shadow

Viewsonic VG2427wm

Bra prestanda men räcker det?

091030 | Viewsonic VG2427wm får överlag goda omdömen men testarna är lite oense om prisvärdheten och om skärmen är lämpad för film och spel eller inte.

Testkälla Betyg Testkommentar
Pc world
80/100
"Quite reasonably priced"
Cnet
3,5/5
"Great movie and game performance"
Government computer news
-
"The best of a pretty good crop"
Vad tycker testarna?
Det som främst delar testarna när det gäller Viewsonic VG2427wm är priset. De är också lite oense om skärmens styrka ligger i film och spel. Samtliga är dock överens om att bildkvaliteten är klart godkänd. En testare hade gärna sett hdmi-uttag för att fullt ut kunna utnyttja skärmens kapacitet. Överlag en klart godkänd skärm med bra ergonomi.
Pc world:
"Quite reasonably priced"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/3(516).jpgBildmässigt är Pc world nöjda med Viewsonic VG2427wm. Textdokument återges med skärpa och färghantering är helt okej. Testaren noterar dock att även om högupplöst material stöds så saknas en hdmi-anslutning, vilket hade behövts för att fullt ut kunna utnyttja kapaciteten hos VG2427. Skärmen är enkel att justera höjdmässigt och designen är behaglig. Tack vare det relativt låga priset är skärmen ett bra alternativ för den som söker en stor skärm främst för textorienterad användning. Brister i videouppspelning och avsaknaden av hdmi-anslutning kan dock komma som en besvikelse för film- och spelfantaster. Källa: www.pcworld.com (US)
Cnet:
"Great movie and game performance"
I Cnets test av bildkvaliteten konstateras att Viewsonic VG2427wm presterar bra överlag utan att utmärka sig i något specifikt avseende. Den största bristen när det gäller bilden är att mycket mörkt gråa partier inte på ett tillfredställande sätt urskiljs från svarta. Spelande bjöd dock på en utmärkt färghantering och ingen fördröjning i bilden märktes. Även film hanteras riktigt bra. Tyvärr anser dock testaren att trots prestandan är priset satt något högt. Det finns andra skärmar med lägre priser som är likvärdiga med VG2427wm. Källa: www.cnet.com (US)
Government computer news:
"The best of a pretty good crop"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/3(516).jpgGovernment computer news är imponerade av Viewsonic VG2427wm, till den grad att man utnämner den till "Reviewers choice". Skärmen placerar sig i absoluta toppskiktet i samtliga test som utfördes på bildkvaliteten. Såväl svärta som färghantering är utmärkt, likaså är ljusnivåerna över hela skärmen jämna vilket är bra med tanke på storleken. Endast marginella brister uppmärksammas vilket i kombination med ett konkurrenskraftigt pris gör att denna skärm förtjänar utmärkelsen den får. Källa: www.gcn.com (US)

Cirkapris

3 000 kronor

child

Produktfakta

Typ: lcd
Storlek: 23,5 tum
Maximal upplösning: 1920×1080 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m²
Responstid: 5 ms
Betraktningsvinkel (h/v): 170/160 grader
Kontrast (fast/dynamisk): 1000:1/20000:1
Anslutningar: dvi-d, mini d-sub, 3xusb, hörlursuttag
Övrigt: -
Mått: 564x442x250 mm (inklusive ställ)
Vikt: 7 kg

child