shadow

Nec Multisync 24WMGX3

Riktigt bra, men dyr

090826 | Testarna är mycket nöjda med de flesta sidor hos modellen, framförallt hur den hanterar spel och multimedia. Priset är dock mycket högt, så detta är inget för den sparsamme.

Testkälla Betyg Testkommentar
Prad
-
"Has truly earned a rating of very good"
Bit-tech.net
8/10
"Very close to being the best 24-inch monitor for gamers"
Hardware.no
-
"Entusiastens svar på nirvana"
Trusted reviews
8/10
"A truly excellent 24in display"
Vad tycker testarna?
Testarna är i stort överens om vad som är styrkorna och svagheterna hos modellen. Bildkvaliteten får goda omdömen från samtliga testare, även om det från vissa fall hörs klagomål på antydningar till eftersläpningar i snabba sekvenser. Både bild, video och spel fungerar mycket bra och färgerna får, med vissa mindre undantag, mycket fina omdömen. Många anslutningar, bra ergonomiska funktioner och en inkluderad fjärrkontroll får också beröm av flera testare. Till sist är de dock alla eniga om att priset är högt och tycker att det blir en svår avvägning om skärmen är att rekommendera då utmärkt kvalitet står mot ett mycket högre pris än konkurrenternas.
Prad :
"Has truly earned a rating of very good"
Prad tycker att 24WMGX3 fungerar allra bäst för multimedia, men att hanteringen av snabba spel också är en styrka hos skärmen. Ergonomiskt sett är den i stort sett komplett, med undantag av en vridfunktion. Både bild- och videokvalitet är i stort sett felfria med bara enstaka mindre svagheter. Många format hanteras och allt sker automatiskt, vilket är mycket bra. Betraktningsvinklarna är perfekta. På minussidan finns egentligen bara att den lägsta ljusstyrkan borde vara lite lägre och att skärmen ger ifrån sig ett ganska högt surr när den används. I många fall är priset ganska högt, men det finns exempel på ett något lägre pris och då är denna skärm helt rätt, då den ger mycket för pengarna. Källa: www.prad.de (DE)
Bit-tech.net:
"Very close to being the best 24-inch monitor for gamers"
Bit-tech.net ser Multisync 24WMGX3 som en skärm som lyckas med det mesta. Den bjuder framförallt på en mycket hög bildkvalitet, men tyvärr finns det svagheter: färgmättnaden hos vitt kunde ha varit bättre och en viss eftersläpning kan noteras i snabba sekvenser. Att en fjärrkontroll ingår är positivt, liksom att de många anslutningarna gör det möjligt att koppla många olika sorters underhållning till modellen. Framförallt den inbitne spelaren kommer att uppskatta möjligheten att koppla in flera konsoler och en pc. Det stora problemet är att priset ligger så väldigt högt i förhållande till konkurrensen. Detta gör att skärmen inte helt kan rekommenderas som förstahandsval, då de mindre brister i kvalitet som faktiskt finns inte är acceptabla till det priset. Källa: www.bit-tech.net (GB)
Hardware.no:
"Entusiastens svar på nirvana"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/NEC_24WMGX3_left.jpgTestaren på Hardware.no är huvudsakligen positivt inställd till 24WMGX3. Det är bra att det finns många anslutningsmöjligheter som gör att skärmen kan användas till både spel och tv-tittande bland annat. Just spel klarar skärmen också mycket bra, mycket på grund av de mycket starka och tydliga färgerna, vilka höjer upplevelsen ordentligt. Det enda dåliga på den punkten är att en antydan till eftersläpning kan framträda vid höga hastigheter i spel. Rent fysiskt så är det en fördel att en fjärrkontroll för skärminställningar medföljer och att det går att justera höjden på skärmen. Den enda reella nackdelen med 24WMGX3 är att priset på modellen ligger högre än det gör på många större skärmar. Hardware.no rekommenderar ändå denna skärm, då den ger kvalitet på så många punkter. Källa: www.hardware.no (NO)
Trusted reviews:
"A truly excellent 24in display"
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/NEC_24WMGX3_left.jpgTrusted reviews uppskattar skärmen en hel del och tycker om att den är kvalitativ och inriktad på spelare. Byggkvaliteten och standarden är hög och motsvarar märkets skärmar för professionella bildredigerare. Färgerna är klara och fina och både spel och video hanteras mycket väl, med god rörelsehantering. Ljudet är inte lika imponerande, men det finns en hel del uttag som kan lösa detta genom högtalare eller hörlurar. Designen är också bra, men tyvärr kunde det justerbara stativet ha varit bättre, då det är svårinställt och har en opraktisk design. Dock är det här en väldigt högkvalitativ och imponerande skärm. Den stora frågan för konsumenten handlar om priset, vilket ligger klart över det normala för skärmar i den här storleksordningen. Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris

9 400 kronor

child

Produktfakta

Typ: Lcd
Storlek: 24,1 tum
Maximal upplösning: 1920x1200 pixlar
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Responstid: 6 ms
Betraktningsvinkel: 178° horisontellt och vertikalt
Kontrast: 2000:1 (dynamisk)
Anslutningar (exempel): D-Sub/Vga, Dvi (Hdcp), 2x Hdmi, Cvbs, Video, S-video
Övrigt: 2x5 watt högtalare
Elförbrukning: 110 watt (standby < 2 watt)
Mått: 559x401x270 mm (med fot)
Vikt: 11,2 kg (med fot)

child