Sök
HP Photosmart 8450

HP Photosmart 8450

Stort skrivbord rekommenderas

2005-03-01

HP Photosmart 8450 är en till formatet stor bläckstråleskrivare. Testarna ger tummen upp och berömmer utskrifterna och dess naturtrogna färger, men hade gärna sett ett lägre inköpspris.
Testkälla Kommentar
Steve's Digicams “Excellent value for digi-photographers”
PC Magazine “The Photosmart 8450 is a good choice”
Photo-i “This printer is in a league of its own”
Digitalfoto för alla ”En elegant och användarvänlig skrivare”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras över utskriftskvaliteten och funktionaliteten hos Photosmart 8450. Fotoutskrifter imponerar med mycket fina och naturtrogna färger. Det finns dessutom stora möjligheter att justera färgerna direkt på skrivaren. Hastighetsmässigt imponerar inte 8450 även om den är snabb vid textutskrifter. Storleken och prissättningen är annars de två aspekter som bekymrar testarna mest.

Steve's Digicams

“Excellent value for digi-photographers”

HP-Photosmart-8450-open

Steve's Digicams skriver att 8450 erbjuder förbättrad färgkapacitet. Färginställningen ColorSmart/s-RGB rekommenderas för de allra flesta användningsområden. Testaren gillar modellen och anser att utskrifterna är jämförbara med de från riktiga toppskrivare. Hastighetsmässigt har 8450 också tagit ett kliv framåt jämfört med tidigare modeller, även om den inte är snabbast i klassen. Tack vare den speciella grå färgpatronen går det att frammana riktigt fina tonövergångar och få en väldigt djup svärta, något som långt ifrån alla skrivare klarar. Att 8450 även kan tjänstgöra som en minneskortsläsare med hög överföringshastighet är en ren bonus. På det hela taget anser testaren att Photosmart 8450 är en mycket bra skrivare för alla som vill skriva ut sina egna digitala fotografier.

Källa: Till Steves Digicams hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till Photo-I´s hemsida
Digitalfoto för alla, nr 1 2005

PC Magazine

“The Photosmart 8450 is a good choice”

HP-Photosmart-8450-totalsid

PC Magazine konstaterar att 8450 är nära besläktad med modellen 8150. Båda skrivarna har en färgskärm på 2,5-tum och bedöms ha mångsidiga användningsområden med mycket bra utskrifter. Speciellt fotoutskrifterna som Photosmart 8450 levererar beröms. Men även textutskrifterna som är läsbara ner mot fyra punkters storlek får godkänt. Vid utskrifter av grafik kunde dock pappret krusa sig vid utskrifter över stora ytor. Nätverksutskrifter går att jämföra med lillebror 8150 tidsmässigt, men vid fotoutskrifter över nätverk var 8150 snabbare. Testaren tycker 8450 står sig bra i konkurrensen men ställer sig frågan om inte 8150 är ett minst lika bra val

Photo-i

“This printer is in a league of its own”

Photo-I finner att Photosmart 8450 kan komma att tilltala användare med olika behov. Den höga upplösningen och de fina utskrifterna beröms. Att skrivaren trots sin storlek inte har en inbyggd transformator utan är tvingad att ha en strömdosa på golvet, förvånar testaren. Det noteras att till skillnad mot de närmaste konkurrenterna har varje färgpatron ett eget utskriftshuvud. Det är bra att man får ett fräscht utskriftshuvud varje gång man byter patron, men det negativa är att patronkostnaden i slutändan kan bli högre. Användargränssnittet på skrivaren bedöms vara mycket bra och att det finns mer avancerade inställningar uppskattas. Bilderna har enligt testaren bra färgåtergivning. Med lite fininställningar lyckas testaren få till ett naturtroget slutresultat som imponerar. Testaren gillar Photosmart 8450 även om det yttre formatet kunde ha varit mindre.

Digitalfoto för alla

”En elegant och användarvänlig skrivare”

HP-Photosmart-8450-top

Digitalfoto för alla anser att Photosmart 8450 har bra utskriftskvalitet och flera listiga funktioner men också några skönhetsfläckar. Skrivaren är stor i formatet men innanför det stora skalet är den mycket användarvänlig och har flera vettiga funktioner. En mindre bra detalj är att 10x15 cm-papper är ganska knepigt att ladda och rekommendationen är att ladda facket precis när man skall använda det. Uppstartstiden är i högsta laget och ett A4-foto tar över fem minuter och trettio sekunder. Utskriftskvaliteten kan man dock inte klaga på. Bilderna har hög detaljrikedom med mycket bra färgåtergivning. Skrivaren är desto snabbare när det kommer till textutskrifter, 10 sidor på drygt 1,5 minuter är bra. Har man råd och plats så är Photosmart 8450 ett intressant alternativ.

Cirkapris: 3295 kronor

Produktfakta: HP Photosmart 8450 är en bläckstråleskrivare med upplösningen 1200x1200 dpi för svartvitt eller 4800x1200 för färg vid optimerat läge. Hastighetsmässigt kan skrivaren leverera 20 A4-sidor i svartvitt per minut i utkastkvalitet och 4,4 sidor i normalkvalitet. Ett färgfoto i 10x15 cm tar ca 27 sekunder i utkastkvalitet och 65 sekunder i normalkvalitet att skriva ut. Maximal pappersstorlek är A4. 100-arks pappersmatare samt en mindre pappersmatare som rymmer 20 fotoark. Som tillval finns möjlighet för dubbelsidiga utskrifter samt rymligare pappersmatare. Skrivaren har 64 MB internminne, ansluter till dator via USB 2.0-port eller det inbyggda 802.3-nätverkskortet. Kortläsare finns. Som tillval finns Bluetooth-tillsats. Skrivaren väger 8 kg och har måtten 536(B)x401(D)x192(H) mm.

Modell: HP Photosmart 8450

Tillverkare: Hewlett-Packard