lg_w2363v_front620 shadow

LG Flatron W2363V

Fin bild men sämre konstruktion

100601 | LG W2363V riktar sig främst mot spelare med sin snabba responstid och höga kontrast. Hög bildkvalitet men designen har enligt testarna brister.

Testkälla Betyg Testkommentar
V3
3/5
"A few poor design decisions"
Cnet
7,8/10
"Excellent for gaming and multimedia"
Prad
2/5
"Wenige echte Qualitäten"
Vad tycker testarna?
LG W2363V är enligt testaren inte optimal när det kommer till designen. Bygget knakar vid tryck och placeringen av anslutningar är inte alltid genomtänkt samtidigt som den medföljande foten bjuder på begränsade möjligheter. Funktionen som lyser upp i nedre kant i takt med musiken är onödig och borde ha bytts ut mot högtalare som nu saknas. Bildmässigt är det en utmärkt skärm för spel och film tack vare snabb responstid och hög kontrast.
lg_w2363v_1
V3 :
"A few poor design decisions"
Enligt V3 är LG W2363V förvisso en snygg skärm men designen är långt ifrån optimal. Skärmen knakar till vid minsta tryckpåläggning och de touchkänsliga knapparna har dålig respons. En mer ställbar fot saknas också. Anslutningsmöjligheter är väl tilltagna men placeringen av hdmi-uttagen på sidan är inte speciellt snyggt. Funktionen med dioder nedtill som lyser i takt med musiken som matas in via hdmi är enligt testaren både onödig och känns jobbig i längden. Konstigt att inbyggda högtalare saknas med tanke på den funktionen. Bilden är ljusstark och färger återges riktigt bra. Den höga konstrasten och snabba responstiden kommer också att uppskattas av spelare. Källa: www.v3.co.uk (GB)
Cnet :
"Excellent for gaming and multimedia"
Cnet gillar LG W2363V och tycker att den känns välbyggd men saknar både justerbar fot och inbyggda högtalare. Det senare känns som den största missen då skärmen erbjuder en liten ljusshow i nedre kanten av ramen i takt med musiken. Bildmässigt är det enligt testaren inget som fattas. Den som spelar mycket kommer att gilla den snabba responstiden och höga kontrasten. Bra djup i bilden ger nästan en 3d-känsla. Tack vare fördelarna funkar skärmen också mycket bra med film. Men för den som arbetar med bildbehandling är skärmen inte optimal då den höga kontrasten kan göra det svårt att få till helt neutrala bilder. Källa: www.cnet.co.uk (GB)
Prad :
"Wenige echte Qualitäten"
Vid första anblick tycker Prad att LG W2363V är en riktigt snygg skärm med fina specifikationer. Men den visar sig ha dålig ergonomi då benstödet bara går att vinkla lite fram och bak. Det knakar också väl mycket och tillsammans med tunt plastutförandet känns det som en billig konstruktion. Filmbilden blir dock riktigt bra tack vare hög ljusstyrka och hög kontrast. Men att ett läge för 24p saknas är en miss, speciellt med tanke på att skärmen har dubbla hdmi-ingångar. Att inbyggda högtalare saknas är också en nackdel. Nu används ljudsignalen till en helt onödig ljuseffekt. Att den har snabb responstid gör att den passar utmärkt för spel. Kvaliteten är dock inte tillräckligt bra för proffs. Källa: www.prad.de (DE)

Cirkapris

3 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: Bildskärm med TN-panel
Storlek: 23 tum
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 2 ms
Betraktningsvinkel: 170/160 grader horisontellt respektive vertikalt
Kontrast: 1000:1
Anslutningar: D-sub, dvi-d, 2x hdmi och komponent
Övrigt: TCO-03 certifierad
Mått: 556(b)x206(d)x420(h) mm
Vikt: 5,2 kg

child