H7530D shadow

Acer H7530D

Full hd som får plats i väskan

100810 | Acer H7530D riktar sig främst mot de som söker en portabel projektor med full hd-upplösning. Med tanke på prisklassen är de flesta testare nöjda med bildkvaliteten.

Testkälla Betyg Testkommentar
Audiovision
70/100
"Klein und mobil"
Home cinema choice
4/5
"Compact but aggressive styling"
Trusted reviews
8/10
"A pleasant surprise"
Hartware
-
"Kompakt und transportabel"
Vad tycker testarna?
AcerH7530D
Acer H7530D sticker ut främst tack vare att den är så kompakt. Den har endast en hdmi vilket flera testare klagar på. Den har förvisso lite extrafunktioner men har bland annat begränsad zoom och saknar lens shift. Bildmässigt så håller den mycket goda mått med tanke på priset men flera testare noterar regnbågseffekter.
Audiovision:
"Klein und mobil"
Acer H7530D är enligt Audivision en läcker projektor med en del roliga funktioner och tillräcklig hög ljusstyrka för hemmabruk. De funktioner som imponerar är bild-i-bild, inbyggd högtalare och automatisk bildinställning. Projektorn använder sig av ett något föråldrat teknik för färger och kommer med dåliga förinställningar. Det gäller därför att ha tålamod och verkligen finkalibrera bildparametrarna för att få till en optimal bild. Standardsignaler skalas fint upp utan störande kantflimmer och god skärpa. Att kontrasten är begränsad märks enbart av i mörka scener. Med hd-källor blir det riktigt bra men färgerna kunde ha varit något bättre och regnbågsartefakter förekommer i hörnen. Testaren tittar också på Mitsubishi HC3800 som får samma slutpoäng som Acers projektor och Epson EH-TW2900 som blir testvinnare. Källa: Audiovision (DE) nr 12 2009
Home cinema choice:
"Compact but aggressive styling"
Med bara en hdmi-ingång anser Home cinema choice att Acer H7530D är mycket snålt utrustad när det kommer till anslutningar. Begränsad färgjustering är en annan nackdel. Däremot imponerar funktionen att kunna korrigera för färg på väggen vid projicering på väggen. Färgerna i bilden blir helt okej även om de känns något onaturliga. Hög portabilitet tack vare kompakt storlek och inbyggd högtalare. I testet jämförs Acer 7530D med Vivitek H1085 och Benq W1000. Vivitek hamnar på första plats medan Acer hamnar sist, en ranking som egentligen görs utefter extrafunktioner då bilden är lika bra hos alla tre. Källa: Home cinema choice (GB) april 2010
Trusted reviews:
"A pleasant surprise"
Trusted reviews menar att det är synd att Acer H7530D inte har fler än en hdmi trots att det finns andra anslutningsmöjligheter. Den inbyggda högtalaren är inte mycket att hurra för men kan komma till nytta vid presentationer för mindre grupper. Menyerna är snygga och innehåller förvånansvärt många inställningsmöjligheter. Plus för att möjligheten att välja väggfärg för projicering utan duk. Färginställningar finns också att tillgå men når inte professionella nivåer. Bilderna den får till känns ändå riktigt bra med fina färger, utmärkt ljusstyrka för prisklassen och svärtan är djup nog för att få till mörka scener. Dessutom får skärpan och rörelsehanteringen beröm. Men perfekt är det inte utan testaren noterar bland annat regnbågseffekter. Källa: www.trustedreviews.com (GB)
Hartware:
"Kompakt und transportabel"
Enligt Hartware är Acer H7530D tack vare att den är så liten enkel att transportera och stuva undan när den inte används. Den kompakta storleken kommer väl till pass då en begränsad zoom och frånvaro av lens-shift gör att det gäller att ställa projektorn rakt framför duken och på rätt avstånd för bästa projektion. Minus för att det endast finns en hdmi-ingång. Men för att vara i denna prisklass är ljusstyrkan helt okej, det krävs till exempel inte at det är becksvart i rummet. Bildkvaliteten är riktigt bra för priset med fina färger och god kontrast. Den dras dock med dlp-teknikens baksida i form av regnbågseffekter och är man känslig bör man välja en projektor lcd-teknik, skriver Hartware. Källa: www.hartware.net (DE)

Cirkapris

11 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: Dlp
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 40000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 2000 Ansilumens
Ljudnivå: 26 decibel vid sparläge
Anslutningar (exempel): hdmi, komponent, komposit, s-video, usb
Elförbrukning: 305 watt (standby 1 watt)
Övrigt: 8x digital zoom, keystone +/-15 grader vertikalt, inbyggd högtalare
Mått: 294x229x95 mm
Vikt: 3,2 kg

child