shadow

LG Flatron W2442PA

Mångsidig budgetmodell

091119 | Med bra bildegenskaper och god ergonomi fungerar LG Flatron W2442PA för spel, film och arbete. Detta utan att göra stora hål i fickan.

Testkälla Betyg Testkommentar
Pc pro
5/6
"A feast for the eyes"
Chip
4/5
"Preisbrecher für Gamer"
Prad
4/5
"Ein preislich attraktives Einsteigermodell"
Tech radar
4/5
"An amazing widescreen"
Vad tycker testarna?
LG Flatron W2442PA har ett med tanke på storleken relativt lågt pris. Användningsområdena är många tack vare fin bildkvalitet, bra upplösning, gott om anslutningar samt god ergonomi. Spel hanteras till exempel utan större problem då responstiden är riktigt snabb och film blir bra tack vare den höga upplösningen. Även på kontoret funkar den bra tack vare alla fysiska inställningsmöjligheter. Det finns dock givetvis begränsningar i bland annat färgerna och gråskalorna vilket kanske inte är så konstigt med tanke på priset.
Pc pro:
"A feast for the eyes"
LG FLatron W2442PA levererar enligt Pc pro en mycket bra bildkvalitet. Anledningen är bland annat att bakgrundbelysningen inte behöver regleras när den är inställd på dynamiskt kontrast. Även om läget inaktiveras lyckas skärmen få till imponerande svärta samt neutrala färger. Bakgrundsbelysningen är något ojämn men är endast störande på en helvit skärm. Blu-ray ger utmärkt rörelsehantering och god detaljåtergivning även i mörka partier. Plus även för ergonomin och den smala ramen. Källa: www.pcpro.co.uk (GB)
Chip:
"Preisbrecher für Gamer"
Tyska Chip menar att LG Flatron W2442PA är utmärkt för den som är ute efter en stor och relativt billig skärm. Att den uppvisar ett stort kontrastomfång, har hög upplösning och har en reaktionstid som hanterar snabba 3d-spel och film utan problem gör att den lämpar sig lika väl för spel som för blu-ray. Anslutningsmöjligheterna ger flexibiliteten. Högtalarna är dock i klenaste laget. Den gör inte heller bort sig på kontoret enligt testaren. Källa: www.chip.de (DE)
Prad:
"Ein preislich attraktives Einsteigermodell"
Trots att LG Flatron W2442PA har ett relativt lågt pris sett till storleken klarar den att övertyga oberoende av om det är spel, video eller kontorsupppifter man använder den till. Bildkvaliteten är överlag mycket god men färgerna är något begränsade och gråskalorna kunde vara snäppet bättre. Den snappa responstiden gör skärmen lämplig för spel och inga eftersläpningar noteras. Den goda ergonomin gör att skärmen passar bra även på kontoret. För bästa bild behövs dock en kalibrering. Källa: www.prad.de (DE)
Tech radar:
"An amazing widescreen"
Tech radar gillar att LG Flatron W2442PA går att tilta vertikalt samt har pivotfunktion trots de stora måtten. Formatet gör den lämplig för både film och arbete. Ramen som omger skärmen är riktigt tunn och tack vare att knapparna inte sticker ut fås ett rent utseende. Att skärmen har en hdmi ingång gör att den höga upplösningen kan användas till fullo med en blu-ray och att en drös med kablar följer med är trevligt. Ljusstyrka, kontrast och skärpa får alla beröm av testaren. Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris

3 000 kronor

child

Produktfakta

LG Flatron W2442PA
Typ: Lcd
Storlek: 24 tum, format 16:9
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 2 ms
Betraktningsvinkel: 170/160 grader h/v
Kontrast: 1000:1
Anslutningar: D-sub, dvi-d, hdmi samt hörlursutgång
Elförbrukning: 42 watt (1 watt standby)
Övrigt: Justerbar i höjdled, pivot, lutbar, inbyggda stereohögtalare
Mått: 582(w)x438(h)x270(d) mm
Vikt: 6,2 kg med fot

child