HDC-HS700-front shadow

Panasonic HDC-HS700

Semiproffskamera till rimligt pris

100817 | Testarna uppskattar främst de manuella inställningsmöjligheterna och den höga bildkvaliteten hos Panasonic HDC-HS700. Priset kan dock avskräcka en del.

Testkälla Betyg Testkommentar
Smarthouse
4/5
"Feature-Packed"
Magnus.de
76/100
"Eine neue Blickweise aufs Geschehen"
Slashcam
-
"Viele manuelle Einstellmöglichkeiten"
Vad tycker testarna?
Panasonic HDC-HS700 har en hel del finesser och är allmänt uppskattad av testarna. Video spelas in med hög kvalitet där bland annat färgerna och skärpa får beröm. Även vid sämre ljus klarar sig videokameran bra. Är man ute efter manuella inställningsmöjligheter kommer man också att bli nöjd. En annan sak som lyfts fram är handhavandet som är smidigt tack vare logiska menyer och tydliga knappar. Klagomålen är få och handlar bland annat om att priset är högt och att skärmen kunde haft högre upplösning.
Smarthouse:
"Feature-Packed"
Smarthouse uppskattar användarvänligheten hos Panasonic HDC-HS700. Det är lätt att komma igång och gränssnittet och ikonerna är lättförståeliga. Det stora hårddiskutrymmet imponerar. För den som vill finjustera finns det möjligheter. Videokvaliteten är hög med levande färger och även i dåligt ljus blir kvaliteten bra med bland annat lite brus. Stillbilderna är tillräckligt bra för utskrift. Till sist uppskattar testaren att Panasonic har gjort det enkelt att sprida filmer genom att visa dem på tv eller ladda upp dem till pc, Youtube eller en skiva. Svagheterna är få men en av de viktigaste är det höga priset. En viss fördröjningar i menyer noteras och även förvirring kring om man tagit ett foto eller inte när man filmar. Källa: smarthouse.com.au (AU)
Magnus.de:
"Eine neue Blickweise aufs Geschehen"
Vidvinkelobjektivet hos Panasonic Lumix HDC-HS700 uppskattas av Magnus.de. Den stora vidden förenklar såväl landskapsbilder som festfoton och kommer till god användning. En fördel är också den stora hårddisken och att HS700 hanterar sdxc-minneskort. Det yttre är snyggt och modellen ligger bra i handen, med lättillgängliga knappar. Högupplöst video imponerar och det finns användbara finesser som gör bilden klarare och skarpare. Manuella inställningsmöjligheter är prioriterade, exempelvis ställs zoom och skärpa in direkt med hjälp av en ring invid objektivet. Andra inställningar fungerar också smidigt tack vare en logisk meny på pekskärmen. Källa: www.magnus.de (DE)
Slashcam:
"Viele manuelle Einstellmöglichkeiten"
Slashcam tycker att stödet för 1080/50p kanske är det mest imponerande hos Panasonic HDC-HS700, även om de tror att det är för tidigt som ett säljargument hos den vanlige användaren. Det finns dock andra fördelar med videokameran som till exempel en imponerande vidvinkel och aktiv bildstabilisator. Plus även för god hantering av dåligt ljus, imponerande skärpa och fina färger samt alla manuella inställningsmöjligheter. Minus för omständlig manuell fokusering samtidigt som sökaren kunde varit bättre och skärmen haft högre upplösning. Källa: www.slashcam.de (DE)

Cirkapris

15 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: HD-videokamera Upplösning Video/Stillbild: 1920x1080/4608x3072 pixlar Zoom Optisk/Digital: 12x/700x Skärm: lcd på 3 tum Minne: 240 gigabyte hårddisk + microsd-kortplats Anslutningar: Av, hdmi, komponent, komposit, usb, hörlursuttag Övrigt: Optisk bildstabilisator, fjärrkontroll Elförbrukning: Maximalt 6 watt Mått: 66(w)x69(h)x138(d) mm Vikt: 375 gram

child