Sök
Epson Perfection 3490

Epson Perfection 3490

Enastående programvara

2006-01-20

Testarna gillar Epson Perfection 3490 och ger den goda omdömen för bland annat mjukvaran och användarvänligheten. Mycket scanner för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 8,9/10 "Segerviss debutant"
PC World 4/5 "Excellent choice"
PC Magazine 4/5 "Surprisingly low price"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna finns det snabbare scanners som ger högre skärpa men det finns ingen som slår Perfection 3490 Photo i den här prisklassen. Den är enkel att använda där de vanligaste funktionerna nås med en knapptryckning. Medföljande mjukvara är av mycket hög klass och alla funktioner får också beröm. Scannern presterar högkvalitativa resultat med god färg- och detaljåtergivning. Testarna fann vissa mindre brister men inget alarmerande.

Digitalfoto för alla

"Segerviss debutant"

Digitalfoto gillar Perfection 3490 Photo som beskrivs som en riktigt bra scanner med hög bildkvalitet. I deras test av sex scanners tar den också hem förstaplatsen. Den har riktigt fin skärpa även om viss kornighet noteras. Färgåtergivningen är god och detaljåtergivingen bra, särskilt i ljusa områden. Negativt är att vissa områden blir något mörka med detta kan åtgärdas med bildbehandling. Programvaran är av högsta klass, positivt också att den är på svenska. Ramen för dia och negativ rymmer sex negativ men då bara fyra kan scannas åt gången måsta man vända ramen för att scanna de två återstående vilket är lite besvärligt.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 14 2005

PC World

"Excellent choice"

PC World skriver att Perfection 3490 Photo med goda scanningsresultat, automatiserade funktioner och låga pris är svårslagen. Alla funktioner som den innehåller samt den höga optiska upplösningen borde tillfredsställa kraven hos de flesta användare. Scanningarna håller hög kvalitet med fin färgåtergivning och skarpa detaljer. Den tillhörande mjukvaran erbjuder många förbättringsfunktioner och är lätt att använda. Att få in rätt inställningar är dock inte helt enkelt utan kräver en del testande. Scannern är inte på något sätt snabbast på marknaden utan hamnar lite över medel i hastighetstestet.

Källa: Till PC World

PC Magazine

"Surprisingly low price"

PC Magazine anser att Perfection 3490 Photo presterar väl och har hög kvalitet med knappt synbar skärpeförlust i resultatet. Detaljåtergivning och skärpan är god även om det finns konkurrenter som är bättre ur den aspekten men de kostar också betydligt mer. Upplösningen är mycket högre än vad som krävs för arbete med små original. Den är mycket enkel att använda, scanning till e-post och pdf sker till exempel med en knapptryckning. Scanning av film ger stabila resultat, dock måste man fixa med inställningarna för att nå ett perfekt resultat vilket kan uppfattas krångligt av en del. Men de förinställda inställningarna ger fullt acceptabla resultat.

Källa: Till PC Magazine

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Epson Perfection 3490 Photo är en flatbäddsscanner med optisk upplösning på 3200x6400 dpi. Inbyggd transparensenhet för positiv och negativ filmscanning samt filmhållare för 35 mm film och diabilder. Levereras med Epson mjukvara för färgrestaurering med vilket det går att återställa bilder och avlägsna dammfläckar. Via fyra knappar kan du starta, kopiera, scanna till e-post samt scanna till pdf. Det tar 13 sekunder att scanna 6"x4" vid 600 dpi och 30 sekunder  för en A4 i färg. Förhandsgranskning tar åtta sekunder. USB 2.0 finns. Måtten är 275(b)x419(d)x86(h) och vikten 3 kg.

Tillverkare: Epson