Eizo Flexscan SX2262W shadow

Eizo Flexscan SX2262W

Specialiserad för bildredigering

101005 | Testarna är imponerande över färgskalan och bildkvaliteten för Eizo Flexscan SX2262W. Detta kombineras med användbara funktioner. Spelande, film och vardagsbruk är dock inte modellens styrkor.

Testkälla Betyg Testkommentar
Photo review Australia
9,5/10
"A high-quality widescreen monitor"
Macworld
5/5
"will appeal to … professional users"
Digital versus
5/5
"Great hardware"
Vad tycker testarna?
Alla testare är ense om att Eizo Flexscan SX2262W är en mycket specialiserad modell. Den här skärmen passar utmärkt för professionella bildredigerare och liknande grupper som kräver mycket hög bildkvalitet, omfattande färgskala och god kontroll. Allt detta uppfyller också SX2262W. Flera av testarna uttrycker dock tvekan om huruvida skärmen är rätt val för andra användare. De pekar på att priset är högt och att den lämpar sig illa för datorspelande. Testarna är dock oense om hur bra modellen är på att visa hd-film och om den är bra på att spara ström genom att det går att kontrollera detta eller om den endast drar mer än de flesta skärmar.
Photo review Australia:
"A high-quality widescreen monitor"
Eizo FlexscanPhoto review Australia tycker om SX2262W och beskriver den som en högkvalitetsskärm som passar för insatta entusiaster och professionella som kräver ett kontrollerat färgflöde av sin bildskärm. Detta gör att modellen är ganska inriktad på en viss grupp köpare. Den som huvudsakligen vill arbeta med stillbilder och göra detta i en så hög kvalitet som möjligt och dessutom vill ha ut högsta möjliga kvalitet för pengarna ur skärmen bör välja SX2262W, eftersom detta är dess bästa sida. Dessutom är det trevligt att skärmen ger användaren god kontroll över strömförbrukningen och därtill är bra på att hushålla med energi och har ett bra strömsparningsläge. De svaga sidorna hos modellen rör rörliga bilder. Den som vill titta på dvd-filmer på sin dator eller redigera videoklipp med ljud bör se sig om efter en annan modell, eftersom det ligger utanför den här skärmens specialområde. Källa: www.photoreview.com.au (AU)
Macworld:
"will appeal to … professional users"
Macworld påpekar direkt att SX2262W är en dyr skärm, men menar att den gör ett bra jobb för att rättfärdiga sitt pris genom att erbjuda hög bildkvalitet och användbara funktioner som kan vara intressanta för krävande professionella användare. Skärmen är ljusstark och erbjuder både fina färger och imponerande betraktningsvinklar, vilka är användbara vid presentationer och liknande. Anslutningarna är tillräckligt många och väl valda. Stället är väldigt fult, men övertygar ändå genom sin stora flexibilitet. Fotografer och designers kommer att uppskatta den här modellen, då den täcker en större färgskala än majoriteten av rivalerna och imponerar med precis färgåtergivning och avancerade inställningar på detta område. Den höga upplösningen gör att hd-video kommer att vara njutbart, men den relativt långa responstiden gör den olämplig för spelare. Till sist är det enda egentliga klagomålet att det finns andra skärmar med liknande bildkvalitet till ett klart lägre pris, men de erbjuder å andra sidan inte alla funktioner som SX2262W har. Källa: www.macworld.co.uk (GB)
Digital versus:
"Great hardware"
Digital versus anser att SX2262W är ett perfekt val för den professionella bildredigeraren eller den mycket krävande amatören inom området. För alla andra finns det dock billigare skärmar som har allt som behövs. Hårdvaran är mycket bra, liksom färgåtergivningen som är precis och uppvisar ett bra sRGB-läge. Dessutom svarar skärmen bra på användning. Det finns dock ett par svagheter. Modellen drar en hel del ström och priset är, som sagt, tämligen högt. Dessutom är kontrasten låg för att vara en PVA-panel. Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cirkapris

7 500 kronor

child

Produktfakta

Typ: VA widescreen
Storlek: 22 tum
Maximal upplösning: 1920x1200 pixlar
Ljusstyrka: 280 cd/m2
Responstid: grå-till-grå 6 ms, svart-vit-svart 12 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader
Kontrast: (fast/dynamisk) 1000:1/-
Anslutningar: D-sub, DVI-I, 3x USB, DVI, VGA
Övrigt: Auto Ecoview, Ecoview Index, TCO 03
Mått: 511x333x85 mm (utan ställ)
Vikt: 6,6 kg utan ställ (9,6 kg med ställ)

child
Smartson kommer inte att delta i diskussionen då den är avsedd för våra besökare. Tänk på att din kommentar håller sig till ämnet, inte väcker anstöt samt har en respektfull ton. Du förbinder dig också att följa våra regler för kommentarer.