Sök
Oki C3300n

Oki C3300n

Snabba men dyra utskrifter

2006-11-22

Oki C3300n är en färgskrivare med led-teknik. Testarna tycker att skrivaren är enkel och snabb, men driftkostnaderna är höga.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc tidningen 9/10 "Vad mer kan man begära?"
Mikrodatorn 42/100 "Dyra utskrifter"
It reviews 4/6 "Fast speed"
Personal computer world 3/5 "Easy to use"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker Oki har gjort en lättanvänd skrivare som arbetar snabbt. De tycker också att den har en lagom storlek och att den är mycket tyst jämfört med tidigare modeller. Testarna är inte riktigt överens om kvalitén på utskrifterna. De flesta tycker att de svartvita utskrifterna är helt okej, även de flesta grafiska färgutskrifter blir bra. Däremot är denna Oki skrivare inget vidare om du skall skriva ut mycket fotografier eftersom den har en tendens att göra de blåaktiga och urvattnade.

Pc tidningen

"Vad mer kan man begära?"

Pc tidningen ger Oki C3300n höga omdömen. Den är smidig och framfärallt tyst vilket enligt testaren är ett stort steg framåt jämfört med föregångaren som skramlade ordentligt. Skrivaren är också enkel att använda, är snabb och har lågt inköpspris. Är man en större grupp bör man dock enligt testaren leta efter en skrivare med högra kapacitet. Resultatet på utskrifterna blir överlag mycket bra. Text och grafik blir riktigt bra. Detta är dock inget alternativ för dem som skall skriva ut mycket foton. Även om testaren tycker att de blir godkända efter lite handpåläggning. Minus för att det är många delar som skall bytas ut.

Källa: Pc tidningen (SE) nr 11 2006

Mikrodatorn

"Dyra utskrifter"

Mikrodatorn har testat ett antal skrivare i ett omfattande test. Till testvinnare utses Samsung CLP-650n medan Canon LBP5000 blir bästa budgetval. Betygsmässigt hamnar Oki C3300n sist. Formatet är okej men ljudnivån är ganska högt enligt testaren. Testaren tycker att Okis skrivare förvisso har okej utskriftskvalitet men den har vissa problem med mindre textformat. Vidare har den bra kontrast men lite problem med nyanser. Utskriftshastigheten är däremot riktigt bra. En nackdel är höga utskriftskostnader som är högst i testet.

Källa: Mikrodatorn (SE) nr 14 2006

It reviews

"Fast speed"

It reviews tycker att Oki C3300n är snabbare än många av konkurrenterna med laserteknik. Baksidan av den höga hastigheten är tyvärr att den också har sämre utskriftskvalitet än konkurrenterna. Speciellt fotografier ser urvattnade ut enligt testaren. Den smidiga storleken och lilla formatet är uppskattad. Oki C3300n är prisvärd och passar ett mindre kontor som främst är ute efter snabba färgutskrifter utan alltför höga krav på kvaliteten.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Personal computer world

"Easy to use"

Personal computer world tycker att det är enkelt att använda och byta toner på Oki C3300n. Refillerna är små och lätta att hantera, men det betyder också att de tar slut ganska fort. Mjukvaran som medföljer får högt betyg, de är både bra och användarvänliga. Utskriftshastigheten är riktigt bra enligt testaren. Utskriftkvaliteten får dock blandade omdömen. Grafik blir helt okej, däremot så är kvaliteten ojämn när det kommer till fotoutskrifter. En snabb skrivare som dock kunde ha snäppet högre utskriftskvalitet.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Oki C3300n är en färgskrivare med led-teknologi och maximal upplösning om 1200x600 dpi. Utskriftshastigheten är för färg 12 sidor per minut och för svartvitt 16 sidor per minut. Hanterar pappersformat upp till A4. Inmatningsmagasinet tar upp till 250 ark medan utmatningsfacket klarar upp till 150 ark. Inkluderat minne 32 megabyte. Anslutningar är ethernet och usb. Kompatibel med pc och mac. Måtten på skrivaren är 290(h)x376(b)x479(d) mm och vikten är cirka 21 kilo.

Tillverkare: Oki