shadow

HP color Laserjet CP2025n

Utskriftskvalitet i fokus

091102 | HP color laserjet CP2025n är en laserskrivare avsedd för små- och hemmakontor. Skrivaren har brister men dessa uppvägs enligt testarna av en imponerande kvalitet på utskrifterna.

Testkälla Betyg Testkommentar
Pc world
79/100
"Very good print quality"
Cnet
3,5/5
"Impressive print quality"
Trusted reviews
7/10
"For the small workgroup"
Vad tycker testarna?
Utskriftskvaliteten pekas ut som en av de främsta styrkorna hos HP color laserjet CP2025 i samtliga tester. Särskilt positiva är flera av testarna till resultatet vid färgutskrifter. Skrivaren är också lättanvänd och enkel att installera. Till nackdelarna nämns bland annat att pictbridge saknas. Kritik riktas främst mot utskriftshastigheten och en testare gnäller också på byggkvaliteten.
Pc world:
"Very good print quality"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/HP_Color_Laserjet_cp2025_right.jpgI Pc worlds test placerar sig HP color laserjet CP2025 i mittenfåran vad gäller utskriftshastighet medan kvaliteten hos utskrifterna är mer konkurrenskraftigt med klara svarta textutskrifter och naturliga färgutskrifter. Enda gången utskrifterna brast något i precision var vid gråskaliga foton där viss kornighet uppstod. Viss kritik riktas mot designen av laserjet CP2025. Delarna känns enligt testaren billiga och rörliga delar är märkbart instabila. Men det som saknas i byggkvalitet vägs upp av utskriftskvaliteten och driftkostnaderna är klart överkomliga. På det stora hela ett av de bättre alternativen ifall man söker en laserskrivare i budgetklassen. Källa: www.pcworld.com (US)
Cnet:
"Impressive print quality"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/HP_Color_Laserjet_cp2025_right.jpgCnet konstaterar att HP color laserjet CP2025n inte är utan brister. De uppvägs dock till fullo av fördelarna som sammantaget gör skrivaren till en produkt att rekommendera för arbetsplatser som söker en pålitlig laserskrivare. Till bristerna hör att utskriftshastigheten för textdokument är sämre än hos jämförbara konkurrenter, färgutskrifter får däremot beröm. Vidare saknas duplex-funktion för dubbelsidiga utskrifter och pictbridge-stöd för direktutskrifter från usb-minne eller kamera. Samtidigt är testaren mycket imponerad av kvaliteten på utskrifterna vilket också är den största styrkan hos color laserjet CP2025n. Källa: www.cnet.com (US)
Trusted reviews:
"For the small workgroup"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/HP_Color_Laserjet_cp2025_right.jpgTrusted reviews anser att installationen av mjukvara på HP color laserjet CP2025n är enkelt och sköts automatiskt med hjälp av en medföljande cd-skiva. Likaså är den fysiska installationen problemfri och man kan förväntas komma igång inom loppet av ett par minuter. I testet nådde inte skrivare upp till tillverkarens angivna utskriftshastighet, särskilt textutskrifter var märkbart långsammare än vad som förväntats. Utskriftskvaliteten är överlag bra. I en jämförelse mellan denna skrivare och Canon i-sensys lbp7200c konstateras att color laserjet CP2025n är mer användarvänlig och har bättre kontrollpanel medan Canons skrivare har något snabbare utskriftshastighet. Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris

5 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: Färglaser
Upplösning: upp till 600 x 600 dpi
Pappersstorlek: Format upp till A4 hanteras
Display: (ingen uppgift)
Anslutningar: usb, ethernet
Elförbrukning: 445 watt i aktivt läge, 18 watt standby
Mått: 405(b)x454(d)x 322(h) mm
Vikt: 22,7 kg
Övrigt: Finns även med duplexfunktion och heter då 2025dn

child