shadow

Eizo Foris FX2431

När du inte vill kompromissa

091028 | Eizo Foris FX2431 är en fantastiskt bra skärm, enligt testarna. Det är inte mycket att klaga på så länge man inte tittar på priset.

Testkälla Betyg Testkommentar
Hardware
-
"Noe vi nesten vil kalle et mesterverk"
Bit-tech
7/10
"Visuals are incredible"
Trusted reviews
8/10
"Image quality is exceptional"
Pc pro
5/6
"Stunning image quality"
Vad tycker testarna?
Testarna är överens om att Eizo Foris FX2431 har utmärkt bildkvalitet, de flesta är nästan lyriska även om en testare klagar lite på betraktningsvinkeln. Detta oberoende av om det handlar om spel eller film. Dessutom saknas inte mycket när det kommer till anslutningsmöjligheter. Men att inte tillverkaren kompromissat märks på priset som är högre än vad de flesta kan tänka sig att lägga på en bildskärm.
Hardware:
"Noe vi nesten vil kalle et mesterverk"
Hardware imponeras av alla anslutningsmöjligheter som finns hos Eizo Foris FX2431. Menyerna är enkla och översiktliga samtidigt som inställningsmöjligheterna av bilden är goda. Bildkvaliteten är fantastiskt bra där bland annat färger, kontrast och hudtoner är utmärkta. Oberoende av signalkälla blir resultatet utmärkt. FX2431 är så nära en perfekt skärm man kan komma enligt testaren men priset är också därefter. Källa: www.hardware.no (NO)
Bit-tech:
"Visuals are incredible"
Sin vana trogen har Eizo med Foris FX2431 prioriterat kvalitet framför att göra eftergifter för att hålla nere priset, enligt Bit-tech. Följaktligen erbjuder FX2431 ett överflöd av anslutningsmöjligheter. Vidare imponeras testaren av att fördröjning av bildmaterial från anslutna källor är praktiskt taget minimal. Bildkvaliteten är otroligt bra med bland annat utmärkt färghantering och svärta. Den enda besvikelsen är betraktningsvinkeln där testaren upplevde att speciellt blåa nyanser försämrades när man inte är placerad rakt framför skärmen. Detta är dock av marginell betydelse utan vad som framförallt drar ner helhetsbetyget är det höga priset. Källa: www.bit-tech.net (GB)
Trusted reviews:
"Image quality is exceptional"
Trusted reviews noterar att Eizo Foris FX2431 är fullpackad med anslutningsmöjligheter och funktioner. Bildkvaliteten får högsta betyg och överlag finns det inte mycket att klaga på. Det som saknas är optisk ljudutgång. Den stora nackdelen är givetvis det höga priset vilket är mer än vad de flesta vill lägga på en bildskärm. Har du pengarna är denna skärm om inte perfekt så väldigt nära. Källa: www.trustedreviews.com (GB)
Pc pro:
"Stunning image quality"
I likhet med övriga testare är Pc pro lyriska över bildkvaliteten hos Eizo Foris FX2431. Hanteringen av mörka partier får konkurrerande bildskärmar att blekna i jämförelse. Även färgåtergivning är av sådan kvalitet att spel- och filmfantaster har all anledning att uppskatta FX2431. På baksidan av skärmen återfinns praktiskt taget alla anslutningar man kan tänkas behöva. Ljudkvaliteten hos de inbyggda högtalarna står också en klass för sig. Även denna testare tror dock att den höga prislappen kommer att avskräcka de flesta. Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris

10 500 kronor

child

Produktfakta

Typ: Lcd
Storlek: 24,1 tum
Upplösning: 1920×1200 pixlar (16:10 format)
Ljusstyrka: 360 cd/m²
Responstid: 6 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader, horisontellt och vertikalt
Kontrast (fast/dynamisk): (ingen uppgift)/2000:1
Anslutningar: 2x hdmi, s-video, komponent, komposit, d-sub och dvi-d
Effektförbrukning: Maximalt 110 watt vid på-läge
Övrigt: Fjärrkontroll, 2 watt stereohögtalare
Mått: 566(b)×444–480×230 mm
Vikt: 10,5 kg (inklusive ställ)

child