Sök
Lexmark Z1420

Lexmark Z1420

Budgetval med trådlös anslutning

2007-10-11

Om det är en billig skrivare med trådlöst nätverk som man är på jakt efter så tycker testarna att Lexmark Z1420 är ett bra val. Men både utskriftshastighet och kvalitet har sina brister.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 “Can be useful”
Cnet 6,1/10 “Looks like a bargain”
Pc pro 3/5 “A cheap price”
Pc advisor 3,5/5 “A good choice”

Vad tycker testarna?

Det som sticker ut med skrivaren är trådlös anslutningsmöjlighet i kombination med det låga priset. Installationen är enkel och designen stilren. Utskriftshastigheten får både ris och ros av testarna, text får godkänt medan foton och grafik tar längre tid. Även kvaliteten får blandade omdömen. En testare saknar också kortläsare och pictbridge. Trots nackdelarna anses man ändå sammantaget få mycket skrivare för pengarna.

Trusted reviews

“Can be useful”

Trusted reviews skriver att det låga priset i kombination med tillgången till trådlös anslutning lockar mest med Lexmark Z1420. Designen är trevlig även om skrivaren är relativt stor. Att installera skrivaren är enkelt. Utskriftshastigheten varierar beroende på vad som skrivs ut. Svart text går snabbt med 6 sidor per minut. När det kommer till färgutskrifter går det mycket långsammare. Utskriftskvaliteten är hyfsad men färgfoton ser ofta bleka och urtvättade ut.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

“Looks like a bargain”

Enligt Cnet har Lexmark Z1420 en stilren design samtidigt som den är enkel att installera. Funktionerna är inte speciellt många men trådlös anslutningsmöjlighet sticker ut. Hastigheten får beröm med sina nästan 7 sidor per minut vid svart text. Foton skrivs ut med 0,72 sidor per minut. Baksidan är att kvaliteten blir lidande. Text får ibland skuggor och kanten på bokstäver blir inte riktigt skarp. Färger blir också bleka och ränder samt grynighet noteras i grafik och foton. Med tanke på det låga priset får man ändå enligt testaren mycket för pengarna.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc pro

“A cheap price”

Pc pro gillar att Lexmark Z1420 trots lågt pris har möjlighet till trådlöst nätverksuppkoppling. Skrivaren är enkel att installera. Utskriftshastigheten imponerar inte, den uppmättes till 12 sidor per minut vid utkastkvalitet och 8,8 sidor per minut vid normalkvalitet. Utskrifter av text i färg och grafik går än långsammare och foton utskrivna med fotopatronen kan ta över 15 minuter. Kvaliteten är klart godkänd även om text kunde bli snäppet bättre. Färgerna känns något bleka och lite grynighet noteras.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc advisor

“A good choice”

Pc advisor tycker att Lexmark Z1420 är lätt och smidig vilket gör den enkel att bära med sig. Plus för möjligheten till trådlös anslutning vilket gör den ännu mer portabel. Snygg design som också känns hållbar. Att installera skrivaren går snabbt. Nackdelar enligt testaren är att skrivaren saknar pictbridge och kortplats. När det kommer till kvaliteten anses den vara mycket bra. Text går också fort att skriva ut medan det går långsamt att skriva ut foton men resultatet är värt att vänta på med bland annat realistiska färger. Passar för hemmabruk.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 900 kronor

Produktfakta: Lexmark Z1420 är en bläckstråleskrivare som använder sig av fyra färger, en för svart och en för färg, (sex färger finns som tillval) och har maximal upplösning på 4800x1200 dpi. Hastigheten för utkast är angiven till att som mest uppgå till 24 sidor och 18 sidor per minut för svartvitt respektive färg. Vid normal kvalitet gäller 12 respektive 5 sidor per minut. Ansluts via usb eller trådlöst. Pappersmataren kan hantera upp till 100 ark. Kompatibel med pc och mac. Vikt 2,6 kg och mått 459(b)x199(d)x121(h) mm.

Tillverkare: Lexmark