Sök
HP PSC 2110

HP PSC 2110

Hög kombinerad prestanda

2002-12-12

HP lyckas återigen bra med kombinationen fotoskrivare, scanner och kopiator. Utskrifterna är i toppklass, men kostnaden för bläcket blir hög.
Testkälla Kommentar
Vnunet "Ein Pluspunkt ist die einfache Bedienung"
Tom's Hardware "Produces perfect photos"
Chip "Einer für (fast) alles"

Vad tycker testarna?

Samtliga är helt överens om att fotoutskrifterna blir lysande. En testare menar till och med att de är svåra att skilja från traditionellt framkallade fotografier och en annan säger att det inte finns någon annan multifunktionsskrivare som kan mäta sig med denna. Det påpekas dock att utskrifterna är dyra och samma testare varnar för att skriva ut mer än tio sidor per vecka.

Vnunet

"Ein Pluspunkt ist die einfache Bedienung"

Vnunet tackar tekniken Photoret IV för att fotoutskrifterna får starka och realistiska färger. Utskriftshastigheten i svartvitt är hela 14 A4 per minut och det går lika fort att kopiera. Testaren uppskattar möjligheten att ändra storleken på kopiorna mellan 50 och 400 procent. Användarvänligheten har tack och lov varit i fokus då gränssnittet designats vilket resulterar i att det inte är några problem att sköta samtliga funktioner. Allt sker med enkla knapptryckningar på enhetens ovansida. Testaren rekommenderar PSC 2110 med motiveringen att det blir riktigt bra utskrifter och inläsningsmöjligheter till överkomligt pris.

Källa: Till Vnunet Tyskland hemsida
Till Toms Hardwares hemsida
Till Chips hemsida

Tom's Hardware

"Produces perfect photos"

Tom's Hardware skriver att HP PSC 2110 är enkel att använda och är positiva till att skrivaren sparar en del skrivbordsutrymme. Dessvärre är utskriftskostnaden per sida så hög att testaren anser att man bör välja en annan skrivare om man skriver ut mer än tio sidor per vecka. En annan mindre nackdel är att grundinställningarna för scannern ger ett ljust resultat med upphov till rödstick. En åtgärd är att sänka färgvärdena innan inläsning, men det hade varit trevligt om HP gjort detta från början. Fotoutskrifter lider inte av detta problem utan anses lysande. I testarens ögon är det svårt att skilja en fotoutskrift från HP PSC 2110 från ett framkallat foto.

Chip

"Einer für (fast) alles"

Chip anser att utskrifterna är bland de bästa hittills liksom resultatet av kopieringen. HP PSC 2110 är långsammare än sina föregångare men väger upp med god prestanda. Utskrifterna är så bra de kan bli även om neutrala gråtoner ibland får svagt blåstick. Kombinationen skrivare och scanner är bekväm utan att försaka funktionalitet eller kvalitet jämfört med separata enheter. Färgkopior med PSC 2110 blir lika originalet, om än med lite svagare gråton. Svart text mot vit bakgrund syns tydligt och även om det vid vissa utskrifter blir någon extra ströpixel vet testaren ingen annan multifunktionsskrivare som kan mäta sig i utskriftskvalitet.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: HP PSC 2110 är en multifunktionsskrivare som förutom bläckstråleskrivare även fungerar som scanner och kopiator. Bläckstråleskrivaren är av termisk modell och skriver ut i upplösningen 1200x1200 dpi. Hastigheten på svartvita utskrifter blir 14 sidor per minut, medan färg skrivs ut i 9 sidor per minut. Färgpatronerna är för fyra eller sex färger. Scannern läser in i upplösningen 600x2400 dpi. Det finns inga inbyggda kortläsare, inte heller inbyggt modem eller fax. Enheten kopplas till datorn via USB 2.0. Fax och nätverksanslutning saknas. Storleken är 463x370x220 mm och vikten 7,8 kg.

Modell: HP PSC 2110