Topcom EarForehead shadow

Topcom Ear&Forehead thermometer 301

Topcom Ear&Forehead thermometer 301

100125 | En familjetermometer som kommer väl till användning i vardagen. Ta tempen på barnen, pappa, mamma, vällingen och badvattnet.

Modell Betyg Pris Testkommentar
Topcom Ear&Forehead thermometer 301
23/25
500
Multifunktionell

23Öron- och panntermometern 301 från Topcom är uppföljaren till den tidigare topptestade modellen 101. Ergonomin är utvecklad och den är mer greppvänlig och mångsidig. Möjligheten att även mäta temperaturen på mat och badvatten bedöms som en mycket användbar förbättring.

Användning
thermometerFör att mäta kroppstemperaturen i pannan placeras termometern mot pannan. När man mäter örontemperaturen avlägsnas pannsonden och termometern förs in i örat. Tryck på start och en kort pipsignal hörs och mätningen börjar. En dubbel pipsignal indikerar att mätningen är genomförd och klar.

Termometern 301 kan också användas för att mäta temperaturen på vatten och livsmedel. Detta görs med pannsonden på och då pekas termometern mot mätobjektet men hålls 2 centimeter ifrån. Sonden får inte vidröra eller doppas i mat eller vatten.

Testresultat
Termometern 301 kommer i en liten förvaringslåda. Det medföljer också ett litet ställ som kan placeras i på tillgänglig plats. Den är mycket lätthanterlig och enkel att förstå sig på. Differensen vid upprepad mätning är väldigt låg vilket indikerar på hög precision. Displayen är tydlig och bra upplyst. Det är lätt att bläddra i minnet. Ergonomin är genomtänkt med bra handgrepp och bra placering av knappar och funktioner. Är man vänsterhänt skymmer man displayen med handflatan. Kvalitetsintrycket är högt. Funktionen att mäta temperaturen på livsmedel och vatten är uppskattad och ger ett stort mervärde. Då vet man att maten och vällingen är lagom varm utan att smaka på den. Badvatten kan också vara svårt att bedöma med handen eftersom den är mer värmetålig än bebisens kropp.

Slutsats
En användbar och lättanvänd termometer med flera användningsområden. Denna termometer bedöms som väl värda sina pengar. Det är enkelt och effektivt att ta febern på alla familjemedlemmar och den är hygienisk. Den extra mätningsfunktionen för vatten och livsmedel ger termometern ett stort mervärde. En bra investering för hela familjen.

Om produkten
Öron- och panntermometern 301 är en avancerad febertermometer med många användningsområden. Den använder infraröd teknik som mäter energin som avges från panna eller trumhinna.

Snabbfakta
Produkt: Topcom Ear & forehead 301
Typ: Infraröd teknik
Mättid: 3 sekunder
Uppmätt differens: 0,1 grader
Utbytbart batteri: Ja, CR2032-3V
Användning: Öra, panna, livsmedel, vatten och rumstemperatur.
Funktioner: Minne för 30 senaste mätningarna, datum, tid, automatisk avstängning

Betyg
Design: 5
Kvalitet: 4
Kapacitet: 5
Funktioner: 5
Prisvärde: 4
Totalt: 23/25

Så gjorde vi

Produkten testades i hemmamiljö och temperaturen mättes i örat, på pannan, välling och vatten. Därefter bedömdes design, kvalitet, kapacitet, funktioner och prisvärde. Maxbetyg är 25.

child

Köpinfo

Topcom
Länk

child