nec_multisync_ea222wme_front620 shadow

NEC Multisync EA222WMe

Elsnål kontorsråtta

100610 | Nec Multisync EA222WMe är en bra allroundskärm för kontoret med mycket fokus på el-förbrukningen. Bra ergonomi.

Testkälla Betyg Testkommentar
Flatpanels
-
”Utroligt attraktive ergonomiske funktioner”
Hardwarecentral
14/15
”Noticeable savings on the score of energy efficiency”
Expert reviews
3/5
”Packed with features and excellent image quality”
Vad tycker testarna?
Med Nec Multisync EA222WMe har du god kontroll på den relativt sett låga el-förbrukningen. Det är inget direkt fel på prestationen men totalts sett tycker testarna inte att skärmen når de högsta höjderna. Fina färger men något snäv betraktningsvinkel och lite lång responstid är några av omdömena. Ergonomin är riktigt bra tack vare en justerbar fot. Sammantaget en bra allroundskärm för kontoret.

nec_multisync_ea222wme_1
Flatpanels:
”Utroligt attraktive ergonomiske funktioner”
nec_multisync_ea222wme_3När det kommer till elförbrukning imponerar Nec Multisync EA222WMe på Flatpanels. Efter lite kalibrering förbrukar den till och med mindre än vad tillverkaren angivit. Bildkvaliteten är inte lika imponerande, även om den är helt okej med fina färger. Men betraktningsvinkel och responstid är något begränsade. De ergonomiska egenskaperna är väldigt bra tack vare stora möjligheter att justera foten. Inställningsmöjligheterna i menyerna är också generösa. Sammantaget en bra allroundskärm som är idealisk för kontorsbruk. Däremot är den inte optimal för avancerade spel och mer krävande grafiska arbeten. Källa: www.flatpanels.dk (DK)
Hardwarecentral:
”Noticeable savings on the score of energy efficiency”
nec_multisync_ea222wme_2Nec Multisync EA222WMe är inte bara energisnål enligt Hardware central, den låter dig också följa energianvändningen och hur förbrukningen ändras efter gjorda inställningar. Om du tar dig tid att kalibrera bilden får du en bra bildkvalitet med naturtrogna färger och skarp text. Utbudet av anslutningsmöjligheter är okej men inte mer. Ljudet från de inbyggda högtalarna är gott nog för vanligt kontorsbruk. Du kan enligt testaren definitivt hitta en billigare skärm, men med EA222Wme får du en stabilt presterande skärm samtidigt som du har koll på el-förbrukningen. Källa: www.hardwarecentral.com (US)
Expert reviews:
”Packed with features and excellent image quality”
Med tanke på prislappen förväntade sig Expert reviews högre upplösning på Nec Multisync EA222WMe. Den lägre upplösningen kompenseras dock av utmärkt levererad bildkvalitet, med verklighetstrogna färger och bra kontrast. Foten kan justeras i alla ledder, vilket ger förutsättningar för en god ergonomi. Usb-hubben kommer till användning. Sammantaget en bra skärm men priset hade gärna kunnat vara lägre. Källa: www.extertreviews.co.uk (GB)

Cirkapris

3 500 kronor

child

Produktfakta

Typ: Lcd tft-skärm med tn-panel
Storlek: 22 tum, bildformat 16:10
Maximal upplösning: 1680x1050 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 5 ms
Betraktningsvinkel: 170/160 grader, horisontellt respektive vertikalt
Kontrast: 1000:1
Anslutningar: Vga, dvi-d, displayport, usb-hubb
Energiförbrukning: 23 watt i drift
Övrigt: Foten kan höjas/sänkas, lutas, svängas och roteras
Mått: Med fot 382(h)x508(b)x220(d) mm
Vikt: 7 kg

child