Sök
Epson Stylus Pro 7900

Epson Stylus Pro 7900

Stylus Pro 7900: Dyr men riktigt bra

2010-09-28

Testarna är mycket imponerade över vad Epson Stylus Pro 7900 kan åstadkomma. Färgskalan, utskriftskvaliteten, funktionerna och hastigheten imponerar. Den är dyr, men värd priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Shutterbug - "Epson is solidly in the lead"
Macworld 4,5/5 "excellent print quality"
The Luminous Landscape - "the printer is great"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av Epson Stylus Pro 7900. Alla anser att modellen är ledande på marknaden och en källa går så långt som att säga att det är den bästa skrivare som någonsin har producerats. Byggkvaliteten är hög, modellen arbetar snabbt, användarvänligheten är god och teknologin och funktionerna är mycket användbara. Framförallt är dock färgspannet imponerande och utskriftskvaliteten väldigt hög. Både foton och texter är närmast perfekta. Den enda invändning som återkommer är att 7900 kostar väldigt mycket. Två av testarna tar upp detta, men båda invänder att modellen ger så mycket kvalitet att det ändå definitivt blir värt att köpa den för användare som vill ha den högsta kvaliteten.

Shutterbug

"Epson is solidly in the lead"

Shutterbug skriver att 7900 kompletterar Epsons tidigare skrivare, snarare än ersätter någon tidigare modell. Den ger också en hel del till den fotograf som är intresserad av högkvalitativa resultat. Med en betydligt större bredd och hög utskriftshastighet är den ett självklart val för den som skriver ut porträttbilder och liknande. Modellen är visserligen dyr, men för priset får man den bästa teknologin på marknaden och om det är det man är ute efter är det ändå helt rätt med 7900. Om man vill ha möjligheten att byta mellan levande färger och vanlig matt svart sparar man snabbt in en hel del pengar på att Stylus Pro 7900 är billig på den punkten. Den som huvudsakligen skriver ut text kan dock nöja sig med en billigare och enklare modell än denna.

Källa: shutterbug.com (US)

Macworld

"excellent print quality"

Macworld uppskattar Stylus Pro 7900. Det finns ett stort antal styrkor hos denna produkt, varav de två viktigaste är att färgspannet är mycket brett och att utskriftskvaliteten är imponerande hög. Samtidigt hanterar den papper på många genomtänkta och smarta sätt, vilket slår de flesta andra modeller. Resultatet i svartvit utskrift är fantastiskt bra, det också, och slår inte över åt något håll. Modellens höga utskriftshastighet sällar sig också till de viktigaste skälen att välja 7900. Till sist är det bra att den har ett antal funktioner inbyggda för att förhindra att papper fastnar och låser upp utskrifter. Det finns dock vissa svagheter. En är att mattsvart och färgat bläck delar kanal, vilket kräver ett byte när man byter papperstyp. Det är också synd att nästan allt bläck i de medföljande patronerna används upp i den inledande bläckladdningen.

Källa: www.macworld.com (US)

The Luminous Landscape

"the printer is great"

The Luminous Landscape älskar Epson Stylus Pro 7900. Produkten slutade fort att vara ett testobjekt och blev en naturlig del av vardagen, eftersom den är bättre än alla andra skrivare någonsin, helt enkelt. Några av de områden där 7900 dominerar är utskriftskvalitet, effektivitet och användarvänlighet. Färgspannet är också imponerande, uthålligheten så bra som den kan bli, upplösningen är superb och byggkvaliteten är långt bättre än vad som krävs för hemmabruk. Det enda som går att invända mot modellen är att den är väldigt dyr. Var och en för sig är inte förbättringarna från tidigare modeller värda priset, men sammanslagna gör de en enorm skillnad och övertygar om att varenda krona är välspenderad.

Källa: www.luminous-landscape.com (CA)

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta: Typ: Multifunktionsskrivare
Upplösning: 2880x1440 dpi
Pappersstorlek: A1
Display: 2,5 tum, lcd-färgdisplay
Anslutningar: Usb, nätverk
Övrigt: 256 mb inkluderat minne
Elförbrukning: 80 watt (standby 1 watt)
Mått: 1356x1209x667 mm
Vikt: 80 kg