Sök
HP f2105

HP f2105

För både jobb och lek

2006-01-27

En mycket snygg bredbildsskärm med utmärkt bildkvalitet och inbyggt ljud som räcker långt för både underhållning och arbete.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,9/10 “Excellent image quality”
Designtechnica 8,5/10 “One of our favorite monitors”
IT Reviews - “Excellent balance between work and play”
PC för alla 7/10 “Bra helhets intryck, bra bild, långsam för spel”

Vad tycker testarna?

Alla testare gillar designen hos HP f2105. Den får även en hel del beröm för bildkvaliteten för bland annat fina färger och bra skärpa. De inbyggda högtalarna är uppskattade och räcker långt, i alla fall när det kommer till kontorsanvändning. Att den är användarvänlig och att HP skickar med alla kablar som behövs, ger pluspoäng. Testarna saknar möjligheten att justera skärmen i sidled samt bland annat tv-tuner. En mycket bra allroundskärm verkar de flesta tycka, även om den enligt vissa inte är förstahandsvalet för den som spelar mycket.

Cnet

“Excellent image quality”

HP f2105 sidanEnligt Cnet är HP f2105 idealisk för underhållning tack vare utmärkt bildkvalitet och inbyggda högtalare. Designen är riktigt snygg och skärmen skulle utan problem kunna användas som tv men tyvärr saknar den inte bara tv-tuner utan även komposit och s-video ingång. Ljudet i högtalarna bedöms som klart godkänt. Menyn och kontroller är enkla att använda. Även färgerna beskrivs som mycket bra och texten är både tydlig och lättläst men inget exceptionellt. Testaren tycker också att den är svår att justera då den endast går att vrida vertikalt. Pluspoäng delas ut för att tillverkaren skickar med alla kablar som behövs.

Källa: Till Cnet

Designtechnica

“One of our favorite monitors”

Design Technica skriver HP f2105 har en riktigt snygg design som påminner om den hos en platt tv. Skärmen imponerar på testaren med fina färger och en kontrast som är näst intill perfekt. Film- och speltesten klaras av galant, även text får bra omdöme. Menyn är lättnavigerad. Alla kablar som behövs för att komma igång ingår vilket är ett plus. De inbyggda högtalarna uppskattas och bedöms räcka för kontorsanvändning. Det som saknas är bland annat möjlighet att ställa in skärmen i sidled och inbyggd mikrofon.

Källa: Till Design technica

IT Reviews

“Excellent balance between work and play”

HP f2105 vänsterIT Reviews gillar både designen och funktionerna hos HP f2105. Det som imponerar mest är bildkvaliteten. Tack vare starka färger och djupa skuggor blir bilden levande och tydlig. Text blir förvisso tydlig men är inget utöver det vanliga. Högtalarna har bra ljud men beroende på användningsområde kan det finnas behov av att koppla till externa högtalare. Den får beröm för de många olika anslutningarna och att kontrollerna är lättförståeliga och lätta att använda. Det anmärks dock på att justeringsmöjligheterna är begränsade och att den endast går att vrida vertikalt och inte i sidled. HP f2105 är en bra allroundskärm och fungerar utmärkt både för film och spel men också för text och presentationer.

Källa: Till IT Reviews

PC för alla

“Bra helhets intryck, bra bild, långsam för spel”

PC för alla testar sex bildskärmar. HP f2105 anses ha snygg design som passar både på kontoret och hemma. Tack vare de två inbyggda högtalarna är ljudet förvånansvärt bra. Men för film och spel rekommenderas extra högtalare. Färgåtergivningen är klart godkänd men svärtan kunde ha varit snäppet bättre. Vid spel noteras små eftersläpningar. Menysystemet är användarvänligt och det är lätt att göra inställningar. Skärmen hamnar på tredje plats i testet där Eizo Flexscan S2110W blir testvinnare och Acer AL2032WA får en rekommendation.

Källa: PC för alla nr 11 dec 2005/jan 2006

Cirkapris: 7200 kronor

Produktfakta: HP f2105 är en lcd-bredbildsskärm på 21 tum. Upplösningen är 1680x1050 pixlar och kontrasten 1000:1. Ljusstyrkan är 300 cd/m2 och responstiden 16 ms. Anslutningar är DVI-D och D-Sub samt två stycken USB 2.0. Skärmen har två inbyggda högtalare och volymreglage och ingång för hörlurar på framsidan. Bildskärmen kan vinklas 5 grader nedåt till 35 grader uppåt. Betraktningsvinklarna är 178 grader horisontellt och vertikalt. VGA och DVI-D-kablar, nätsladd, USB-kabel, stereoljudkabel medföljer. Vikten är 9.2 kg och måtten 588(B)x465(D)x287(D) mm.