spel". Karaktärerna i spelet är riktigt bra och den grupp på tre medhjälpare som man har tillgång till är livfull och mer eller mindre oberäknelig. Dialogen är utmärkt och röstskådespeleriet är strålande. Till en början verkar spelet ha ett väldigt klassiskt upplägg men snart kastas händelser fram och tillbaka och rör om en hel del. En bra möjlighet är att man kan pausa i strider för att detaljstyra olika gruppmedlemmar. Grafiken är bra men gör att spelet har höga minimikrav vilket kommer att avskräcka en del användare. En nackdel är att det ibland går segt trots att man spelar på en ytterst kompetent dator. Dessutom irriterar laddningstiderna en del. Inte för att de är speciellt långa men för att de är frekvent återkommande. Frånsett optimeringsproblemen anser testaren att spelet är strålande genomfört. Källa: Pc gamer (SE) dec 2006
Level:
"Något av en axelryckning"
Level imponeras inte alltför mycket av vare sig karaktärsgalleri eller dialog. Klyschorna duggar tätt och stereotyperna är ingenting annat än irriterande. Den artificiella intelligensen fungerar inte alltid felfritt och exempelvis rusar följeslagarna iväg av mer eller mindre irrationella anledningar. Ibland ställer det sig också i vägen. Möjligheterna att utforma sin egen karaktär är starkt begränsade vilket är irriterande skriver testaren. Användarverktygen ger dock spelet en del potential och därmed finns möjligheten att på egen hand utveckla händelseförloppet. Testaren menar att förväntningarna inte varit skyhöga och därför utgör spelet en axelryckning snarare än en besvikelse. Källa: Level (SE) nr 8 dec 2006
Gamespot:
"Compelling story"
Gamespot menar att berättelsen är full av plötsliga vändningar och därför mycket underhållande. Karaktärerna är mycket intressanta och har samtliga spännande och underhållande karaktärsdrag. Spelets ai är inte alltid helt pålitlig, och håller man exempelvis på och undersöker en korridor är det allt för ofta som medhjälparna fastnar eller försvinner. Spelet har ganska höga systemkrav vilket är en nackdel. Grafiken motsvarar inte riktigt de krav man har med tanke på hur höga systemkraven är. Testaren är inte heller riktigt nöjd med kameran som ibland fastnar utan anledning. Det bästa man kan göra är att zooma ut så långt som möjligt och behålla den vyn. Musiken i spelet är utmärkt och rösterna likaså. Även dialogen är riktigt bra. Källa: www.gamespot.com (US)
Eurogamer:
"The engine is far from perfect"
Eurogamer menar att spelets styrka är dess historia. Den är detaljerad och så omfattande att man har ett många timmars tidsfördriv framför sig. Ett irritationsmoment är dock att de stoppunkter där spelet automatiskt sparar ligger irriterande långt isär. Klichéerna duggar tätt men utvecklarna har ändå lyckas skapa en del överraskningsmoment hos de karaktärer som finns. Spelets ai imponerar inte särskilt och mitt i en viktig strid har medhjälparna en tendens att planlöst springa iväg istället för att samarbeta. Testaren tycker inte att spelet är särskilt framtidssäkert, men det är snyggt gjort och har en hel del spänning att bjuda på. Källa: www.eurogamer.com (US)

Cirkapris

450 kronor

child

Produktfakta

Neverwinter Nights 2 är ett rollspel för pc som är utvecklat av Obsidian Entertainment. Det går att spela själv eller upp till 4 personer online. I spelets inledning befinner sig huvudpersonen i West Harbor. En natt attackeras West Harbor av okända fiender och det är du som är målet för attacken. Detta på grund av en mäktig artefakt som av någon anledning är väldigt åtråvärd. Du tar dig från lilla West Harbor till staden Neverwinter där händelseförloppet tar fart på allvar. Förutom huvudpersonen har man också tillgång till en grupp bestående av tre medhjälpare där samtliga har egna karaktärsdrag och önskemål. Systemkraven är 2 GHz processor, 1 gigabyte ram och 256 megabyte 3d kort.

child