Sök
HP Probook 5310M

HP Probook 5310M

Kompetent resesällskap

2010-02-11

För den som reser mycket uppfyller HP Probook 5310M de flesta önskemålen på en arbetsdator. Dessa är god prestanda, lång batteritid, nätt och lätt format samt bra tangentbord och skärm.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc magazine 4/5 ”Evidence that small businesses are ready to embrace modern times”
Laptop 4,5/5 “A high-quality business ultraportable”
Pc advisor 4/5 “Impressed by the HP ProBook 5310m's industrial design”
Computer shopper 8,8/10 “Small-business users get good performance and battery life”

Vad tycker testarna?

HP Probook 5310M är liten och lätt med en batterikapacitet som sticker ut. Dessutom får datorn hyllningar för sin läckra design med skal av svart, borstad aluminium som ser riktigt exklusiv ut. Slimmat format innebär ofta att man gjort avkall på något och det gäller här också. Flera anslutningar saknas och det finns ingen optisk enhet. Något man inte gjort avkall är däremot prestandan som testarna tycker är klart godkänd. Både skärm och tangentbord får också beröm.

Pc magazine

”Evidence that small businesses are ready to embrace modern times”

Hp Probook 5310M 1Pc magazine ger HP Probook 5310M utmärkelsen “Editors’ Choice” i kategorin småföretag med motiveringen att det är en lyxig ultraportabel bärbar dator som erbjuds. Det saknas vissa anslutningar och optisk enhet men i gengäld är den supertunn och lätt. Höljet i borstad aluminium ger en modern design. Storleken på skärmen är optimal enligt testaren, men upplösningen är inte den bästa. Om storleken begränsat utrustningslistan så gäller det inte för prestandan som är klart godkänd, vilket även gäller batteritiden.

Källa: www.pcmag.com (US)

Laptop

“A high-quality business ultraportable”

 Laptop anser att HP Probook 5310M är en av de mest intressanta företagsdatorerna på marknaden just nu. För en rimlig summa pengar får du bärbar dator med god prestanda, bra säkerhetsverktyg och högklassig design. Tangentbordet har gummerade tangenter med bra respons och är bekväm att använda. Skärmen har en skarp bild men färgåtergivningen är inte helt hundra. Högtalarna är okej men inte så mycket mer.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Pc advisor

“Impressed by the HP ProBook 5310m's industrial design”

Hp Probook 5310M 1Enligt Pc advisor erbjuder HP Probook 5310M mycket prestanda till ett hyfsat pris. Första intrycket imponerar, designen är riktigt lyckad med sin svarta, borstade aluminium och sin industriella look. Processorn och den integrerade grafiska processorn klarar mer än väl allmänna göromål. Tangentbordet är toppen med lagom mellanrum och bra storlek på tangenterna. Trots avsaknad av vissa anslutningsmöjligheter anser testaren att utbudet av portar du behöver i vardagligt kontorsarbete är helt okej.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Computer shopper

“Small-business users get good performance and battery life”

Computer shopper inleder med att skriva att HP Probook 5310M erbjuder småföretag bra prestanda och bra batterikapacitet och en design som ser exklusivare och dyrare ut än den egentligen är. Och också bättre funktionalitet än förväntat. Det är lite synd att det inte ryms en optisk enhet. I övrigt finns de anslutningsmöjligheter man kan förvänta sig. Skärmen är ljusstark och har bra färgåtergivning. Datorn är ett bra resesällskap är slutsatsen.

Källa: www.computershopper.com (GB)

Cirkapris: 9200 kronor

Produktfakta: Processor: Intel core 2 duo med 2,26 gigahertz
Bildskärm: 13,3 tum tft med upplösningen 1366x768 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 2/4 gigabyte
Hårddisk: 320 gigabyte
Grafik: Mobile Intel GMA 4500MHD
Anslutningar: Wifi, bluetooth 2.1, ethernet, 3x usb
Övrigt: Angiven batteritid upp till 7 timmar.
Tillval: Dockningsstation, justerbart ställ, 3g-kort.
Mått: 328(b)x221(d)x24(h) mm
Vikt: 1,7 kg.
Priset avser: Enligt ovanstående specifikationer.