HP Compaq LA2205wg_front620 shadow

HP Compaq LA2205wg

Lätt att justera men inget för film

100621 | Compaq LA2205wg har överlag god bildkvalitet men mest beröm får fotens justeringsmöjligheter. Ljusläckage och hantering av film är några saker som talar emot.

Testkälla Betyg Testkommentar
Pc advisor
3,5/5
"Will be hard to pass up"
Cnet
7,5/10
"Solid performance"
Prad
4/5
"Für Filme und Videos ist der Monitor weniger geeignet"
Vad tycker testarna?
HP Compaq LA2205wg_1HP Compaq LA2205wg är en bra skärm för sin prisklass som i stort håller vad den lovar. Mest beröm får alla justeringsmöjligheter som kan göras med foten. Robust byggkvalitet och attraktivt pris uppskattas av flera testare. Plus också för miljöfokus som visar sig i bland annat låg energiförbrukning. Klagomålen handlar om ljusläckage i kanterna och att skärmen inte hanterar film speciellt bra. Den har också problem med bildstörningar vid lätt tryck och reflexer i kantpanelen.
Pc advisor:
"Will be hard to pass up"
Pc advisor tycker att HP Compaq LA2205wg är ett fullt godkänt köp. Plus för utseendet, den blänkfria skärmen och den justerbara foten. Dessutom levererar den en solid prestanda. Byggkvaliteten ger ett robust intryck med undantag av att tryck på skärmens kanter orsakar bildstörningar. Knapparna har bra respons men skärmfoten är kanske det som imponerar mest tack vare alla möjliga inställningar. Skärmen blänker ingenting tack vara sin matta finish, men däremot kan reflexer uppstå i kantpanelen. Upplösningen är inte full hd, men ljus, färgåtergivning och svartnivåer är ändå styrkor i bildkvaliteten. Ljusläckage i kanterna samt dålig betraktningsvinkel är vanliga problem som återfinns även här. Däremot hanteras snabba rörelser i filmer och spel väl. Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)
Cnet:
"Solid performance"
HP Compaq LA2205wg_2Cnet är i det stora hela nöjda med HP Compaq LA2205wg som gör bättre ifrån sig än förväntad. Den passar dem som tycker att det är viktigt med lågt pris samtidigt som skärmen är rejäl och mångsidig. Foten ger goda möjligheter till justeringar. Ett antal svagheter finns dock och dessa återfinns huvudsakligen på byggkvalitetsområdet. Kanten runt själva skärmen är inte tillräckligt tålig, vilket ger störningar i bilden även vid mycket lätta tryck. Dessutom blänker det irriterande i kantpanelen när ljusa objekt dyker upp. Ljusläckage noteras i kanterna. Film imponerar inte heller på testaren. Källa: www.cnet.com.au (AU)
Prad:
"Für Filme und Videos ist der Monitor weniger geeignet"
Prad tycker att HP Compaq LA2205wg uppfyller vad den lovar. Den är tydligt inriktad på miljövänlighet och har bland annat låg energiförbrukning. Detta kompletteras av ett elegant yttre och goda justeringsmöjligheter. Spel fungerar utan större problem. Tyvärr är grundinställningarna för färgerna inte optimala, men efter lite kalibrering blir det betydligt bättre och då duger skärmen även till enklare grafikarbete. Plus för att displayport finns. Skärmen är inte speciellt anpassat för film, den klarar inte full hd och hdmi ingår inte. Bildformatet är också en begränsning när det gäller film. Rimligt pris. Källa: www.prad.de (DE)

Cirkapris

2 800 kronor

child

Produktfakta

Typ: Tft-skärm med tn-panel
Storlek: 22 tum, bildformat 16:10
Maximal upplösning: 1680x1050 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 5 ms
Betraktningsvinkel: 160 grader horisontellt och vertikalt
Kontrast: 1000:1
Anslutningar: D-sub, dvi-d, displayPort, usb
Energiförbrukning: 25 watt (drift)
Övrigt: Pivotfunktion, justerbar höjd och lutbar
Mått: Med fot 511(b)x255(d)x452(h) mm
Vikt: 6,8 kg

child