Asus Designo MS238H front shadow

Asus Designo MS238H

Snabb skärm i designutförande

100727 | Asus Designo MS238H är onekligen snygg men utformningen har klara begränsningar när det gäller ergonomin. Responstiden är låg men testarna kan inte riktigt enas kring bildkvaliteten.

Testkälla Betyg Testkommentar
Digital versus
3/5
"Inaccurate colours can´t be corrected"
Magnus.de
72/100
"Nicht sehr gleichmäßig"
Chip
4/5
"Extravagantem Design und guter Bildqualität"
Netzwelt
-
"Kann im Test überzeugen"
Vad tycker testarna?
Testarna menar alla att detta är en attraktivt utformad produkt men att stilen också innebär en mycket begränsad ergonomi. Anslutbarheten har hållits till ett minimum vilket inte uppskattas av alla men det gör däremot de tydliga menyerna som gör skärmen enkel att hantera. När det gäller bildprestandan så blir det genomgående beröm för den snabba svarstiden och den ordentliga ljusstyrkan. Men när det kommer till homogeniteten i bilden så går åsikterna isär. Två av testarna menar att ljusstyrkan varierar i olika delar av bilden medan två skriver att det inte är ett problem.
Digital versus:
"Inaccurate colours can´t be corrected"

Om man gillar utförandet hos Asus Designo MS238H eller inte är enligt Digital versus helt enkelt en smaksak. Men det går dock inte att undkomma att ergonomin blir lidande då stället gör att skärmen blir fixerad i ett läge. Testaren skriver menar också att anslutningsmöjligheterna kunde ha varit mer omfattande, även om hörlursutgången för att få ut ljud från hdmi-ingången uppskattas. Bildmässigt så upplevs uppdateringsfrekvensen vara mer än god nog för spel varför kontorsapplikationer och nätsurfande inte heller är några problem. När det kommer till färgåtergivning så tycker Digital versus att skärmen påvisar vissa svagheter, främst på grund av att den inte har full koll på bakgrundsbelysningen vilket gör att det mesta återges alldeles för mörkt. Det är en omöjlighet att ordna till detta via enhetens menyer och därför krävs att en kalibreringsprofil hämtas från nätet eller att en professionell kalibrering utförs. Att skala upp sd-material är inte heller något som enheten gör vidare bra och testaren menar att det är bättre om det arbetet sköts av en extern enhet.

Källa: www.digitalversus.com (FR)
Magnus.de:
"Nicht sehr gleichmäßig"
Asus Designo MS238H 1Med klart strukturerade menyer så är detta en enkel skärm att sköta. Den ergonomiska inskränkningen som uppkommer till följd av designen uppskattas inte även om skärmen i sig är riktigt snygg. Att nätdelen dessutom inte är inbyggd och att dvi-ingång saknas kritiseras också. Vidare så skriver Magnus.de att detta är en mycket ljusstark skärm men att bakgrundsbelysningen är inte homogen, något som är som tydligast i hörnen. Skärmens styrka uppges istället ligga i en mycket bra svarstid som gör att irritation för eftersläpningar inte infinner sig samt att energiförbrukning hållits på låga nivåer. Testaren tittar på ytterligare tre skärmar där BenQ V2400 Eco blir testvinnare, följd av Philips 244E1SB. Asus MS238H får dela tredje plats med Samsung SyncMaster 2433BW. Källa: www.magnus.de (DE)
Chip:
"Extravagantem Design und guter Bildqualität"
Asus Designo MS238H 2

Chip gillar att produkten är så pass tunn och att ramen tagits till lite extra nedtill för att få skärmen att helt och hållet stå på skrivbordet utan något utrymme emellan. Byggkvaliteten upplevs dessutom som mycket bra och att sköta menyerna via den tryckkänsliga knapparna går också det utmärkt. Med full-hd och sin snabba responstid så menar testaren att skärmen gör sig utmärkt för att kopplas ihop med exempelvis en blu-ray spelare. Att dvi saknas anses inte vara något större bekymmer då en dvi/hdmi-kabel följer med i förpackningen. Bildkvaliteten håller ordentliga mått för prisklassen och testaren uppskattar där främst den fina kontrasten och den höga ljusstyrkan hos skärmen.

Källa: www.chip.de (DE)
Netzwelt:
"Kann im Test überzeugen"
Asus Designo MS238H 3

Att detta är en led-skärm märks enligt Netzwelt inte bara av i att skärmen blivit slimmad. Den får också till en ordentlig svärta, bra kontrast och kraftiga färger som tillsammans utgör en mycket bra bildkvalitet. Testaren berömmer också skärpan men menar samtidigt att tillverkaren varit lite väl entusiastisk när betraktningsvinklarna angetts. Även här så anses skärmen vara enkel att hantera tack vare den tydliga menystrukturen. Den låga energiförbrukningen är testaren också positiv till, även om det finns alternativ som är ännu strömsnålare. Att enbart två anslutningar finns känns lite snålt, men det överskuggar inte det faktum att det är en snygg skärm som kan övertyga med sin bildkvalitet, summerar Netzwelt.

Källa: www.netzwelt.de (DE)

Cirkapris

2 600 kronor

child

Produktfakta

Typ: Led-skärm med TN-panel
Storlek: 23 tum, bildformat 16:9
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 2 ms
Betraktningsvinkel: 170 grader (horisontell) / 160 grader (vertikal)
Kontrast: 10000000 :1 (dynamisk)
Strömförbrukning: 33 watt (standby <1 watt)
Anslutningar: Vga, hdmi, 3,5 mm hörlursingång
Övrigt: Hdmi/dvi-kabel medföljer, tryckkänsliga menyknappar, kensingtonlås
Mått: 566,2(b)x406,8(h)x150,9(d) mm
Vikt: 3,8 kg

child