Sök
Samsung GT-S5600

Samsung GT-S5600

Prisvärd eller inte prisvärd

2009-10-14

Samsung GT-S5600 är ungefär lika stor som ett kreditkort och har en pekskärm på 2,8 tum. Testarna berömmer Samsung för dess gränssnitt och användarvänlighet, men är oense om telefonens prisvärde.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Finns billigare alternativ som inte är sämre"
Mobilen 5/6 "Mange funksjoner"
Techtree 3/5 "The pricing of this touchscreen phone is good"
Mobile Review - "Reasonably comfortable to use"

Vad tycker testarna?

Samsung GT-S5600 mottas med blandade reaktioner. Samtliga testare berömmer dock den stora pekskärmen och det användarvänliga gränssnittet. Dessutom är man överlag positiva till designen. Vad gäller priset är testarna oense, på vissa håll kallas Samsung för ett prisvärt alternativ med tanke på dess många funktioner, medan andra testare anser att det finns billigare modeller som erbjuder i stort sett samma prestanda som GT-S5600. Bland annat pekar ett par testare på att Samsungs avsevärt mycket billigare S5230 med undantag för 3g erbjuder i stort sett samma kvalitet som S5600.

M3

"Finns billigare alternativ som inte är sämre"

I ett jämförande test av pekskärmsmobiler i budgetklassen ger M3 Samsung GT-S5600 lägst betyg av de testade telefonerna. Övriga telefoner är Samsung GT-S5230, Nokia 5800 och LG KP500. Den huvudsakliga anledningen till det låga betyget är dock inte att testaren har problem med telefonen som sådan, snarare bottnar kritiken mestadels i det förhållandevis höga priset. Jämfört med systermodellen Samsung GT-S5230 erbjuder GT-S5600 visserligen 3g-teknik och därmed snabbare uppkopplingsmöjligheter, men detta är inte tillräckligt för att motivera ett pristillägg på drygt tusen kronor, enligt testaren. I testet belönas Samsung GT-S5230 med etiketten "bästa köp", främst på grund av telefonens prisvärdhet, medan Nokia 5800 utses till bästa produkt.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Mobilen

"Mange funksjoner"

Mobilen beskriver Samsung GT-S5600 som en designmobil i mellersta prisklassen. Testaren berömmer utformningen och användarvänligheten. Pekskärmen fungerar utmärkt som knappsats och navigeringssystemet är enkelt att använda när man väl vant sig vid det. Positiv kritik ges till mångfalden av funktioner hos GT-S5600, särskilt med tanke på priset. Det enda negativa i detta avseende är avsaknaden av wlan och 3.5 mm hörlursport, men vad gäller funktionalitet placerar sig Samsung ändock i toppskiktet av sin prisklass. Negativ kritik riktas mot den undermåliga samtalskvaliteten, vilket dock är en såpass viktig aspekt av telefonen att det drar ner helhetsomdömet hos testaren som annars är mycket positiv till GT-S5600

Källa: http://mobilen.no (NO)

Techtree

"The pricing of this touchscreen phone is good"

Enligt Techtree är GT-S5600 inte för stor och passar bra i fickan. Vad gäller skärmen är testaren positiv till storleken, men hade gärna sett en högre upplösning än 240x320 pixlar. Gränssnittet och widget-funktionen får beröm. Telefonen är lättanvänd med en central knapp som alltid för dig ett steg tillbaka i menysystemet, dock riktas kritik mot avsaknaden av multitaskingmöjligheter. Kameran får negativa omdömen vad gäller fotokvalitet, även vid goda ljusförhållanden märktes grumligheter i tagna bilder. Som videokamera gör den bättre ifrån sig och får klart godkänt. Prisnivån får beröm och med undantag för några mindre brister är GT-S5600 ett prisvärt alternativ, enligt testaren.

Källa: www.techtree.com (IN)

Mobile Review

"Reasonably comfortable to use"

Mobile Review är positiva till pekskärmen, vilken reagerar snabbt på fingertryckningar även ifall skärmen råkar vara smutsig. Anslutningsmöjligheterna är goda, men en irriterande detalj är att det inte går att använda bluetooth samtidigt som usb-anslutningen. Testaren berömmer gränssnittet och att Samsung genom att placera ett stort antal widgets i en separat meny begränsat antalet fönster i skärmen till ett minimum. Det sammanfattande omdömet blir att GT-S5600 är en pålitlig 3g-telefon till ett överkomligt pris. Har man däremot inget behov av 3g gör man bättre i att välja den billigare Samsung S5230, enligt testaren.

Källa: www.mobile-review.com (RUS)

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta:

Typ: Turbo-3g, fyrbands-gsm
Skärm: Tft pekskärm, 2,8 tum, 240x320 pixlar, 16 miljoner färger
Minne: 80 mb internt, kan utökas till 8 gb med micro-sd
Kamera: 3,2 megapixel, autofokus, 4x digital zoom, led-blixtlampa, videoinspelning
Tal: upp till 6 tim (gsm), 3,5 tim (3g)
Standby: upp till 350 tim
Mått: 102,8x54,8x12,9 mm
Vikt: 95 gram
Övrigt: usb 2.0, micro-usb, webbläsare, SyncML, PC synkronisering med outlook

Tillverkare: Samsung