shadow

Fuel

Racing i en enorm spelvärld

090720 | Fuel erbjuder offroadracing i en otroligt stor spelvärld. Testarna uppskattar grafiken, men innehållet och körkänslan får tydlig kritik.

Testkälla Betyg Testkommentar
Super Play
6/10
“Fuel vill vara ett nytt Motorstorm”
Subdogs
3/5
“Storslaget men avslaget”
Gamereactor
5/10
“Frihet är vanskligt”
Gameplayer
6/10
“Halvtaskigt racingspel utan brist på innehåll”
Vad tycker testarna?
Testarna är av åsikten att spelvärlden visserligen är imponerande och stor men att detta inte automatiskt innebär något bra. Flera av testarna menar att spelet tycks sakna mening och mål och att det mest blir planlöst bilåkande i enorma landskap. Körkänslan får kritik av alla testarna och det anses inte vara särskilt roligt att köra de olika fordonen. Minus delas också ut till att det saknas en story och att spelet är alltför enformigt.
Super Play:
“Fuel vill vara ett nytt Motorstorm”
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/1(620).jpgSvenska speltidningen Super Play anser att storyn i Fuel påminner väldigt mycket om Mad Max men att den har en väldigt liten roll i spelet. Spelvärlden bedöms vara väldigt stor men ganska enformig och i längden anses det inte vara så roligt att sladda omkring planlöst i ödemarken. Plus delas ut till att det går att köra lite hursomhelst i landskapet och att bilarna har en sladdig och tung körkänsla. Minus delas ut till att spelet bedöms sakna fokus och vara alltför enformigt. Super Play är av åsikten att Fuel har en mycket skön yta och en härlig upplevelse men att det är alltför innehållsfattigt för att nå ända fram. Källa: Super Play (SE) nr 160 juni 2009
Subdogs:
“Storslaget men avslaget”
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/1(620).jpgSvenska Subdogs menar att upptäckarglädjen är Fuels bästa vapen och gör att det finns många timmars körande för spelaren. Testaren gillar att terrängen är rikligt varierad och att spelet bjuder både på dynamiskt väder och på dygnscykler som ytterligare variation. Den storslagna miljön anses ha prioriterats och den är imponerande enligt Subdogs. Tävlingarna och utmaningarna bedöms också vara bra och varierade. Mindre bra anses dock körkänslan vara och testaren jämför den med Mario Kart. Som trots det anses vara sämre än Fuel. Långa laddningstider och fuskande medtävlare hamnar också på Subdogs minuslista. Slutligen menas att Fuel erbjuder fantastiska miljöer men en tam totalupplevelse. Källa: www.subdogs.se (SE)
Gamereactor:
“Frihet är vanskligt”
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/1(620).jpgSvenska Gamereactor hävdar att frihet i spel kan vara vanskligt eftersom det visserligen kan bjuda på en stor och öppen spelvärld men även kan leda till att spelet saknar fokus och egentligt mål. Fuel hamnar i denna kategori av spel enligt testaren som menar att spelet ser spännande ut på pappret men att titeln saknar mål och mening. Körkänslan anses vara ganska dålig och inte heller skilja sig särskilt mycket mellan de olika fordonen. Den enorma spelvärlden är uttråkande och stendöd enligt testaren som också menar att den artificiella intelligensen är väldigt dålig. Alltför många brister gör att spelet inte kan få något högt betyg och inte räcker riktigt ända fram enligt Gamereactor. Källa: www.gamereactor.se (SE)
Gameplayer:
“Halvtaskigt racingspel utan brist på innehåll”
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/1(620).jpgSvenska Gameplayer är av åsikten att Fuel verkligen inte är någon tiopoängare men att det ändå bjuder på en del intressanta saker. Det som imponerar allra mest på testaren är den stora spelvärlden som beskrivs som galet stor, varken tråkig eller enformig. Dessutom uppskattas att miljöerna är väldigt vackra och det finns både dramatiska vädereffekter och dygnscykler. Detta gör att spelvärlden bedöms som den mest imponerande, både visuellt och storleksmässigt, som testaren befunnit sig i. På minuskontot hamnar körbarheten och fysikmotorn som inte uppnår någon hög klass. Källa: www.gameplayer.se (SE)

Cirkapris

400 kronor

child

Produktfakta

Titel: Fuel
Finns till: Xbox 360, PlayStation 3 och PC
Utvecklare: Asobo Studios
Utgivare: Codemasters
Rekommenderat från: 7 år
Systemkrav: -
Handling: Fuel är ett racingspel som utspelar sig i en ödemark där det är brist på bensin. Kör olika fordon, ställ upp i olika tävlingar i en väldigt stor spelvärld.

child