Sök
HP L2045W

HP L2045W

God ergonomi på kontoret

2007-05-31

En 20 tums lcd-skärm med utmärkt ergonomi och bra bildkvalitet för kontorsbruk. Testarna är inte lika överens om hur bra den är för film och spel.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 ”Till kontoret”
Pc pro 4/6 ”An affordable price”
Digital trends 7,5/10 ”More than enough for most users.”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att HP L2045W är en mycket bra skärm för kontoret. De är inte lika överens när det gäller hur bra den är för film och spel. En testare noterar vissa eftersläpningar medan andra inte gör det. Skärmen får lite kritik för den låga kontrasten och begränsade betraktningsvinklar. Överlag får kvaliteten klart godkänt och plus för usb-portar samt för mycket bra ergonomi.

Pc för alla

”Till kontoret”

PC för alla har testat fem skärmar på 20 tum. Förutom HP L2045 är det Asus MW20IU, Viewsonic VX2025wm, Fujitsu Siemens L20-IW och LG 204WT. Testsegrare blir Asus MW20IU medan HPs skärm hamnar på delad tredjeplats. LP2045 är snygg och funktionell och har mycket bra ergonomi. Enligt testaren är det en mycket bra skärm för kontoret medan den inte är lika lämpad för film och spel. Färgåtergivningen får godkänt. Vissa eftersläpningar noteras och betraktningsvinklarna är inte de bästa.

Källa: Pc för alla (SE) nr 2 2007

Pc pro

”An affordable price”

Enligt Pc pro har HP L2045W ett stadigt stativ och bra ergonomi. Inställningarna vid leverans ger en bra bild och behöver inte ändras enligt testaren. Kontrasten på 600:1 är inte den bästa och det anmärks på att vita partier inte blir tillräckligt klara. Den korta responstiden gör att både film och spel fungerar utmärkt. Filmer kan dock upplevas som lite gryniga om man sitter för nära. Skärmen är enligt testaren bäst lämpad för kontorsbruk.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Digital trends

”More than enough for most users.”

Digital trends gillar designen hos HP L2045, tack vare den tunna ramen ser skärmen större ut än vad den är. Det mesta är logiskt placerat, förutom usb-portarna, och det går snabbt att lära sig hur skärmen fungerar. Ergonomin får också beröm men foten är lite skrymmande. Att det inte finns inbyggda högtalare är ingen större nackdel eftersom de enligt testaren ändå inte brukar vara speciellt bra. Responstiden är bra men många av konkurrenterna erbjuder högre kontrast. Text och bilder återges näst intill perfekt. Även dvd-filmer blir bra med fin färgåtergivning och inga synliga eftersläpningar.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: HP L2045W är en 20,1 tums lcd-skärm med en ljusstyrka på 300 cd/ m² och kontrast på 600:1. Responstiden är 5 ms och upplösningen är 1680x1050 pixlar. Betraktningsvinklarna är 160 och 140 grader horisontellt och vertikalt. Anslutningar är d-sub, dvi-d och två usb. Skärmen är höj- och sänkbar samt har pivotfunktion. TCO-03 certifierad. Måtten är inklusive fot 471(b)x223(d)x479(h) mm och vikten är 7,7 kg.

Tillverkare: HP