shadow

Men of War

En intressant strategiupplevelse

090421 | Men of War bjuder på ett intressant upplägg trots att det handlar om det uttjatade andra världskriget. Spelet är en oslipad diamant enligt testarna.

Testkälla Betyg Testkommentar
Eurogamer
9/10
"You're buying a thousand spontaneous war stories"
Gamespot
7,5/10
"The gameplay in Men of War is engaging and varied"
Super Play
6/10
"Krigsmän på avvägar"
Vad tycker testarna?
Testarna är ganska överens om att spelet faktiskt lyckas vara intressant trots att det utspelar sig under det ganska uttjatade andra världskriget, detta tack vare udda uppdrag och miljöer som tidigare inte använts i något spel. Testarna gillar också den så kallade Direct Control-funktionen och att möjligheten till att spela uppdragen med en kompis finns. Grafiken får också mycket plus. Kritik riktas mot kontrollen och att svårighetsgraden är alldeles för ojämn.
Eurogamer:
"You're buying a thousand spontaneous war stories"
Brittiska Eurogamer menar att Men of War kan få en hel del andra strategispel i realtid att verka tråkiga och förutsägbara. Testaren anser att spelet har stora kartor som har en utmärkt och detaljerad kvalitet. Vidare tycker testaren att det nya inslaget Direct Control är mycket bra och ger en extra knuff. Uppdragen bedöms som välbalanserade och möjligheten att spela uppdragen ihop med en kompis gör ett bra spel till ett fantastiskt. Eurogamers bedömning är att detta är ett av de bästa spelen inom den här genren på flera år. Lite minus delas ut till att svårighetsgraden är lite ojämn. Källa: www.eurogamer.net (GB)
Gamespot:
"The gameplay in Men of War is engaging and varied"
Amerikanska Gamespot är av åsikten att Men of War är ett spel som levererar episka kampanjer som utforskar bortglömda delar av andra världskriget. Testaren gillar att det är udda uppdrag som gör att spelet särskiljer sig från andra krigsspel. Möjligheten att använda Direct Control bedöms vara en mycket bra ingrediens men tyvärr så anses kontrollen annars vara under all kritik. Spelkänslan sägs vara engagerande och varierad även om svårighetsgraden lämnar en hel del att önska. Möjligheten att spela uppdragen med en kompis i co-op-läge sägs ge spelet ett extra lyft. Källa: www.gamespot.com (US)
Super Play:
"Krigsmän på avvägar"
Svenska speltidningen Super Play anser att det är ett perfekt spel för dem som älskar Commandos-serien. Storyn bedöms dåligt sammanhängande även om detta inte är något stort problem eftersom det mest handlar om taktiska manövrar. Den så kallade Direct Control-funktionen är ett av de roligaste inslagen i spelet. Annars bedöms titeln ha fantastisk grafik som dock ibland blir lite plottrig vilket leder till problem med överblicken. När det är som bäst tycker Super Play att spelet är en riktig juvel men när det visar upp sina brister blir testaren deprimerad och tycker att spelet hade kunnat vara mycket bättre. Källa: Super Play (SE) nr 158 april 2009

Cirkapris

400 kronor

child

Produktfakta

Titel: Men of War
Finns till: PC
Utvecklare: Best Way och Digitalmindsoft
Utgivare: 505 Games
Rekommenderat från: 16 år
Systemkrav: Windows 2000/XP/Vista, 1.7GHz Processor, 512MB RAM, nVidia GeForce 3/ATI Radeon 9600 grafikkort eller högre, DirectX 9.0b kompatibelt ljudkort, 4GB ledigt hårddiskutrymme och en DVD-spelare.
Handling: Ta del av flera olika slag som utspelar sig under andra världskriget i ett spel där du kan spela som Sovjetunionen, Tyskland eller de allierade.

child