Sök
HP Scanjet 4850

HP Scanjet 4850

Stor mjukvara

2006-01-25

Testarna menar alla att HP Scanjet 4850 gör ett bra jobb men åsikterna om användarvänligheten är delade.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 7,3/10 "Besvärlig att jobba med"
PC Advisor 8/10 "Something of a steal"
Webuser 5/5 "Picks up the smallest of detail"

Vad tycker testarna?

Testarna kommer inte till samma slutsatser när det gäller HP Scanjet 4850. En testare anmärker på att scannern arbetar långsamt och att programvaran är besvärlig att arbeta med. De övriga kommer till motsatt slutsats när det gäller snabbheten som de tycker är riktigt bra. Mycket funktioner fås via den medföljande programvaran som också tar mycket plats på hårddisken. Kvaliteten är hög med fina färger och god detaljåtergivning.

Digitalfoto för alla

"Besvärlig att jobba med"

Enligt Digitalfoto för alla måste man vara tålamodig när man arbetar med HP Scanjet 4850. Anledningen är att både drivrutinen och medföljande programvara arbetar långsamt. Dessutom upplevs programvaran inte vara speciellt användarvänlig. Färgerna från scannade bilder och filmer blir riktigt bra. Produkten lyckas också bra med att få fram detaljerna i motivet, speciellt i de mörkaste områdena. När det kommer till film blir inte resultatet lika bra som hos konkurrenterna. Dessutom syns damm ganska tydligt och funktionen för dammborttagning kunde ha varit bättre. Testaren tittar på ytterligare fem scannrar där alla också klarar av film. Epson Perfection 3490 Photo utses till bästa produkt medan HP Scanjet 4850 hamnar på sista plats.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 14, 2005 (SE)

PC Advisor

"Something of a steal"

PC Advisor menar att Scanjet 4850 erbjuder mycket avancerade funktioner till ett lågt pris. Den optiska upplösningen imponerar vilket kvaliteten på inscannat material också gör. Färgåtergivningen är korrekt och detaljerna fina. Scannern arbetar också riktigt snabbt, det tar elva sekunder att scanna ett A4-ark i 300 dpi. Medföljande mjukvaran kräver en hel del utrymme men erbjuder också många funktioner. Mycket scanner för pengarna enligt testaren som anser att Scanjet 4850 är ett riktigt kap.

Källa: Till PC Advisor (GB)

Webuser

"Picks up the smallest of detail"

Webuser skriver att det att är mycket lätt att komma igång med scannern så länge man har 450 MB ledigt på hårddisken. Utrymmeskraven är inte helt i onödan då programvaran innehåller allt man behöver för att kunna använda produkten maximalt. En fördel är att det inte är nödvändigt att använda den medföljande programvaran utan det går bra att använda sin egen. Produkten arbetar snabbt och upplösningen som erbjuds är mer än vad de flesta har behov av. Inlästa bilder blir inget annat än superba, detaljåtergivningen och färgerna är mycket bra. Ett stort plus är den medföljande adaptern för scanning av filmnegativ. Webuser tilldelar produkten utmärkelsen "Gold Award".

Källa: Till Webuser (GB)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: HP Scanjet 4850 är en flatbäddsscanner med optisk upplösning på 4800x9600 dpi. Den har inbyggd adapter för inskanning av 35 mm diabilder och filmnegativ. Medföljande programvara har bland annat funktioner för borttagning av damm och repor samt röda ögon. Dokumentstorlekar upp till A4 hanteras. Usb 2.0 finns. Direktknappar för scanning, filmscanning, kopiering och scanna för att dela med sig. HP Scanjet 4850 är Energy Star certifierad och har måtten 505(b)x300(d)x100(h) mm och väger 4,65 kg.