Sök
HP Business Inkjet 2600

HP Business Inkjet 2600

Långsamma färger i storformat

2002-08-13

HP Business Inkjet 2600 är en färgbläckstråleskrivare som är ekonomisk att äga samtidigt som den presterar riktigt bra utskrifter. Mestadels goda vitsord i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 6/10 "Klarar A3 och fotopapper"
Datormagazin "Inget för proffs"
ZDNet 8,4/10 "Print quality is impressive"

Vad tycker testarna?

Samtliga anser att HP Business Inkjet 2600 inte är snabb nog att tävla med färglaserskrivare om utskrifter i stora volymer. Men när det gäller utskriftskvalitet klarar den sig riktigt bra och en testare anser att den skriver ut fotografiska underlag bättre än en genomsnittlig färglaser. Mindre positivt är att den är stor, klumpig och bullrig. Men utskriftskostnaderna är likvärdiga med en färglaser vilket är ovanligt då bläckstråleskrivare tenderar att vara dyra i drift. Lämplig för arbetsgrupper med behov av färgutskrifter upp till A3. För stora utskriftsvolymer bör dock ett val av färglaser betänkas menar de flesta.

Mikrodatorn

"Klarar A3 och fotopapper"

Mikrodatorn konstaterar att Inkjet 2600 är något långsammare än en laser genom registret, men något annat är knappast att vänta. Positivt är att utskrifterna endast kostar 85 öre per sida, vilket motsvarar en genomsnittlig färglaser. HP Business Inkjet 2600 är alltså relativt billig i drift. Utskriftskvaliteten på textutskrifter är något sämre än hos en färglaser, men färgutskrifter håller kvalitet god nog att jämföras med enklare laserskrivare. HP Business Inkjet 2600 är inte speciellt snabb så användare med behov av stora volymer bör välja en snabbare lösning.

Källa: Mikrodatorn, Nr 6 2002
Datormagazin, Nr 7 2002
Till ZD Net's startsida

Datormagazin

"Inget för proffs"

Datormagazin konstaterar att HP Business Inkjet 2600 inte är en billig skrivare att använda, men samtidigt är den betydligt billigare i inköp än en färglaser är. Fyrfärgssystem tenderar att kosta mycket i underhåll i form av fyra behållare och lika många skrivarhuvuden som också ska bytas, om än inte lika ofta som patronerna. Utskriftskvaliteten är bra till utmärkt men Inkjet 2600 lyckas aldrig prestera perfekta utskrifter. Den är också stor, klumpig och på intet sätt tyst. Men för ett mindre företag som vill ha tillgång till färg för presentationer upp till A3 är den ett intressant alternativ. Lämpligt att ha i ett skrivarrum med tanke på det oväsen som den för.

ZDNet

"Print quality is impressive"

ZDNet anmärker också en del på Inkjet 2600 utskriftshastighet. Den slår inga hastighetsrekord men samtidigt är den inte smärtsamt långsam. Ingenjörerna vid HP har gjort en bra avvägning mellan prestanda och finesser och den är lätt att underhålla tack vare smarta lösningar. Men den är stor och tung så den behöver ett eget bord att vila på, speciellt vid större utskriftsformat. Utskriftskvaliteten är dock imponerande. Speciellt fotoutskrifter på vanligt papper får testaren att höja ögonbrynen. SNMP v3, SSL och TLS stödjs vilket är positivt om skrivaren administreras över internet utan VPN. En färglaserskrivare kostar betydligt mer och presterar inte lika bra resultat på fotoutskrifter, men å andra sidan är en sådan betydligt snabbare menar ZDNet.

Cirkapris: 17500 kronor

Produktfakta: HP Business Inkjet 2600 är en färgbläckstråleskrivare med en maximal upplösning av 1200x600 dpi. Den klarar av att skriva ut åtta svartvita sidor per minut och 2,1 färgsidor. Processorn är av typen RISC och ger 167 MHz. Skrivaren levereras med 48 MB RAM (176 MB max). Parallellport, USB och Ethernet stöds liksom Windows 95/98, Windows 2000, Windows XP, HP-UX 10.20; 11.x, OS/2 Warp 4.x, Red Hat Linux 6,2 och SuSE Linux 6,4. För nätverksadministration medföljer HP Web JetAdmin. SSL, TLS och SNMP v3 stödjs också. De utskriftsspråk som stödjs är PCL 5c, PostScript 3 emulering och HPGL/2. Bläcksystemet består av fyra behållare. Pappersstorlekar 102x330 mm upp till 152x483 mm. Arkhållaren rymmer 400 papper och 100 för utmatning. Är du intresserad av nätverksanslutning skall du titta på Inkjet 2600DN med duplexenhet. Skrivarens mått är 724x645x283 mm och vikten är 19,5 kg.

Modell: HP Business Inkjet 2600