Sök
Samsung ML-2010

Samsung ML-2010

Bra prestanda till lågt pris

2006-03-29

Med slimmad design, lågt pris, bra utskriftskvalitet och snabba utskrifter passar denna skrivare det lilla kontoret eller hemarbetsplatsen.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 73/100 "Adequate print quality"
Pc magazine 3,5/5 "Output quality is a strong point"
Cnet 7/10 "Small, attractive, and affordable"
Xyz computing - "The best value"
Itp 5/5 "Ideal for homes or even small offices"

Vad tycker testarna?

Samsung har lyckats bra med ML-2010 om man ska tro testarna. Budgetskrivaren ML-2010 erbjuder en hög utskriftskvalitet med en hastighet som gott och väl kan jämföras med dyrare modeller. Designen är ren och snygg, och skrivaren tar liten plats på skrivbordet. Pappersinmatningsfacket får minuspoäng på grund av kapaciteten som är begränsad till 150 pappersark. Trots detta får skrivaren höga betyg som anses passa hemarbetsplatsen, det lilla kontoret eller det välutrustade studentrummet

Pc world

"Adequate print quality"

Pc world tycker att skrivaren har en snygg, minimalistisk design. Utskriftskvaliteten är bra. Textdokument är skarpa och distinkta och svartvita foton har fina färger, fina kontraster och bra detaljåtergivning. Dock förekommer svag horisontell randning. Hastighetsmässigt är skrivaren medelmåttig jämfört med andra liknande skrivare. Minus för att den medföljande färgpatronen endast räcker till cirka tusen utskrifter. Sammanfattningsvis en attraktiv skrivare för det lilla kontoret. 

Källa: Till Pc world (US)

Pc magazine

"Output quality is a strong point"

Pc magazine tycker att Samsung ML-2010 gör bra ifrån sig för att vara en budgetskrivare. Installationen går snabbt och enkelt. Text är skrivarens styrka med hög utskriftskvalitet, läsbarheten är bra även vid liten teckenstorlek. Grafik får också klart godkänd även om några små skavanker noteras av testaren. Utskriftshastigheten är helt okej med tanke på vad skrivare kostar. Generellt anser testaren att skrivarens prestanda står sig väldigt väl jämfört med konkurrenter i samma prisklass. Den svaga punkten anses vara pappershanteringen där endast 150 pappersark ryms i inmatningsfacket.

Källa: Till Pc magazine (US)

Cnet

"Small, attractive, and affordable"

Enligt Cnet passar ML-2010 bra för det lilla kontoret eller det välutrustade studentrummet. Dess stilrena, snygga och kompakta design kommer att locka köpare med begränsat utrymme på skrivbordet. Som alla budgetskrivare har den dock sina begränsningar, till exempel rymmer inmatningsfacket enbart 150 ark och det inbyggda minnet är begränsat till 8 MB. Hastigheten är klart godkänd för skrivare i den här prisklassen. Utskriftskvaliteten är bra när det gäller textdokument, men något sämre för grafik och fotografier. Plus i kanten för att papperen i inmatningsfacket skyddas mot damm och smuts tack vare ett smart lock.

Källa: Till Cnet (US)

Xyz computing

"The best value"

Xyz computing skriver att ML-2010 har lika hög utskriftskvalitet som större skrivare från samma tillverkare. Däremot har ML-2010 inte ens hälften så stor papperskapacitet, och den saknar möjlighet till nätverksanslutning. Hastigheten är dock klart godkänd. Den är slimmad med en tilltalande design. Med tanke på det låga priset är detta enligt testaren en bra skrivare till arbetsplatsen hemma alternativt det lilla kontoret.

Källa: Till Xyz computing (US)

Itp

"Ideal for homes or even small offices"

Itp imponeras av Samsung ML-2010. Hastigheten är helt okej och skrivaren kan utan att skämmas jämföras med dyrare modeller. Utskriftskvaliteten är skarp och klar. Med tanke på prisklassen ses inte det som något större minus att inmatningsfacket enbart rymmer 150 pappersark. Även det begränsade minnet på 8 MB är acceptabelt. Negativt är dock att skrivaren endast erbjuder USB-anslutning.

Källa: Till Itp (GB)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: Samsung ML-2010 är en svartvit laserskrivare med upplösningen 1200x600 dpi. Hanterar utskrifter upp till A4-storlek. Skriver även ut på kuvert, overhead, etiketter och vykort. Utskrivningshastigheten är 20 A4-sidor per minut medan tid för första utskrift är 10 sekunder. Minne på 8 MB. Papperskapaciteten är 150 ark. Kompatibel med både mac och pc. Gränssnittet är usb. Vikten är 5,5 kg och måtten 358(b)x299(d)x217(h) mm.

Modell: Samsung ML-2010