jvcgzhm550_front shadow

JVC GZ-HM550

Lockar med hög skärpa och funktioner

100528 | Testarna är positiva till skärpan, den allmänna bildkvaliteten och alla funktioner hos JVC GZ-HM550. Kritik delas dock ut till färgåtergivningen och användarvänligheten i manuellt läge.

Testkälla Betyg Testkommentar
Slashcam
-
“Für Automatik-Filmer interessant"
M3
8/10
"Riktigt smidig och bra"
Videomaker
-
"A very versatile video capture device"
Vad tycker testarna?
Testarna förmedlar tydligt bilden av att JVC GZ-HM550 är en videokamera för den vanliga användaren. Alla funktioner som tryckts in är uppskattade. Skärpan och bildkvaliteten i stort får genomgående goda betyg, medan testarna är oense om huruvida färgerna är bra. Den punkt där testarnas åsikter går isär mest är frågan om användarvänligheten. En testare sågar handhavandet och menar att det förstör det roliga i att göra manuella inställningar, medan en annan tar upp användarvänligheten som en styrka.
Slashcam :
“Für Automatik-Filmer interessant"
Slashcam tycker att JVC GZ-HM550 har en ovanligt tydlig målgrupp. De som använder automatiken i inställningarna och därmed inte bryr sig så mycket om manuella kontroller eller vidvinkel, samtidigt som de uppskattar god skärpa och bra hantering av svagt ljus. Dessutom får man enligt testaren ovanligt mycket för pengarna. De manuella inställningsmöjligheterna förlorar mycket av sin dragningskraft i och med att handhavandet är så pass krångligt. Vidare är brännvidden minimal och den oskarpa skärmen försvårar fokuseringen. Färgerna kunde också ha finjusterats en aning. Källa: www.slashcam.de (DE)
M3:
"Riktigt smidig och bra"
M3 tycker att JVC GZ-HM550 lyckas bra med att kombinera en hög bildkvalitet och ett antal nya funktioner med smidighet och enkelt handhavande. Smidigheten förstärks ytterligare av det trevliga formatet som gör att modellen ligger bra i handen. Bilden imponerar med god skärpa och fina färger. Bildstabiliseringen kunde vara bättre, men den är ändå klart godkänd. Bluetooth och kompatibiliteten är intressanta och andas nytänkande. Lite synd dock att kameran inte klarar av att filma i 1080p, men helhetsintrycket är ändå mycket bra. Källa: www.m3.idg.se (SE)
Videomaker:
"A very versatile video capture device"
Videomaker tror att JVC GZ-HM550 kan bli en storsäljare bland vanliga användare då tillverkaren fått med så många olika funktioner och tillbehör, som exempel nämns bluetooth-funktioner, samtidigt som bildkvaliteten är så hög. Vidare imponerar modellen med ett rymligt internminne på 32 gigabyte, möjlighet till extra utrymme med sd/sdhc-kortplats och automatiskt linsskydd. 24 mbps avchd och full hd-inspelning är inte heller dåligt. Svagheterna ligger främst i ett för kort batteritid. Källa: www.videomaker.com

Cirkapris

7 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: High Definition videokamera
Upplösning Video/Stillbild: 1920x1080/9,3 megapixel
Zoom Optisk/Digital: 10x/Iu
LCD: 2,7 tum
Minne: 32 GB Hårddisk + SDHC-kortplats
Anslutningar: Komponent ut, hdmi, usb
Övrigt: Bluetooth, ansiktsigenkänning, bildstabilisator, fjärrkontroll
Elförbrukning: Iu
Mått: 55x62x110 mm
Vikt: 300 gram (inklusive batteri)

child