http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/front(939).jpg shadow

Audiosurf

Musikbegåvat surfpussel

080522 | Audiosurf är ett beroendeframkallande spel där spelaren själv bestämmer hur banorna ska se ut med hjälp av sina favoritlåtar. Spelet bedöms mycket prisvärt.

Testkälla Betyg Testkommentar
PC Gamer
85/100
"Spel och musik i skön förening"
Eurogamer
7/10
"Has the potential to become a bite-sized obsession"
Ign
4,5/5
"Depends on your musical tastes"
Vad tycker testarna?
Testarna är överrens om att det är spelaren själv som avgör hur kul man kommer ha när man spelar Audiosurf. Snabba låtar med överraskningar ger en exalterande och spännande bana, långsamma låtar blir oftast till en tråkig bana. En testare menar att spelet är som en mix av godbitar från många klassiska pussel- och musikspel, men ändå lyckas Audiosurf kännas nytt och fräscht. Grafiken imponerar med tanke på att utvecklingen har skett på amatörnivå. Det extremt låga priset gör spelet prisvärt och testarna menar att man kan fastna framför skärmen flera timmar i streck.
PC Gamer:
"Spel och musik i skön förening"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/front(939).jpgPC Gamer tycker att Audiosurf är ett väldigt beroendeframkallande spel och konceptet med att det är spelaren själv som bestämmer hur god spelupplevelsen blir anses vara bra. Testaren ger även plus i kanten för det otroligt låga priset. De tycker dock att speltekniken är en aning simpel och spelets musikanalys anses vara bristfällig i vissa partier. Testaren tror att man måste älska musik för att uppskatta spelet till fullo, de menar att själva syftet med spelet är att hitta den perfekta låten, alltså en låt som genererar den perfekta banan. Det slutliga omdömet blir gott och testaren anser att Audiosurf bjuder på både spel och musik i god kombination. Källa: PC Gamer (SE) nr 136 april 2008
Eurogamer:
"Has the potential to become a bite-sized obsession"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/front(939).jpgAudiosurf har lyckats plocka de bästa bitarna från spel som Tetris, Amplitude och Rez, och lyckas skapa något nytt som känns fräscht, menar testaren Eurogamer. Spelets bästa trick är hur utvecklaren har gjort spelaren skyldig till spelets innehåll då banorna genereras utifrån mp3-låtar. Testaren blir även imponerad av spelets grafiska moment med tanke på att spelutvecklingen har skett på amatörnivå. Testaren tycker att det blir lite krångligt när det gäller att sortera låtarna då man måste sköta detta i datorns operativssystem, en bättre lösning vore om spelet hade en egen mediaspelare. Men Eurogamer tycker inte att det är någon mening att påpeka spelets små brister då utvecklingen har skett med en så pass låg budget. Källa: www.eurogamer.net (GB)
Ign:
"Depends on your musical tastes"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/front(939).jpgIgn tycker att spelets främsta fördelar är att det är beroendeframkallande, har goda visualiseringar och beat-matchning. De globala topplistorna som gör det möjligt att tävla mot spelare över hela världen är även en fördel. Spelets mindre goda sidor finner testaren i att låtar i lågt tempo blir tråkiga. Det är omöjligt att hänga med när man spelar på den högsta nivån. Fönster-läget gör att upplösningen blir suddig och att menymusiken inte går att tysta. Det gäller helt enkelt att hitta låtar som gör att det blir kul att spela. Låtar med bra beat genererar en häftig bana och tvärtom blir långsamma ballader till en ganska intetsägande upplevelse. Testaren tror inte att Audiosurf är ett spel för alla, antingen hatar man det, eller så älskar man det. Källa: www.ign.com (GB)

Cirkapris

70 kronor

child

Produktfakta

Banorna i pusselspelet Audiosurf genereras genom att du laddar in mp3-låtar i din dator. Låtens olika beats blir omvandlade till färgade block och det gäller, likt andra pusselspel, att matcha dessa för att få poäng. Låtens hastighet bestämmer sedan hur snabbt banan rullar på, snabba låtar innebär en ökad svårighetsgrad och man kan ta det lite lugnare i låtar med lågt tempo. Poängen laddas upp till en global poängtavla och man kan jämföra sina high-scores gentemot andra spelare. Det går att välja mellan att spela ensam, mot varandra eller med varandra. Som utvecklare står BestGameEver och Valve står för lanseringen. Spelet är till pc och för att spela krävs det att datorn har minst 1,6 gigahertz, 512 megabyte ram och ett 3d-kort med 32 megabyte minne.

child