shadow

Epson EH-TW5000

Tystgående jätte

090511 | Testarna är imponerade av Epsons stora och tunga men mycket kompetenta modell TW-5000. Den är extremt lättplacerad samtidigt som den uppvisar en riktigt bra bild.

Testkälla Betyg Testkommentar
Bigscreen
5/5
"Skalning av dvd är inte klockren, men tillräckligt bra"
Gadgetguy
5/5
"Black levels the best in the business"
Good gear guide
4/5
"Its outputs is of a very high standard"
M3
4/10
"Mycket bra bild"
Vad tycker testarna?
Testarna menar att Epson EH-TW5000 är riktigt bra, bilden uppvisar mycket bra svärta och hög kontrast. Dessutom är projektorn ljusstark och rörelser hanteras på ett bra sätt. Projektorn är stor och tung vilket gör att man måste fästa den ordentligt. Å andra sidan har den en mycket flexibel lens-shift vilket gör projektorn extremt lättplacerad. Inställningsmöjligheterna är frikostiga och installationen förhållandevis okomplicerad. Plus för låg ljudnivå. Några testare tycker dock att priset är i högsta laget.
Bigscreen:
"Skalning av dvd är inte klockren, men tillräckligt bra"
Bigscreen menar att bilden är riktigt bra, ljusstyrkan är hög och svärtan likaså. Färgåtergivningen är också bra. Testaren menar att det finns en markant svaghet med projektorn och det är den digitala skärpan. Tittar man på uppskalad dvd får detaljer en slags överstyrd skärpa, en taggighet uppstår hos små detaljer. Vill man ha stora bilder på 150 tum eller mer tycker testaren att denna modell är klart värd att överväga, trots att priset är relativt högt. Projektorn är även väldigt tystgående, vilket är bra. Ljusstyrkan är hög. Testaren ger modellen utnämningen "gold award". Källa: www.bigscreen.se (SE)
Gadgetguy:
"Black levels the best in the business"
Gadgetguy tycker att kontrastnivån är imponerande. En rejäl zoom samt såväl vertikal som horisontell lens-shift gör att projektorn är mycket lättplacerad. Projektorn är mycket enkel att installera och man har många inställningsmöjligheter. Bilden är bra, svärtan imponerar stort. Dock måste man ha den dynamiska irisen inkopplad för att få ett riktigt bra resultat. Ett minus är att när signalen ändras (från exempelvis 1080p24 för blu-ray till 1080p60 för extramaterial på samma disk) tar projektorn lång tid på sig för att anpassa sig till förändringen och börja visa bilden igen. I värsta fall kan det ta upp till en minut. Testaren tycker dock att denna modell är en av de bästa hemmaprojektorerna på marknaden för tillfället. Källa: www.gadgetguy.com.au (AU)
Good gear guide:
"Its outputs is of a very high standard"
Good gear guide tycker att den dynamiska kontrasten och hanteringen av rörelser i bilden är något av det bästa som man har sett hos en projektor. EH-TW5000 är stor och tung men den är enkel att montera. Dessutom gör den flexibla linsen att projektorn är extremt lättplacerad. Bilden är riktigt bra, kontrasten hög och svärtan likaså. Det automatiska irissystemet är dessutom snabbt vilket är bra. I bilden så syns detaljer bra oavsett om miljön är mörk eller ljus. Tittar man på Blu-ray får man dessutom en fenomenalt bra färgåtergivning. Testaren tycker att projektorn är väl värd att rekommendera. Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)
M3:
"Mycket bra bild"
M3 påpekar att projektorn är förhållandevis stor och skall man fästa den i taket bör man förankra den ordentligt. Bildkvaliteten är riktigt bra, svärta och kontrast imponerar. Direkt ur lådan är färgerna alltför ljusstarka, men efter lite finjustering blir det bättre. Ett stort minus är dock att projektorns skärpa måste finjusteras vid varje filmvisning. Den tappar fokus och testaren menar att det är riktigt dåligt. Projektorn väsnas inte särskilt mycket men när man aktiverar autoirisen så uppstår ett knattrande ljud. Det är högt nog att upplevas som störande vid tysta filmscener. Priset är alldeles för högt. Källa: M3 (SE) nr 3 2009

Cirkapris

36 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: Lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 75000:1
Ljusstyrka: 1600 ansi lumen
Ljudnivå: 22 decibel
Anslutningar: 2xhdmi (version 1.1), komponent, vga, s-video samt komposit
Övrigt; 2,1xzoom, 4000 timmar lamptid, tre års garanti för huvudenhet och lampa
Mått: 390x450x145 mm
Vikt: 7,5 kg

child