Asus Design MS246H 1 shadow

Asus Design MS246H

Både läcker och snabb

100212 | En säregen design gör att Asus MS246H skiljer sig från mängden. Samtidigt erbjuder den med sin höga upplösning och snabba svarstid en bra film- och spelupplevelse.

Testkälla Betyg Testkommentar
Pc för alla
8/10
"En bra skärm för film¬visning"
Cnet
7,5/10
"Viewing angles aren't the greatest"
Pc advisor
3,5/5
"One of the more interesting and stylish monitors we've reviewed"
Vad tycker testarna?
Asus Design MS246H får mycket beröm för sin design. En fördel är givetvis att priset är överkomligt till skillnad mot andra designskärmar. Bildkvaliteten räcker utan större problem till för både spel och film. Hdmi-anslutningen i kombination med skärmens snabba svarstid gör den idealisk att använda med full hd-konsoler. Den enda nackdelen som nämns är bristfälliga betraktningsvinklar. Kritik får också de pekkänsliga knapparna. Dessa lyser endast upp när man trycker på dem med resultat att man inte kan få knapparna att lysa upp utan att samtidigt aktivera funktionen respektive knapp styr.
Pc för alla:
"En bra skärm för film¬visning"
Asus Design MS246H 1 Pc för alla menar att Asus Design MS246H har en snygg design som sticker ut. Full hd-stöd och snabb responstid gör skärmen idealisk för filmvisning. Färger hanteras bra och hudtoner återges på ett naturligt sätt. Ljusstyrkan är något klen för kontorsbruk men fullt tillräcklig för hemmabruk. Trots berömmet räcker inte betraktningsvinklarna till då färgerna förändras för mycket och foten har begränsade inställningsmöjligheter. Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)
Cnet:
"Viewing angles aren't the greatest"
Enligt Cnet hanterar Asus MS246H snabba rörelser i spel och filmer bra, både Xbox 360 och PS3 fungerar galant, dock klarar skärmen inte av att spela video i 24p. Betraktningsvinklarna är inte de bästa. Designen är läckert slimmad, och jämfört med andra designskärmar ligger inte priset på en hutlös nivå. Kritik får de pekkänsliga knapparna på skärmen. De lyser endast upp när man trycker på dem vilket enligt testaren inte är en smidig lösning. Överlag fungerar skärmen bra men det är få inställningsmöjligheter och irriterande menyknappar. Källa: www.cnet.com.au (AU)
Pc advisor:
"One of the more interesting and stylish monitors we've reviewed"
Med sin distinkta design lyckas Asus MS246H verkligen skilja sig från mängden, enligt Pc advisor. Hdmi-anslutningen gör Asus idealisk att koppla full hd-konsoler till, såsom PS3 och Xbox 360. Vad gäller bildkvalitet är betraktningsvinklarna inte de bästa. I övrigt imponerar bildkvaliteten med snabb responstid vilket innebär att spel och filmer hanteras bra. En liten miss är att pekkänsliga knapparna lyser upp först när man trycker på dem, dessutom har inte knapparna inte tillräckligt bra respons. Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris

3 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: Tft med tn-panel
Storlek: 23,6 tum med bildformatet 16:9
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 2 ms
Betraktningsvinkel: 170 grader horisontellt/160 grader vertikalt
Kontrast: 1000:1 (statisk)
Anslutningar: Hdmi, vga
Energiförbrukning: Mindre än 33 watt
Mått: 568(b)x414(h)x153(D) mm
Vikt: 3,9 kg

child